Elindult Kálmán Olga új műsora a Hír TV-n. Az Egyenesen egyik első vendége Tölgyessy Péter alkotmányjogász, politológus volt, aki az Orbán-rendszer leválthatóságát, illetve leválthatatlanságát latolgatta.

Tölgyessy elmondta, az Orbán-kormány hatalomra kerülését nagyban segítette, hogy hazánk egy csalódott, sikertelen és gyűlölettel teli ország, a nép pedig előszeretettel harap egy külső ellenségképre, amit Orbán időről időre elővesz.

A Fidesz jövőre is kétharmadot szerezhet

A Fidesz olyan rendszert épített, ahol jó eséllyel nem leváltható.

Ha most megnézzük az esélyeket, az látszik, hogy a legközelebbi alkalommal is kétharmados Fidesz-győzelem várható – de persze semmi sem biztos

- fogalmazott Tölgyessy.

Ha mégis leváltanák, akkor az nem egy szimpla kormányváltás, hanem egy újabb rendszerváltás lesz – tette hozzá.

Azt is el kell ismerni – mondta a szakértő –, hogy Orbánék kézzel fogható eredményeket is fel tudnak mutatni. A Fidesz-kormány kihozta az országot az adósságcsapdából, ennek ára, hogy kevesebb pénz jut az oktatásra és egészségügyre. A focival ellentétben.

Jelentős sajátosság, hogy Orbán nem az államkasszából osztogat, hanem a (jogilag) máséból: bankok, energiaszolgáltatók bevételét nyesi le – lásd rezsicsökkentés.

Mikor kerülhet lejtmenetbe a kormány?

Tölgyessy szerint az Orbán-kormány végét a nemzetközi trendek változása hozhatja el. A nyugati világban elég általánosan tapasztalható a középosztály leépülése, amit arra alapoz, hogy ma már a lakosság 60 százaléka rosszabbul él, mint a szüleik.

A szakértő ellenzéki oldalon nem lát kormányváltó erőt. Az MSZP nem tud újítani, a Jobbik lefelé megy, míg

a Momentum, bár jól megfogalmazta a fiatalok haragját, az átlag szavazó számára nehezen befogadható nyelven beszél.

Tölgyessy azt is elmondta, Orbán mindezek ellenére folyamatos félelemben van, és ezért tapasztalhatunk olyan indokolatlannak tűnő túlkapásokat, mint a napokban az eleve esélytelen Majtényival szembeni lejáratóhadjárat.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Valóban leválthatatlan, ha beletörődünk. Orbán meg fog bukni ahogy minden hasonló hatalommániás vezető.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Valóban leválthatatlan, ha beletörődünk. Orbán meg fog bukni ahogy minden hasonló hatalommániás vezető.
alterego56
Nem lennék boldog ha Tölgyessy-nek igaza lenne.
Szókrakész
Ilyen "ellenzék" mellett mire számít bármilyen értelmes ember is?!?!?!?!
human
@Szókrakész: Az ellenzék sem egy álom, de én főleg az emberekben látom a problémát. Egyszerűen hiányzik belőlünk a demokráciára való igény. Ezért is nincs immunreakció a nyilvánvaló kormányzati korrupciókra.
Szókrakész
@human: "Egyszerűen hiányzik belőlünk a demokráciára való igény."

