A mozgáskorlátozottak egyesülete nem repes az örömtől, hogy lesznek olyan állomások, ahol csak külső segítséggel juthatnak felszínre.

Hiába jön a 3-as metró felújítása, a munkálatok után sem lesz minden állomáson lift, amire pedig a mozgáskorlátozottak mellett a babakocsival közlekedőknek és az idős, nehezen mozgó embereknek is szüksége lenne.

A Magyar Nemzetnek Bolla tibor, a BKV vezérigazgatója mondta el, hogy több állomáson a felvonók kialakítása fizikai akadályokba ütközik, a lap értesülései szerint az egyik ilyen a Ferenciek tere állomás.

A Műegyetem szakemberei kidolgoztak egy olyan szállítóeszközt, amely a kerekesszékesek közlekedését oldja meg. A berendezést a mozgólépcsőhöz lehet csatlakoztatni, s így megvalósulhat az akadálymentesítés, igaz, a használathoz külső segítség kell

– mondta Bolla Tibor, aki szerint a mozgáskorlátozottak érdekképviseletei elutasítják ezt a megoldást.

Hozzátette: ahol lehet, ott mindenütt lesz lift, s reményeik szerint ezekre lesz forrás a metrófelújításra meghatározott 137,5 milliárdból.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elfogadhatatlannak tart minden olyan megoldást, amely kizárja, hogy bárki önállóan és méltóságteljesen használhasson bármilyen eszközt.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke a lapnak hozzátette: 

Magyarország többszörösen elkötelezte magát a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének megteremtése mellett. Ennek egyik alapfeltétele, hogy a közösségi közlekedés minden magyar állampolgár számára használható legyen, függetlenül attól, hogy fogyatékkal él-e, vagy sem. Az esélyegyenlőségi törvény szerint nem valósulhat meg hazai beruházás ezeknek a szempontoknak a maximális teljesítése nélkül.

A 3-as metró felújítása nyár végén, ősz elején indulhat el.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"A felújítás után sem lesz mindenhol lift a 3-as metró vonalán"
Redbult kell inni mert az szárnyakat ad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.