Brüsszelben, az Index EU-rovatának újságírója kérdezett rá a miniszterelnöknél, hogy is volt az, amikor egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég fizette ki az Orbán-rokonok érdekeltségébe tartozó cégnek egy állami vállalat felé fennálló hárommilliárdos tartozását.

A 444.hu szerint Orbán Viktornak arra kellett volna valamit mondania, hogy igaz-e a pletyka, ami szerint Mészáros Lőrinc az ő családjának vagyonát kezeli.

Orbán nem adott érdemi választ, de megragadta az alkalmat, hogy üzenjen az Index vezetőségének:

Bár ez a kérdés nem szerepelt az Európai Tanács mai ülésén, az tudom önnek mondani, hogy miért nem fordul az érintettekhez? Tehát, szeretném leszögezni, hogy a magyar kormány és jómagam nem foglalkozunk semmilyen magángazdasági természetű üggyel. Nem tartozik ránk. A piaci szereplőkre tartozik. Ezt mondja meg a tulajdonosának is.

Tehát a miniszterelnök és a hozzá közel álló gazdasági szereplők pénzügyei "magángazdasági természetű" ügyek.

A videón 24 perc körül kezdődik az idézett párbeszéd.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
A suttyó félrebeszél és terel mint mindig. Teheti, mert polt teszi a "dolgát".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
egyvandor
A suttyó félrebeszél és terel mint mindig. Teheti, mert polt teszi a "dolgát".
Clavigo
Csak úgy érdeklődöm...Stílusosan...""Kijafaszom " ez a Zorbán Vektor ?
human
Beregisztrálok egy fideszes oldalra és felteszem a kérdést, hogy mi a véleményük arról, hogy egy gázszerelő ilyen gyorsan meg tud gazdagodni. Kíváncsi vagyok hányan lesznek akik elhiszik, hogy valaki varázsütésre (kormányváltás) megezerszerezheti a vagyonát és egy cég helyett ma már 100-nál is több cégben lehet tulajdonos.
quadrocopter
@human: A minap Cefi betett egy nyalogány oldalból részletet (linket) abban kommentelt, nyilatkozott az egyik repedtsarkú Milla Duó Bőrradír, hogy ügyes, szorgalmas ember ez a Mészéros Lili!
Ez ott a színvonal!
vladimir putin
aki ezutan azon gondolkolkodik, hogy moj kinyirni cigany barat, menni Sziberija, otcsillagos hotel.
Borsodi
Ha Gyurcsánynak vagy Vonának fizette volna ki valaki,már le is váltották volna. De ebben az esetben természetes, elvégre olyan mintha a saját bankjából kivette volna a pénzt,amit már lehet azóta pótolt.
human
@Horizont: @quadrocopter: Hát őszintén én is arra a válaszra számítok, hogy teljesen elhiszik , hogy önerőből lett multimilliárdos. Pedig korábban maga Mészáros is elismerte, hogy Orbán barátsága is kellett a sikerhez.
nemkati
@human: Ja, és még valami. Rendszeresen járok át Pestről Budára (és persze vissza is) az Árpád hídon a Szentendrei út felé vezető felüljárón. A felüljáróig 70 km-es korlátozás van, de a felüljárón, ami 90 fokban kanyarodik, először egy 60-as, középtájon meg 50-es tábla van. Két sáv van, én a belsőben megyek, mert később balra fogok kanyarodni. Ha be próbálom tartani a határt, akkor a se@@embe jönnek, vagy jobbról leelőznek. Én se nem szeretnék egy esős napon elszállni a felüljáróról, se nem szeretnék büntetést kapni. De ez a mögöttem jövőket legtöbbször egyáltalán nem érdekli.

Ugyanez van az M3-ason befelé a Szőnyi úti BVSC stadion előtt. Itt a 80-as korlát először 70-re, majd a felüljáró előtt 50-re csökken. A stadion előtt ráadásul szoktak fotózni. És azt látom, hogy a sebességkorlátozás egy csomó autósra mintha nem vonatkozna, még fel is háborodnak, ha csak megpróbálom megközelíteni a sebességhatárt.
nemkati
@human: Izé... nem ide kellett volna írnom. :(
karma1
@nemkati: Ne zavartasd Magad, mert az ertelme igy is megvolt...:o))))
cs.n.
Lázár Jani kormányinfóját kinek a tévécsatornája adta le tegnap? A magángazdálkodó Lőrincé, plusz még meg is ismételték. De tagadjátok bazmeg orbánostul, lázárostul, hogy a felcsúti focimeccseken való szotyihéjköpködésen kívül bármi közötök lenne egymáshoz. Tagadtátok doktor Schmitt Plagitok plagizálását is, mert az is csak bulvárkacsa volt, ugye.
human
@nemkati: Nem csak vezetési kultúra nincs itthon.
qxy
Nyílván. Ha valaki kérdezni akar akkor az két hónappal előtte adja be a kérvényét, illetve a kérdését is.Hogy legyen idő össze szedni a sok igazságból amit feltesznek a kedves " Hölgyeim és uraim, hogy a mi általunk tálalt hazugság ugyan olyan igaznak tűnjék
Az hogy ide áll és meg kérdez, hirtelen maga szerint ki az a politikus aki tudja egy eccccerű kérdésre a választ?
Zeta
Nem a kérdés volt kényres kényes , hanem a maffia működése türhetetlen!
Csizmás Kond
...na de mi a baj ? miért nem szabadott volna Mészárostól kölcsön kérni ?...és kitől illett volna ha már ez a téma ?
sokanvagyunk
A Mészáros fizeti Orbán számláját? - Most akkor ki futtat kit? - Lehet hogy újabban a zsoké viszi a lovat?
sentinel216
Ez a kicsi miniszterelnök, amióta politikus lett, soha, semmiért nem vállal felelősséget. Évek óta bármit kérdeznek tőle, mindenre azt mondja forduljon az illetékeshez! Ez nem ír alá semmit, nem szavaz a fontos törvények meghozatalánál, függöny mögül lesi, hogy ki akarja őt bántani. Meglátjátok, ha eljön az elszámoltatás ideje - mert egyszer eljön -, jogilag nem sokat tudnak vele mit kezdeni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.