Elkezdődött a parlament ülése melyen titkos szavazással választják meg Magyarország következő köztársasági elnökét. A két jelölt, a Fidesz-KDNP által ajánlott jelenlegi államfő, Áder János és a Jobbik kivételével az ellenzéki pártok által támogatott Majtényi László volt ombudsman, az Eötvös Károly Intézet elnöke. Mindketten 15 perces időkeretben szólhattak a képviselőkhöz.

Kövér László elsőként Majtény Lászlónak adta meg a szót.

Majtényi köszöntőjében utalt az országgyűlésből kitiltott újságírókra, majd azt mondta, programja lényege egy mondatban összefoglalható:

mindnyájunknak jobb intézmények, mint emberek uralma alatt élni.

Köszönetet mondott azoknak, akik mellette álltak, közben valaki bekiabált, hogy:

… és Soros Györgynek.

Majtényi mosolyogva reagál: most neki nem köszöni meg, talán majd máskor.

Földrablásról és a szabadságjogok elvételéről beszél. Menekültügyben csak az a politika igazolható szerinte, amelyik megfelel az emberiesség alapvető feltételeinek.

Nem helyes, ha két Magyarországban gondolkodunk, ő egyben gondolkodik.

Két minta van a szeme előtt a kívánatos köztársasági elnöki pozícióban: Göncz Árpádé és Sólyom Lászlóé, akik személyes autonómiából jelesre vizsgáztak szerinte.

Ha megválasztanák, nem lenne fél óránál tovább hálás az őt jelölő pártoknak, utána az alkotmányosságot szolgálná következetesen. Úgy fogalmazott, hogy  államfőként nem lenne odafagyott mosolyú köszönőember, de néma szfinx sem. Az alkotmányosság védelmében unortodox eszközökhöz folyamodna. Az egyik az elnök korlátlan szólásjoga, a másik az elnök korlátlan törvényjavaslat-tételi joga. Az első nála a sajtószabadság, mert szerinte sorra szűnnek meg a sajtószabadság utolsó bástyái. Úgy érzi kevesebb Sorosozás több lett volna, így ha vannak az ülésterembe olyanok, akiket Soros György támogat – jegyzi meg szarkasztikusan – szavazzanak rá. Zárszavában kijelenti: olyan alkotmányt szeretne Magyarországnak, amelyet népszavazás erősít meg – írja összefoglalójában az atv.hu.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Fideszesek kis csomag be van készítve?
Mert ha szaladni kell !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Fideszesek kis csomag be van készítve?
Mert ha szaladni kell !!!
Jozefina
Majtényi igen kultúrált kifejezetten érthető, jó és világos beszédet mondott. Nem mellé beszélt, mint Áder, aki semmit nem mondott a magyar embereket éíntő államfői teendőkről.
Meggyőződésem, ha a nép választana, akkor Mjtényira szavazna!!! Áderba ha lenne egy kis önbecsülés, akkor most azonnal lemondaná a jelöltségét!!! Majtényi beszéde megsemmisítő csapás volt Áderra!!!
justhpeter
Ahogy mindent, ezt is sikerült a fideSS-kdnp.nek lezülleszteni.
Equus
@Jozefina: ha áderban lenne némi önbecsülés, már régen szakított folna a felcsúti cigány maffiájával...
Hellcat
Nem a kocsmában bassza az anyját a fidezs, hogy bekiabálgasson.
CsipkeRózsa
Ilyenkor Kövér nem inti rendre a képviselőt?
human
Majtényi jelöltségének az volt a célja, hogy Áder megválasztása előtt elhangozzanak azok a mondatok amiket a történelem könyvekből nem hagyhatnak ki.
quadrocopter
Mintha nem Majtényi dőzsölt volna Soros-pénzen Oxfordban a pubokban, hanem valami orbánc nevű elmeroggyant diliházi!
quadrocopter
@human: Pontosan ez a lényege Majtényi szerepvállalásának! Ott nem tudja a rezsim média másként ugatni, ami elhangzott, nem tudnak abból elvenni, hozzátenni és kénytelenek voltak a bégetők végighallgatni!
Taktikus és ügyes húzás volt, a horda beszopta.
kukac50
Mocskos a Fidesz ezzel a Soros Györgyre mondott dumával!, Több Fideszes tanulását támogatta nem sül le a pofájukról a bőr,hogy az Ő tanulásukat támogatta most meg hátba támadja az alja Fideszes maffia tag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.