Azt az összes qrmánynak szépen dózisokban sikerült kiölni az emberekből.
Beeee lettek törve, Beeee vitték őket a politikai erdőbe.
Beeee vannak oltva tudás, info és egyéb ellen.
human
@Szókrakész: Valóban ott tartunk, hogy meglepődünk és értetlenül állunk, mikor azt halljuk, hogy egy angol képviselő lemond, mert kiderül, hogy képviselői költségtérítéséből a fürdőszobáját újította fel. Vagy ott a dél-koreai elnök, aki lemondott, mert barátnőjén keresztül gazdagodott meg azon, hogy pénzt kért az üzleti szféra bizonyos szereplőitől. Vagy ott a francia elnökjelölt aki családtagjait tette gazdaggá kamu megbízások révén és így esélytelenné vált az elnökválasztáson. (Melyikkel ne találkoztunk volna Orbán kormányzása idején? Sőt, ezt már fel is vállalják.) Na az ilyen emberek nálunk 2/3-ot kapnak választáskor és bizony az emberek szavazatai alapján. Következésképpen az emberekkel van a gond.
Szókrakész
@human: Ezek már nem is emberek.
Sima agymosott biorobotok.
Borsodi
Az ellenzékek ha nem fognak össze,egyik párt se tudja egyedül le váltani a fideszt ,ezt kellene már belátni.Együttes erővel elzavarni őket,ez legyen a cél.Ne mindenki a mézes bödönre utazzon.mert akkor éhen maradunk.
Szókrakész
@Borsodi: Ráadásul kiderült, hogy bödön is üres.
nevemnick
Nem félek attól, hogy ezt a kormányt záros időn belül nem lehet leváltani.
Még egy-két mocskos húzásuk lesz ebben az utolsó évükben, és vagy így, vagy úgy, de beverik a fejüket, mint a részeg kurva a villanyoszlopba.
coni
Nem leválthatatlanok, de egy olyan nép amelyiket 4 év megszorítás után is le tud venni a lábáról egy 10e Forintos utalvánnyal nem fogja soha leváltani. Csak ha egyszer a gyerekeik jövőjére is gondolnak.
papa.49
Ezt a bagázst csak egy forradalom, vagy egy totális gazdasági csőd tudja elzavarni...
karma1
Szerintem nem az alkalmas embert hivta meg Kalman Olga, ugy nez ki, hogy Tolgyessynek valamiert erdeke, hogy orban diktaturajat levalthatatlannak allitsa be. Tolgyessy mar egyszer igencsak leszerepelt, megis, mit vart tole Olga?
NINCS levalthatatlan, megdonthetetlen rendszer - nezzuk meg az osszes tavolkeleti kocos tarsasagot, hanyan haltak eroszakor halalt.
Es amikor JFK nem tetszett nehany amcsi politikusnak, ok rovid uton likvidaltak a halado politikust.
MINDEN lehetseges! Ha mar most azt kezdik sugallani az embereknek, hogy "a', ugysem lehet levaltani orbant", akkor az emberek csak legyintenek egyet, es nem mennek el szavazni, szoval TENYLEG nem lesz levaltva.

