Az eddigi 6,5 milliárd forintos törzstőkéjét 1 milliárd forintra szállítja le a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. – írja a vg.hu.

Az 5,5 milliárd forintos tőkekivonásról néhány hete döntött a közvetlen tulajdonos, az Amszterdamban bejegyzett Golden Arches European Holdings B. V.

A döntést a McDonald’s nem kommentálta, csak annyit mondtak, hogy az egymilliárdosra zsugorított törzstőke ellenére nem csökkentik az aktivitásukat Magyarországon.

A nemzetközi étteremláncnál a csökkenő bevételek miatt globális reorganizációs program van, mintegy 4 ezer saját működtetésű üzletet zárnak be. Miután osztalékot fizet és saját részvényeket is vásárol a McDonald's, a tervek szerint 2019-ig 22-24 milliárd dollárt juttatnának vissza tulajdonosaiknak, elképzelhető, hogy a magyarországi tőkeleszállítás is ezt a célt szolgálja majd.

A magyarországi leányvállalat utolsó elérhető, 2015-ös mérlege szerint itthon nem annyira rossz a helyzetük, 23 milliárd forintos forgalmat produkáltak az éttermek, 692 millió forint adózott eredményt érve el. A tulajdonos 880 milliós osztalékot fizetett ki magának. A cég most azt kommunikálta, hogy Magyarországon újabb eredményes évet zártak 2016-ban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
A kolbászsütödék többet érnének mint a műkaja.
justhpeter
A fideSS tud róla hogy a talicska már be van élesítve... aztán csak tolják és tolják ki azt a rengeteg pénzt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.