Az alábbi történetet egy Facebook-felhasználó osztotta meg, mi pedig továbbadjuk, hogy felhívjuk olvasóink figyelmét is a hasonló aljas módszerekre.

Tegnap délután felhívta egy Kis Erika nevezetű kedves hölgy a nagymamámat a Nyugdíjfolyósítótól, hogy mivel rá van szorulva jövőhéten küld egy 6800 ft-os Erzsébet utalványt ajándékba. Erre olyan kérdéseket tett fel, hogy hányan lakunk egy lakásban, van e megtakarított pénz, meg hogy hány évesek laknak vele meg ilyenek, mennyi a havi rezsi, hány éves a nyugdíjas.

Itt még nem fogtak gyanút, egy újabb telefont követően azonban egyre furcsább dolgok kezdtek kiderülni.

Erre a kérdésre válaszolt és nem esett le egyikünknek sem hogy mégsem ártatlan Erzsébet utalvány küldésről van szó, egészen addig amíg a rendőrség fel nem hívott minket, hogy nem keresett e minket egy nem is olyan kedves Kis Erika nevezetű hölgy, aki azt adja be minden nyugdíjasnak, hogy a Nyugdíjfolyósítótól telefonál, és azok akik egyedül laknak, azokhoz szépen betör, és elvisz mindent ami mozdítható.

Az igazán hajmeresztő csavar azonban itt következett:

Elsősorban a III. kerületiekre utazik, de máshol is előfordulhat. közben kiderült, hogy a kedves rendőrség is hamis volt, és a csudi bandának a csudi tagjai. A tervük az, hogy addig amíg az illető elmegy állítólagosan hozzájuk a feljelentést megtenni, addig szépen belopódznak a kis hajlékodba és akkor visz el mindent. Ezt azért írtam ki, hogy mindenkinek akinek él az édesanyja, nagymamája és főleg egyedül van, figyeljen oda, mert itt hál istennek nem történt baj, de máshol történhet! Az sem baj ha megosszátok, hadd lássa a nagyvilág milyen férgek mászkálnak az országban.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
KEGTYETLENÜL LEZÜLLESZTETT ORSZÁGOT GENERÁLT ORBÁN MAFFIÁJA A MAGYAROKNAK.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
A legjobb ilyen esetben, ha az illető felhívja a rendőrséget és megkérdezi tőlük, hogy milyen telefonszámról hívták őt fel. A rendőrségnél nyilvántartják még a nem fogadott ismeretlen számokat is.(A telefonközpontok nem adják ki)
Ha gyanús az ismeretlen hívó, egyben megtehető a feljelentés is.
bakegya
KEGTYETLENÜL LEZÜLLESZTETT ORSZÁGOT GENERÁLT ORBÁN MAFFIÁJA A MAGYAROKNAK.
csa-csa
nem vagyunk benne a telefonkönyvben mégis felhívnak ilyen olyan ürüggyel!
mondjuk el is hajtjuk lazán!
Borsodi
Itt panelházakban keresnek fel idős egyedül élő embereket,azzal az ürüggyel,hogy felújítják a lakást,a villamos vezetékeket ki kell cserélni.Százhúszezer forint,lesz megpróbálják a felét elkérni ha nem megy.Harmincezer forintot követelnek kiszállásért.
picike1
@bakegya: gondold el 2010 től mást sem hallanak csak azt ezt lopta azt lopta , a gyerek akkor mondjuk 12 vagy 13 az ma 19 -20 éve generáció azt gondolják igy kell ezt csinálni , hát ehhez mt mondjak nem nevelték vallásra, hanem a valóságra amit hallottak éjjel nappal a tv -ben én nem csudálokzom ez a vége , köszönjük meg szépen .
bakegya
@picike1: a háttér lényege az amit most megfogalmaztál ,érzelmileg megítélve,na de szakmailag képzett országvezetőknek hinnénk őket-???-akkor amikor a saját kardjukba dőlnek bele sorban(az amúgy valójában jól ismert fogyatékos jogászok,közgazda,mint a Matolcsy,de a Rogán még hatványozottan is)...magyarázata lehet az orbán maffiózók politikai hozzáállásának is egyben a magyar államkassza le és kirablásának filozófiájához!
Jól ismerjük sipos böske történetét az egyszerű tsz elnökkel és párttitkárral-loptak akkor is,nem is keveset,mért és hogyan is eshetett volna messzebre a FÁJÁTÓL AZ ALMA-igazad van a gyökereit tagadhatja bárki attól még IGAZ!!!a LEGHATÉKONYABB NEVELŐESZKÖZ A PÉLDA!
picike1
@bakegya: csak egy nagy baj van az egyház merő ellentéte az országos példának !!( egy huron pendülnek )pártfogó van mint a kibeszőlőhow- ban. " LEGHATÉKONYABB NEVELŐESZKÖZ A PÉLDA! "
bakegya
@picike1: sajnálatos de a JÓ PÉLDÁT HIÁNYOLOM ÉN IS-a felekezetek is át vannak politizálva-

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.