Olga, legkozelebb valogasd meg a riportalanyaidat! Depresszios hulyebol volt mar eleg...:o(((
Clavigo
Ez a Zember...mennyi ideig volt a Teknővájó tanácsadója ,,képviselője,,szavazógépe ??
Borsodi
@papa.49: Szerintem is csak a forradalom semmi más nem tudja meg állítani, vagy a jó Isten akinek a helyére törekszik.
Zeta
Köszönhetjük ezt többek között , az ilye nagyszerű elemzőknek, akik semmit nembláttak az emberből csak a hatalmas politikai tehetséget. Holott nem más mint egx hataloméhes mindenkin átgázoló, piti hazudozóval állunk . szembem. . Hazudni? Azt tud!
Rockxy
Tölgyessy nem szakértő.
Ingyenélő.
Orbánt meg nem kell leváltani.
A kapitalizmust kell leváltani.
Csak az piszkosul fájna azoknak, akiknek akkora pofájuk van, mint a bécsi kapu.
És azt várják, hogy mások csináljanak már valamit.
Yoda69
@Rockxy: Mire valtanad a kapitalizmust? Cocializmusra, kommunizmusra netalan feudalizmusra?
eugen4402
@Szókrakész: 22:21 Hmmm. Pirosra tapsolnánk a tenyerünket, ha a "bödön" üres lenne... Emlékezz 2001-2002-re, a 12 állami gazdaság elrablására. Az utolsó pillanatban ezek mindent visznek, a parkettát is felszedik, a BÖDÖNBEN már csak "Fizetési felszólítások", "Utolsó figyelmeztetések", és "Értesítés Végrehajtási eljárás lefolytatásáról" című borítékok lesznek a világ minden tájáról... Mert megérdemeljük, hogy a ló rúgja meg (Illetve: a L'Oréal).
quadrocopter
@Rockxy: A kapitalizmus egyben gazdasági formációt is jelent, legfeljebb javítani lehet(ne) rajta, ha nem harácsoló primitív ugribugrisok uralkodnának.
lampa laz
Egyre erősödik bennem az az érzés, h a kerítés ami előbb, utóbb körbeér nem is a migráncsoknak épül, hanem nekünk...
karma1
@Rockxy: Nincs a kapitalizmussal a vilagon semmi baj, annak idejen azert allitottak be mumusnak, mert valami ellentet megiscsak kellett a josagos kommunizmus es szocializmus ellentettjenek...Hidd el, kivaloan muxik, csak akik kormanyon vannak, azoknak nem szabad elfelejteniuk , hogy ok a nep szolgai, nem pedig forditva, ahogy itthon is megy.
orbant kell eltavolitani, o a rakos daganat a magyarok testen, es a szovodmenye meg az egesz slepp...
1magyar
@quadrocopter: A kapitalizmus nekünk azt jelentette, hogy az unio ill. a multik átvették a gazdaság irányítását a vezető garnitúránk megvételével, átverésével.
nevemnick
@1magyar: 07:08 nekünk azt amit leírtál, az ország vezetőinek a meggazdagodást. Ezek közül a legocsmányabban a jelenlegi kormány vette ki a részét, mivel még pluszban is sarcolja a polgárait.
1magyar
@nevemnick: Igen az unio gazdaggá tette a vezetőket,hogy legyen lehetőségük átvenni az irányítást.
Orbánék is sarcolnak, persze. De az eddigi kormányok minden csókosa gazdag.
coni
@1magyar: A többi felzárkózó országban is kevés volt a hazai tőke de az ottani vezetőket nem tudták megvenni a multik szöröstől bőröstől. Így mára már van saját vállalkozó rétegük (nem csak gázszerelőjük) és húznak el tőlünk ezerrel.
RonaGyuri
1. Leváltani, minek: Elzavarni!
2. A derék Tölgyessy csak azt felejtette ki, hogy neki személy szerint milyen eminens szerepe van abban, ami itt van! =))
justhpeter
@papa.49: @Borsodi: Az a baj a forradalommal, hogy az nem válogat a "bűnösök" között és a forradalom hevében végzett megtorlás után hosszú és siralmas a konszolidáció. A gazdasági csőd esetén nincs "likvidálás", de legalább annyi idő telik el a felfelé indulásig. Az ország alsó harmadának semmi ideje nincs már, az ellenzéknek pedig semmi víziója, alkalmas kádere, szóba jöhető hitelessége.
