A nagy adóhiányt felhalmozó cégek száma tavaly 24 százalékos növekedéssel 627-re nőtt 2015-höz képest – emelte ki a feketelista.hu az adóhatóság adatait elemezve.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) negyedévenként nyilvánosságra hozza a 180 napja folyamatosan jelentős, legalább 100 millió forintos adóhiányt felhalmozó cégek listáját.

A szaklap keddi közleményében megállapítja: a legnagyobb adósok listáján szereplő 100 cég közül 93 korlátolt felelősségű cégformációban működik, 2 részvénytársaságként (Budapest – Arsi-Armcoorp Zrt.: 1,53 milliárd forint adóhiány, BL-IMMO Ingatlanforgalmazó Zrt.: 728 millió forint).

Az elemzés szerint az előző évi kétharmadról 2016-ban 80 százalékra nőtt a budapesti székhellyel bejegyzett cégek aránya a legnagyobb adósok között. A százas listára a nagyvárosokból négy cég került föl (Miskolc – Zádor Fém Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.: 2,52 milliárd forint, Kecskemét – Topdynamic Kft.: 5 milliárd forint, Nyári Joker Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.: 1,7 milliárd forint, Graincom Kereskedelmi Kft.: 884 millió forint).

A közlemény meglepőnek nevezi, hogy kisebb településeken regisztrált cégek is vannak a nagy adósok között, az 1600 lakosú Újlengyelből például három társaság is (Danubius Holding Kft.: 2,6 milliárd forint, RB Group Kft.: 2,2 milliárd forint, Multifood Hungary Kft.: 1,6 milliárd forint).

Az internetes szaklap szerint külön kérdés, hogyan lehet 1 milliárd forintnál is magasabb tartozása olyan kisvállalkozásoknak, mint a budaörsi Neblon Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Betéti Társaságnak vagy a budapesti Cristal Ball Bt.-nek.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Na hát!! Tényleg jobban teljesít az ország! Kíváncsi lennék a cégek tényleges tulajdosaira mert hogy nem akarkik az tuti. A nav meg menjen a picsába hogy ezeket hagyta ennyi adó tartozással meglepni. Bezzeg majd most jön a melóból próbáló meg élők bevallása és ezer forintért majd kivonulnak ha nem fizeti be az emberke azonnal.
gulyasgyula
Majd megveszi őket Jozip Tot , vagy a Kaja Ibrahim Mint a 13 köztartozásos céget a Schlett Csabától ..
gulyasgyula
@gulyasgyula: Lenne itt a Juhásznak miért fütyülni egész évben , éjjel , nappal ...Konkrét dolgokért Ő se fütyül csak a botrány a balhé kell neki ..
Equus
az úgy van, h a rengeteg nagy tudású NAV kiszáll és alapból azt vélelmezi, h csaló vagy. Ha nem tudod megfelelően izonyítani az ártatlanságod, mert náluk nem az a szempont, h ők bizonyítanák a bűnösséget, akkor megállapítják, h balhés vagy. Ezután gyorsan az általuk vélelmezett rengeteg nagy tartozást megszorozzák kettővel és máris 100 millióknál jár még egy szerencsétlen kiskereskedő is.

Csak figyeld, mivel ndult a Lagzi Lajos-féle eljárás és hol tart most...

tállai sertésúr és bandája pénzéhsége végtelen. Az IBI-jükkel (ideiglenes biztonsági intézkedés) meg Rockefellert is koldusbotra juttatnák... kell a pénz a stadionokra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.