Egykor milliárdos volt, ma már szinte nyomorog az Akasztói Juhász becenéven elhíresült Stadler József, akit csak jóakarói mentettek meg a hajléktalanságtól.

Egy éve sincs szabad lábon, de újra börtönbe zárnák az első fokon öt évre ítélt vállalkozót, aki fellebbezett az ítélet ellen. Stadler nagyon hálás az akasztói közösségnek, de legfőképp a helyi önkormányzati képviselőnek, aki megoldotta átmeneti elszállásolását:

Nélküle az utcán lennék! A helyi szövetkezeti irodaházban kaptam egy szobát, ahol emberi körülmények között tudom álomra hajtani a fejemet. Ha nem lenne az a rengeteg adomány, amit a jóakaróimtól kapok, nem is tudom, hogy mit ennék, vagy milyen ruhát vennék fel reggel.

A tárgyalásokon rendszeresen ugyanabban az öltözetben jelent meg, így egy külföldi vállalkozó küldött neki tizennégy inget, ellátásáról pedig egy élelmiszergyártó cég gondoskodik, akik nevét márkajelzésként szeretnék a későbbiekben felhasználni.

A nyugdíjam mellett egyetlen bevételi forrásom van, ami az új könyvem megrendelőitől származik. Így sem jut ám szinte semmire, hiszen a hasnyálmirigy problémáimra szedett tizenhat különböző gyógyszer elviszi a pénz nagy részét. A börtönben ezeknek csak egy részét kaptam meg, csoda, hogy még élek

- mondta az idős férfi, akinek csak egy villanyrezsó áll a rendelkezésére. A tisztálkodást vagy az épület földszintjén található péküzem zuhanyzójában tudja megoldani, vagy egy – a közelében lakó – ismerősénél, mivel a lakosztályában csak egy mosdókagyló van erre a célra.

A nevét viselő stadion különösen elkeseríti:

Ide engem már be sem eresztenek. Fáj belegondolnom, hogy mennyi munka és kitartás áll az egykor virágzó, mára romokban álló építmény mögött. Az életem romba döntésének hátterében komoly összeesküvés áll, amiről le kell rántsam a leplet, mert, ha újra börtönbe kerülök, az biztos, hogy élve már nem kerülök ki onnan.

– zárta rövidre.

(Ripost)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Józsi bá'...kijalófasznak lépett a tyúkszemére? mert annak valamiért nagyon fáj...nem akar felejteni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Józsi bá'...kijalófasznak lépett a tyúkszemére? mert annak valamiért nagyon fáj...nem akar felejteni.
csetere
Valakinek nagyon. Több esze van, mint az egész parlamentnek.
papa.49
@wagabund: Emlékezzél csak a '90 évek vége felé a Józsinak 900 valahány kamionja járta Európát, akkor szerinted kinek a ,,tyúkszemére,, lépett, hát annak aki szintén érdekelt volt a fuvarozásban...
Grafix69
@papa.49: Teljes terjedelemben része volt az olaj pancsolásnak , az olaj lopásnak és jövedéki adók lenyúlásában , igaza van ,hogy nem véletlenül került padlóra. Szerintem ha kinyitja a száját , elüti valami Osztrák nyugger ,a könyvére gondolok .
ila51
meg vannak veszve ezzel az " elhiresult " kifejezessel
felall tole a hatamon a szor
wagabund
@papa.49: emlékszem, persze hogy emlékszem, tudom ki az..ma is intézkedik rendesen.

én csak úgy kérdeztem, mert itt a krimóban tudjuk nagyon jól Józsi bá' kinek állt útjában.
(maradjon köztünk, Józsi bá' nem igazán jól választott háttérembereket...mert akiket kiválasztott, előbb- utóbb úgy érezték, nekik egy juhász ne parancsolgasson)

szerintem
papa.49
@wagabund: Én személyesen ismerem igaz már vagy 10-15 éve nem találkoztunk, de akkor jókat dumcsiztunk...Akkoriban még futott a szekere...
papa.49
@Grafix69: Nem lehetetlen, vagy a rendőrautó hátsó ülésén szenderül örök nyugalomra...
aremy
@papa.49: kék ponyván sárga feliratúra gondolsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.