Eladott Ország
"A helyzet az, hogy a csillapíthatatlan étvágyú udvartartás felzabált mindent néhány év alatt, de lássuk be, a korábbi és mindenkori kormányok sem erőltették meg magukat, hogy jobbra
forduljon a magyar sors. Minél nagyobb az étvágy a vályú mellett, annál nagyobb a pusztulás
mindenhol máshol. Nincs versenyképesség, nincs fejlődés, nincs felzárkózás. Csak a gatyából kilógó segg és az önámítás. Nem jó, nem biztató, nem rossz, katasztrofális.
A propagandacélokat nem szolgálató kozmetikázatlan európai adatok azt mutatják, hogy az Unióhoz hazánkkal egyidőben (2004-­ben) csatlakozott további 9 ország minden tekintetben megelőzte Magyarországot. A gazdasági összeomlás és az államcsőd széléről visszarángatott Görögországban is jobban élnek az emberek. Nem beszélve a csehekről, a ciprusiakról, a lengyelekről, a lettekről, a litvánokról, a máltaiakról, a szlovákokról és a szlovénekről. Ennek fényében különösen érdemes visszaemlékezni Orbán Viktor miniszterelnök úr ars poeticájára: “ritkán adatik meg, hogy valaki egy olyan országot képviseljen, ami ilyen kiugró sikereket érjen el”. De ez a parasztvakítás sokáig nem tartható fenn, még akkor sem ha Tölgyessy vagy a regnáló szarházi hatalom mondja.
Aki Én
@human: 22:05 Régóta mondogatom, orbán olyan amilyen, a társadalom a hibás amiért ott tartja ahol.
coni
A 2014-es választásokat nem Orbán nyerte. Hanem a választók veszítették el, a jelenleginél sokkal kedvezőbb feltételek mellett. Az ellenzék reggeltől estig hajtogatja, hogy mondjon le, a lakosság pedig, hogy el kell zavarni.. de egyik se tesz semmit a cél érdekében, hanem egymással veszekednek...
Erre gondolhatott Tölgyessy
Eladott Ország
@karma1: Magyarország akkor lesz sikeres, ha “mi” újraosztjuk a javakat. Buggyant ki Tölgyessy pofáján. Ezt úgy kell érteni, hogy saját maguknak kell elosztani a javakat, a pórnépnek meg kuss van.Tölgyessy is ugyanolyan megélhetési szarházi politikus mint a többi. Azt hiszi, hogy csak ő tudja osztani az észt, pedig csak egy szemét l*faszjankó!
Aki Én
Nézzétek meg mondjuk @csizmás kond: véleményét a trolibuszos esetnél. Mit vártok ilyen ,,gondolkodású" emberektől? Ezek mit látnak reálisan? Az ilyenek (és sokan vannak sajnos) tehetnek az ilyen rendszerről is. Mit képes egy ilyen kretén felfogni ebből?
dr. prédikátor
tőlgyessy is csak nagyra tátotta a száját!!!Ez is beállt a fittyfaszosokat dicsőitők táborába egy kis seggnyalásért!!! Miért akarja elhitetni velünk hogy ezt a mocsok csürhét nem lehet elzavarni a halál faszára???
Eladott Ország
@dr. prédikátor:Tölgyessy, jogász, politikai elemző. Az ilyenekből az ország jól teljesít. Az eredmény kézzel fogható. Csak hülyítenek óbégatnak.
qxy
LEVÁLTHATATLAN? Ilyen nincs. Ha akarja az ember HA AKARJA??? Megteszi.
Na meg, volt egy dal. . " Mindenkit érhet baleset, és sok sok csalódás.
1magyar
@lampa laz: 5.59-re: A kerítés megvolt a szoc.-ban nem mehettél csak 3 évente külföldre, miután lebontották a kerítést mindennap mehetsz csak a rávalót törvénykezték el tőled.
namihami
És a legkisebb esély láttán azonnal úgy igazítják a törvényeket, ahogy az nekik kell. Egyéni módosító, sűrgősség, félóra megtárgyalás, azonnali szavazás. És a Magyar Közlöny már ezalatt a nyomdagépeken.
1magyar
@coni: Minden felzárkózó országban kevés volt a hazai tőke, ezért vetették fel a hiteleket, oly mértékben, hogy sose tudjunk kilábalni belőle.
Mindenhol megvették a vezetőket.
nevemnick
