A baloldali ellenzéki párt így reagált arra, hogy a kormány megtiltaná az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú felhasználását, ezzel nehéz helyzetbe hozva a Heinekent vagy a San Pellegrinót. „Az Orbán-kormány ismét ráérzett a magyarság legsürgetőbb problémájára, és minden olyan terméket be akar tiltani, amely a logójában vagy csomagolásában ötágú vörös csillagot használ. Korunk nemzeti ifjai így végre leszámolnak a kommunizmus olyan emlékeivel, mint a Heineken sör, a San Pellegrino ásványvíz, a Milky Way csoki vagy a Converse cipők, amelyek egyaránt a szovjet párttitkárok bűnös luxusának részét képezték” – írja közleményében a Demokratikus Koalíció. Mint ismert, Semjén Zsolt és Lázár János azt javasolja, hogy meg kell tiltani az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú felhasználását. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője egy mai sajtótájékoztatón elismerte, hogy a Heineken is valóban érintett, de ezt “a sört senki nem akarja betiltani természetesen, a címkén lévő...

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
@Cefi: tessék mondani.. az elmeroggyant fidesznyik állatokat nem lehetne betiltani??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
Ökrök!!!Halász!! A Heineken-féle vörös csillagnak semmi köze sincs az 1917-es oroszországi bolsevik forradalomhoz, sem pedig a kommunista eszméhez. Az 1863-ban alapított patinás cég az 1889-es párizsi világkiállításon mutatta be legújabb, dr. H. Elion, Pasteur tanítványa által kifejlesztett „A” élesztővel erjesztett sörét, ami különleges íze miatt el is nyerte a világkiállítás nagydíját. Az 1889 után palackozott sörök címkéjén nem csak az elnyert rangos díj, hanem már a híres vörös csillag is rajta volt. A piros csillagot a középkori szimbolikából vették át. A csillag négy sarka a vizet, a földet, a levegőt és a tüzet szimbolizálja, az ötödik pedig a mágikus erőt, ami itt konkrétan a főzet különlegességére, egyediségére utal. (Az „A” élesztő összetevői máig szigorú gyártási titkot képeznek.) A patinás sör címkéjén tehát már azt megelőzően ott virított a vörös csillag, hogy mint a kommunista eszmeiség szimbóluma Trockijnak, vagy bárki másnak eszébe jutott volna.
Perwool
@Cefi: Mi a különbség, ha politikust vagy patkányt ütnek el?
--A patkánynál van féknyom!
quadrocopter
Be lesznek tiltva a csillagászati megjelölésű "vörös törpe" nevű csillagok is!
Még a vér színét kell megváltoztatni, már dologoznak rajta a szorgalmas ketreszténygittegylet képviselői!
micfild
@quadrocopter: én arra szavazok hogy a fidesznyikek vizsgálják meg egésznek közelről a fekete lyukakat...
aremy
@micfild: nem őket életük végéig zárkába kell rakni.DE MINDET!!!
RonaGyuri
Narancs-sárga vörös-csillag

Kétség kívül van a dologban valami jelképszerű

Nem, nem – na jó nem csak - az ötlet bornírtsága, hanem a mögötte meghúzódó tendencia.
Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője egy minapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Heineken valóban érintett, de „ezt a sört senki nem akarja betiltani természetesen, a címkén lévő vörös csillaggal van probléma”! Egy másik pontosított a színével.
Értsd, ha a címkén megváltoztatják a csillag színét – egyelőre – békén lesznek hagyva! Ja a vörösből, például narancs-sárgára! Mint ártunk és qurmányunk potentátja tették! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.