egy még korábbi eseményre visszautalva talán arra is érdemes emlékezni, hogy a „rendszerváltásnak” nevezett zártkörű paktum összehozói közül a Fidesz egyike volt azoknak a pártoknak, amelyek elutasították a közvetlen elnökválasztást. Közös platformra kerülve az akkori Szabad Demokraták Szövetségével (SZDSZ). Ezt követően talán az lenne jó, ha értékelhető lenne Majtényi korábbi állásfoglalásainak a sora a kérdésben. Akinek van kedve, nézzen utána. Jelentősége ugyanis a jelen helyzetben nem sok van. A jelen állapot az, hogy az országgyűlés megszavazza azt, akit akar. Jelenleg azt, akit a vezér akar. A társadalomnak meg semmi köze hozzá. Az alkotmányhoz sem, és a köztársasági elnökhöz sem. Elvégre miért is lenne? „Csak” a mindennapjait befolyásolja és az ország arcát jelenítik meg. Most éppen az alaptörvény nevű, rugalmasan változó tákolmány, és Áder János. Egészségünkre.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
egyvandor
Az én szememben Majtényi nyert.
Rá szabad megegyezés alapján több párt szavazott.
Míg Áderre csupán gorbán személyes válogatásán átesett csicskásai adták le kötelező voksaikat.
De hát ez olyan mint a fidesz 42%-os kétharmada.
Nagybajcs
Csak lecsicskázta ?? nyugodtan le is homokoztatta volna --Vona szerintem beteg ahogy ma láttam a tv-ben --le van fogyva az inge 3 számmal nagyobb a kelleténél --azóta is röhögök amióta Volner kijelentette hogy ha hatalomra kerülnek !!! már megint megy az önámítás semmi esélyük és ezt ők is tudják --egy hazaáruló pártra és annak MELEG vezetőjére nem hiszem hogy sokan tennék le voksukat --ha így folytatják örüljenek annak ha bekerülnek a házba --köpönyeg forgató párt --Orbán szerint és igaza van CSICSKA párt lett a jobbik !!!
Csizmás Kond
Lehet sopánkodni, de ma még tíz Majtényi sem ér meg egy Ádert.
Ha valaki azért akar Magyarország elnöke lenni, hogy azt belevigye egy nemtelen, fajtalan, öntagadó, behódoló globalizációba az húzzon a búsba.
coni
@Csizmás Kond: A cikket nem érted vagy Majtényit nem hallottad?

A cikket nem fordítom le, mert nem is értek egyet vele, Majtényi nem KE.-nek jelentkezett (131 fidesszessel szembemenve), hanem csak szerette volna ha egyszer a parlamentben 15 percig az igazság hangozzon el. 7 év óta elöszőr... meg is történt.
Csizmás Kond
@coni: ...nahát...ezt nem is tudtam...és ha mégis megválasztják akko mi lett volna ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: Tíz Majtényi és tizenöt Áder sem ér egy fabatkát sem. Egyformán nulla a legitimációja a parlamenti lobbiközösségek elnökének.
GeoCravker
Egyébként a KE akkor igazáén legitim szerintem, ha nem pártmutyi, hanem népszavazás emeli a tisztébe.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...mostanig miért volt így is jó ?
coni
@Csizmás Kond: "nahát...ezt nem is tudtam...és ha mégis megválasztják akko mi lett volna ? '

7 év alatt egyetlen esetben nem fordult elő, hogy a fideszes képviselők más parancsot kaptak minthogy gondolkozás nélkül szavazzanak a fideszes előterjesztésre. Az ellenzék egyetlen javaslatát nem fogadták el. Most se volt reális a veszély hogy van valami értelme annak, hogy ellenzék is ül a parlamentben. Így Majtényi erre nem is készült..
Csizmás Kond
@GeoCravker: ..na és akkor miért nem akkor zavargott mindenki amikor kitalálták ezt az egészet ?
Most ez az egész nem egy nemtetszésnek tűnik hanem valamiféle kampánynak, ugyanis ez az egész nyafogás nem Ádernek szól hanem a Fidesznek és úgymond nem is a Fidesz a hibás hanem néhány úgynevezett kikopott ellenzéki kavarja a kakit...és vannak akik asszisztálnak mellé.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Tévedsz. Akkor is elég sokan zavarogtak. Azért látták sürgősfontosrendkivülmegcsinálandónak a négyigenes népszavazást. Amikor összecsomagolták KE választását a munkásőrséggel.
Ha annak idején nem lett volna többségi akarat a direkt választásra, akkor egy sokkal kevésbé manipulatív szavazást is kiírhattak volna. Így nem merték.
No meg azért, mert akkor Pozsgay lett volna a KE, akit annyira nem szerettek, hogy ennek érdekében inkább az egész országot lesz...ták.
Nem tudom azt mondani, hogy olvass vissza, mert akkortájt még Propeller és olcsó net sem volt. De azért lehet tudni, hogy igen sokan nem akarták a pártmutyis választást.
Akkor sem, ha _utólag_ a személy miatt Göncz egy jó választásnak bizonyult. Az utána következő egyre silányabb listához képest meg maga volt a csoda.
Szókrakész
A komcsi szdsz bukott a jelöltjükkel.
A kutyának nem kell a szavatossága lejárt szdsz!!!
Perwool
"A köztársasági elnök a pártoktól független..."
Tovább nem idézem. Áder független? Azt teszi, amire az alkotmány felhatalmazza, sőt kötelezi?
Hát nem!
Perwool
@Szókrakész: "A komcsi szdsz bukott a jelöltjükkel."