@1magyar: 12:09 kérdésem, hogy is áll most az adósságban a kormány jóvoltából Magyarország? ( manyup lenyúlása után csak a fontosabbakat, pl: a letelepedési kötvény és kamatai, Paks 2) Emellett nézzük meg, azt is, hogy mennyit visz el a fizetésünkből adóként, és mennyit visz el az árucikkek-élelmiszerek 27%-os ÁFÁ-jával? Ha jól számolom, a bruttó fizunkból kb 75%.ot.
Már nehogy a nyúl vigye a puskát...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/03/14/orban-hatalmat-erositi-mindenki-aki-a-levalthatatlansagarol-beszel/
"Tehát nincs olyan stabil, a külvilágtól elzárt rendszer, ami hosszú távra biztosíthatná bármely
rezsim számára a hatalmat. Magyarország nem egy sziget a hatalmas víztömeg közepén, hanem egy pici ország Európa szívében. Amennyi demokrácia, szólás­ és sajtószabadság van, azt nem a kormánynak kell köszönni, mert nem az ő nagylelkűségük következménye, hanem akaratuk ellenére létezik. Éppen ezért sokkal nehezebben védhető a pozíciójuk és amennyiben megindul egy demokratikus folyamat, tehetetlenek lesznek. A mostaninál nagyságrendekkel stabilabb rendszerek is megbuktak már, mi is tanúi lehettünk, csak vissza kell gondolni. Az ilyen változásokat előre soha, senki nem tudta megjósolni, mindig utólag látott előre mindent az okosok hada. Mi még nem tartunk itt, nincs utólag, mert előtte vagyunk. Hogy mikor kezd borulni a bili, egy hét, egy év, vagy három év múlva, az megjósolhatatlan. De be fog következni. Akár békés választás keretében, akár más módon. Nyilván sokkal jobb lenne a békés megoldás, mindenki érdeke ezt diktálja, de ez nem garantálható, mert az ilyesmit a pillanat szüli, nem a megmondóemberek véleménye. Nem kell, nem is szabad abban hinni, hogy úgyis mindegy, semmi nem változik, a kormány örökké hatalmon marad, mert ez nem igaz. És ebben reménykedni sem érdemes, inkább úgy kell élni és dolgozni, hogy ne kelljen majd magyarázkodni akkor sem, ha változnak a dolgok. Mert változni fognak, mert semmi nem tart örökké."
Fradigege
Úgy kell csinálni, mint az orbán. Ellenségkép kell a magyarnak? Meg kell szellőztetni az orbán familia családfáját. Egyből borulna a bili. Zsidó-cigány, III/III-as, párttitkár apuci, ... Megy itt a lúzerkedés. Én simán borítanám a bilit. Potyognának kifele a csontvázak.
quadrocopter
@1magyar: Ne hidd, hogy a magyar kapitalista csupa jóság és jó szív! A tőke nemzetietlen! Az elqrt rablóprivatítzáció csak erősítette a folyamatot!
Béla333
Én pl. megkérdeztem volna Majtényit, hogy tényleg először a pártvezetőkkel egyeztetett és utána javasolták jelöltnek spontán módon a civilek, úgy ahogy Gyurcsány kotyogta el?
Vonától mondjuk azt, hogy mit tervez az első héten, ha megnyernék a választásokat és ő alakíthat kormányt?
Tölgyessytől meg azt mondjuk, hogy érez-e felelősséget a jelenlegi helyzetért vagy mit tett volna másképpen, ha újrakezdhetné?!
Olyan jó kis langyos pocsolya volt, amilyen szokott lenni!
Csizmás Kond
Egyetlen rendszer sem leválthatatlan...csak oda ember kell nem holmi nyimnyán vaszargó banda.
Perwool
Orbánt nem leváltani kell, hanem letartóztatni!
lampa laz
@1magyar: 11:54-re, nagyon jól emlékszem még arra az időszakra, az életem nagyrészét abban éltem le, pont ezért tölt el rosszérzéssel ez az újrégi politika ami kialakult. Az utazásokkal is tisztában vagyok, mert anno munkakörömnél fogva a szolgálati utazásokat én intéztem. Keletre a szoc.országokba csak, csak, egyszerű volt, de nyugatra, hát ne tudd meg, főleg, ha vezetőeosztású volt az illető és még párttag is ráadasul... Mikor hazajöttek 24 órán belül politikai jelentést kellett leadniuk a szakmai mellett, amit menten titkosítani kellett és páncélszekrénybe őrízni, mert az illetékes elvtársak jöttek és ellenőrizték.
