Elindítja a pert a magyar állam ellen Szentesi Kálmán, az adófizető, aki korábban megírta a NAV-nak, hogy visszakéri a pénzét, mert azt nem megfelelően használják fel. Az adóhivatal a jogosulatlan visszaigénylésért 400 ezer forintos bírságot szabott a férfire – ezért indul a per, írja a hvg.hu.

Szentesi Kálmán a Transparency Internationaltől kap segítséget, ügyvédje a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán a magyar állam ellen már több megnyert Karsai Dániel lesz. Ez az ügy is eljuthat odáig. A tárgyalás időpontját még nem tudni.

Szentesi Kálmánt közérdekű bejelentőnek tekintjük, aki az ellen tiltakozott, hogy a kormány a korrupció üldözése helyett inkább törvényesíti a közpénzek lenyúlását

– mondta Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi vezetője, aki szerint "a hatalom kritizálásának a joga mindenkit megillető alapvető jog".

Pert indít a magyar állam ellen az adóját visszakérő férfi

A visszaigénylés után a NAV Szentesi tavalyelőtti bevallását is vizsgálni kezdte. A Transparency szerint ezzel azt fejezik ki,

jobb, ha kétszer is meggondolja a polgár, mielőtt felemeli a szavát a csalások ellen, mert Szentesi Kálmánhoz hasonlóan hivatali packázás lesz az osztályrésze.

Maga Szentesi elmondta, direkt húzódott vissza a nyilvánosság elől, mert az ügyére akar koncentrálni. Politikai szerepvállalást nem tervez, bár, ha a Kétfarkú kérné fel jelöltnek, habozás nélkül elfogadná.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Sokkal messzebbre mutató ez a történet, mint ahogy látszik! Ezt az embert sem nézem hülyének, mint ahogy Majtényit sem... mindketten gyakorlatilag a lehetetlenre vállalkoztak és ennek tudatában is voltak! Visszakérte az adóját, pedig pontosan tudta, hogy annyi adót vontak le tőle havonta, amennyit le kellett, tehát 1 évig tudomásul vette. Példát akart ezzel mutatni, vagyis igy "tiltakozott" a "korrupció törvényesitése" ellen... ő "csak" ennyit tehetett, mint ahogy Majtényi is "csak" elindult a köztársasági elnöki pozicióért. Lehet, hogy ilyen apró, reménytelennek tünő lépésekkel mégiscsak elindul valami! Minden tiszteletem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@aremy: Sajnálom, de ez nem olyan egyszerü, mint amire az ember logikusan gondolhatna. Törvény irja elő, hogy ebben az esetben birságot kell kiszabni. Az a gyanum, hogy Szentesi pontosan tudta, hogy mit csinál, vagyis ez lesz a következménye, különben nem lett volna ügy, amit biróság elé vihetett volna. Nem tudom mi az illető foglalkozása, de abban szinte 100 %-ban biztos vagyok, hogy ezt tudatosan, esetleg jogászok, könyvszakértők segitségével tette, mert csak igy "támadhatta" meg a kormány "korrupció törvényesitését". Ha belegondolunk, akkor belátható, hogy hiába tudjuk, látjuk Mészáros gazdagodását, hiába "kérdezzük" hogyan lehetséges ez, konkrét esettel, bizonyitékokkal nem tudunk feljelentést tenni az ügyészségen, pedig ez is bőven benne van a korrupció törvényesitésébe (már a pályázat kiirása is csak az ő cégére történik!). Emberileg le a kalappal Szentesi előtt, hogy ezt megcsinálta, ill. meg merte csinálni! Szurkolok neki, hogy megnyerje. Természetesen elfogadom mások véleményét is, de én ezeket gondolom.
aremy
@eszegfu: én is szurkolok neki és reménykedek hogy megnyeri igaz sokára.
evacica
Gratulálok Neki és szorítok, hogy sikerrel járjon!Eben az országban a köz pénzel Orbán és bandája uy gazdálkodik,mint ha a sajátja lenne!
evacica
@eszegfu: Persze ez nem csak Mészáros gazdagodása, ezt mindenki tudja, szóval minden szentnek maga felé hajlik a keze, még Orbáné is, ha ő nem is egy szent!
eszegfu
@aremy: 9:08 Én is a "sokára megnyeri"-től tartok... nehogy feledésbe merüljön itthon, vagyis ne legyen kellő visszhangja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.