A komcsi Fideszes meg nyert!-:)
Egy akol ez "eftársak"!
Szókrakész
@Perwool: Csak nem mindegy melyik komcsi klán!!!
Perwool
@Szókrakész: Ja, ez a nemzeti szalaggal átkötött ez jó komcsi.
GeoCravker
@Perwool: Igen. Ez a kevésbé büdös komcsi
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...álmodozzunk...képzeljük el, hogy a demokratikus hiszti nyer...gondolod ő megváltoztatná a törvényt ?...mert a kampányprogramban egyik sem emlegeti.
...nem most kell nyafogni, hanem akkor követelni amikor valakit polcra juttatsz...ugyértve rászavazol.
Eladott Ország
"Lala, az ország házát azért hívják ország házának és nem Orbán házának, mert az országé. Nem a gazdádé, nem a tiéd, nem a hülye pártodé, hanem mindenkié. Figyelj, csillagvirág: a mindenkibe benne van az a sokmillió ember, aki nem rátok szavazott. Nem kell nektek kegyet gyakorolni ahhoz, hogy más is megszólalhasson rajtatok kívül. És igen, rátelepedtetek a hájas valagatokkal az egész országra, szétkúrtátok a sajtót és ott korlátozzátok a sajtó és a szólás szabadságát, ahol csak éritek. Élen a fogalomzavaros házmesterrel, aki attól érzi fickósnak magát, hogy kioktat, leugat és lehetőleg kitilt mindenkit mindenhonnan.
Tehát három lehetőség van, drágaszép Lajosom. Az első, hogy annyira korlátolt vagy, hogy
püspöklila fingod nincs arról, mit jelent a sajtó és szólásszabadság. A második, hogy pontosan tisztában vagy vele, de annyira kretén baromnak nézel mindenkit ebben az országban, hogy meg mersz engedni magadnak ilyen kijelentéseket. A harmadik lehetőség pedig az, hogy tudod, micsoda ökörséget beszélsz, azt is tudod, hogy a polgárok egy döntő része is tudja és kizárólag csak a saját szavazóitoknak szól ez az egész, mert őket nézitek degeneráltnak. Több opció most nem jut eszembe. Válassz, Lajos! Melyik a jobb? Ha te vagy a hülye, ha hülyének nézed az ország lakóit, vagy ha csak a saját szavazóitokat becsülöd le ennyire? Egyik lehetőség sem túlzottan szívderítő. Azért arra kíváncsi vagyok, ha hatalomban, kormányon ilyen szánalmasan tudtok csak viselkedni, mi lesz, ha leborultok a trónról."
GeoCravker
@Csizmás Kond: "gondolod ő megváltoztatná a törvényt ?"
Most tekintsünk el attól, hogy a demokráciát nem tartom hisztinek. Ellentétben azzal a hisztériás hatalomféltéssel, amit Orbán csinál.
A maradék kérdésedre a válaszom az, hogy szerintem nem. De esélyesebb. Mert annak idején az MSZMP az MDF meg pár párt a közvetlen választásokat szorgalmazta. Ellentétben a Fideszszel és akkori anyapártjával az SZDSZ-el.
A demagóg zárógondolatodra most nem reagálnék, mert akkor belemehetnénk abba, hogy kit is képvisel a Fidesz, és akkor megállapíthatnánk, hogy a teljes parlament népképviseltsége 50% alatti, és ebből a Fideszé is a minoritáés többsége csupán. Az is választási törvénymanipuláció hatására
Csizmás Kond
@GeoCravker: Lehet boncolni, de Orbán demokratikusan nyer...ellenben a mai törekvőkkel akiknek nincs egyéb mint a másik mocskolása.
Nem igaz, hogy Orbán volna a legjobb...de magasan felülmúl minden idáig aspiráló jelöltet.
...ha lesz nála jobb én is arra fogok szavazni---
...ja és a fidesz mánia...ez ma olyan mint a hidegláz...akkor is ráz aha meleged van.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Nem mánia kérdése. A törekvő kisebbség abszolút uralma tipikusan bolsevik hatalomgyakorlás. Orbán legfeljebb a bányászbékát múlja felül. De ugyanúgy egy masszív stáb és főleg számolatlanul öntött pénz tartja hatalmon, mint Hitlert.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...törekvő kisebbség...ma a napja annak akik kisebbségként az ellent támogatták...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Mondanám, hogy sokra mentek vele. Egy Kossuth -tal, aki pont olyan volt mint az '56 os hősök azon csoportja, akik az első visszapofonnál elhagyták az országot, és a hülye döntések után külföldről osztották az észt.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...mondhatnád, viszont a mai megfutamodottak nem az észt osztogatj(n)ák hanem a mások akaratát ellenünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.