Ilyen korlátozott, elszigeteltség az életbe soha többet ne jöjjön vissza.
Perwool
@lampa laz: Magyarországon lépésről lépésre szorul vissza a szólásszabadság.
Orbán nem tűr meg semmilyen kritikát, a híveknek pedig semmi bajuk ezzel.
Nem véletlen, hogy a fiatal generáció egyre nagyobb része nem Magyarországon akar megöregedni és ennek nemcsak gazdasági okai vannak...
Egyre kevesebben vagyunk, már aki tudja, milyen jó is volt a legvidámabb barakk... Ebben csak az elkeserítő, hogy ez az össznépi 2/3 lassan kádári szintre emeli a tudta korszakot, köszönhető az agyhalott ellenzéknek. Bár lassan Rákosi korszak szintjére süllyedünk.
lampa laz
@Perwool: varangykirály a szocializmust, kommunizmust, rákosi korszakot + a rosseb tudja még mit gyúrt ösze amiből kialakult ez a katyvasz amibe most dagonyázunk. Neki meg a 2/3-jának tetszik, mert ezeknek minden mindegy, akkor is szeretik ezt az elmeroggyantat.
Az mszp is biztos arra vár, hogy mszmp-vé alakulhasson vissza, mert úgy gondolja akkor nyerhet a zorbán ellen, mert az mégis csak az ő világuk volt.
Perwool
@lampa laz: Van az MSZMP-ből kisminkel Fidesz és MSZP és van egy pár rossz számológép párt. Se nem oszt, se nem szoroz. Ki a szarra kellene szavazni?
1magyar
@lampa laz: Én átlagember voltam akkor is, most is, a vezető és egyéb beosztású emberek ilyetén átvizsgálásáról legfeljebb mendemondát hallottam.
Nekünk jó volt.
lampa laz
@Perwool: majd meglátjuk, h ezek az "újszülöttek" mire mennek a pelenkacsere után...
Perwool
@lampa laz: Anno még Fidesz szavazóként..respektáltam a szoci szavazok bölcsességét (pedig ez volt az utolsó amire velük kapcsolatban gondoltam), hogy kihátráltak tolvaj MSZP mögül..De most elborzadva tapasztalom, hogy a Fidesz-fanokat semmi nem tántorítja el imádott vezérüktől..kilophatja a szemüket..az utolsó földdarabot alóluk...10-100 milliárdokat verhet el a felcsúti illuzionista a hobbijára tékozolhatja el a nemzet jövőjét...utalhatja ki off-shoreba...spur00, bringás, verőce... és többiek...a vallás hívői maradnak..
Az orbánizmus nem politikai nézet, hanem vallásos hit.
Ezek akkor sem hinnék el, hogy Orbán lop, ha maga Orbán lopná ki a vajas kenyeret a kezükből.Sajnos a​​​bban én nem hiszek, hogy Orbán bukott politikus legyen. Soha nem engedi át a hatalmat békésen. Egyrészt mert a pszichés állapota ezt nem engedi, másrészt meg előre menekül. Soha nem kockáztathatja meg, hogy valaki elszámoltassa akár csak az elmúlt 6 évvel is. Még Ráhelke unokája is ülhetné, amit kiszabnak rá.Orbán ha bukik, akkor nem Graz az alternatíva, hanem valami távoli hely, amivel nincs kiadatási egyezmény,Éhbérből tengődő nyomorultak áldják a nevét, hogy megmenti őket a nyugati fertőtől. Akik meg pi..án rúgnák, azok nem küzdenek, hanem szépen lelépnek egy normálisabb világ felé. Orbán szerintem végelgyengülésben végzi, koronával a fején a várban. "Újszülöttek" Pénz nélkül, a teljes sajtó közmédia felügyelet (Orbán) mellett hol tudnának nyomulni?
Rockxy
@karma1: Igen, a kapitalizmus kiválóan működik, csak az a baj vele, hogy ellenünk.
Az 1 százalék uralkodik a 99-en.
Neked ez így jó? Az orbán tűnjön el, és akkor már kellemesebb lesz rabszolgának lenni?
felulnezet.pe.hu/figyelj-csak-rabszolga/
Rockxy
@Yoda69: Nincs szükség izmusokra. Cinizmusra sem. :)
Emberségre van (lenne) szükség.
De ez ma még utópia. Holnap talán...

Isten malmai lassan őrölnek.
Mert isten majmai nem hajlandóak tanulni.
Semmi sem áll keményebben a haladás útjába, mint a tudás illúziója.
Rockxy
@quadrocopter: Természetesen gazdasági formáció a kapitalizmus.
Van egy kiválóan működő varázsszava.
Öt betű.
K a m a t
Van egy sokkal kifejezőbb magyar megfelelője is.
Hat betű.
U z s o r a
:)
lenn
Azt tudtad, hogy a jobboldalon nincs szólásszabadság?
A MiÉP, a Kisgazdapárt, a KDNP bedarálva, és most jön a Jobbik megsemmisítése.

A jobboldalon csak egy maradhat!
Ez önmagában is vérciki, de meg sem próbálok megkérni egy jobboldali érzületűt, hogy gondoljon bele ebbe.
A jobboldaliak már régen nem gondolkodnak, csak mennek előre a lenini... az orbáni úton.
lampa laz
@Perwool: dióhéjban nagyon jól öszefoglaltad magát orbànt és híveit, tetteivel együtt.
Félő, hogy ha az emberekben elpattan az elgedetlenség csak véráldozatok árán lehet ettől a patkànytól megszabadulni. Természetesen ő is mint minden mocskos diktátor a jóelőre kiépített útvonalon sértetlenűl fog lelépni a káoszból a megálmodott és megalkotott paradicsomába. Talán épp Azerbajdzsánba. Ténsasszony már felvette a kapcsolatot -gratuláló táviratával- a diktátor elnökhelyettessé kinevetett asszonyával.
Az lenne a legjobb, megoldás, ha a fidesz belűlről kezdené önmagát szétrohasztani. Előbb, utóbb csak lesznek ott is elégedetlenek.
lampa laz
@Szókrakész: Történie kell valaminek, mert nagyon sok az elégedetlen ember, nemcsak fidesz hívőkből áll ez az ország.
karma1
@Rockxy: Kozlom veled, en NEM vagyok rabszolga, hanem TULAJDONOS a sajat uzletemben, vagyonnal. En nem zsakmanyolok ki senkit, es velem sem teszik ezt. Befizetem a 15 %-os AFA-t (GST-t) es ezert hagynak elni. Nincs korrupcio, nincs naponta kitalalt kovetnivalo lozung, es a politikusok 3 evenkent ujra vannak valasztva, pedig nalunk is az orbanfele nemzeti neppart uralkodik..
Csakhogy en nem a magyar vadkapitalizmusban elek - ennyi a kulonbseg...
Az otthonelo magyaroknak meg ugy latszik, nagyon bejon orban rendszere, ha meg mindig o ulhet a tronon, a legnagyobb csalo letere, a bunbandajaval egyutt...
qxy
1xű. Nem leváltani, letartóztatni, AGYONVERNI Hadd tanuljon a következő mivel jár ha valaki kihasználja a népet.
Rockxy
@karma1: Örülök, hogy megtaláltad a helyed a világban és elégedett vagy az életeddel.
Ettől függetlenül ez a kapitalizmus lényege:
Egymás segítése helyett a versengés törvénye van érvényben. De a versengés haszna (nem kizárólag a pénz) egy olyan körben csapódik le, amelyre nem érvényesek a verseny szabályai, csak az együttműködés törvénye.

Az orbán-banda a körnek csak egy kis szelete. Választani -egyelőre- csak ugyanabból a körből tudunk, egy másik szeletet.
Tehát marad a kapitalizmus, amivel neked nincs semmi bajod.
De lehet hogy egyszer majd te is meglátod, mennyi korlátot rak ránk a burzsoázia "kötelező" címkékkel ellátva.
A civilizált világ ma tehát a kapitalizmus börtönébe van bezárva.
És a szabadság illúziója csak megerősíti a rabszolgaságunkat.
Szép napokat! :)
human
@Aki Én: Orbán csak egy tünet, amit hiába tüntetsz el egy új lesz helyette, mert nem maga a tünet, hanem az azt kiváltó baj gyógyítása a megoldás. Az általános műveltség, a gondolkodó emberek rétegének szélesítése lenne a megoldás. Orbán pont ezért, pont ezen spórol.
solidedge
Nem leválthatatlan hanem kibírhatatlan. Így aztán le is lesz váltva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.