Hiába tett bele saját pénzből félmillió forintot egy penészes lakás felújításába Újpesten egy anya, mégis kilakoltatták családjával együtt. A Város Mindenkié megpróbálta megakadályozni az akciót, de több tucat rendőr törte le az ellenállásukat.

Félmillió forintot költött egy újpesti szociális bérlakásra egy nő, a penészes otthont maga újította fel, mégis kilakoltatták végül. 

A nő, amíg volt munkahelye, a saját pénzéből gazdálkodta ki a felújítását, ez volt ugyanis a feltétele annak, hogy 2015-ben beköltözhessen a lakásba. A fürdőszobára már nem maradt forrás, és a kezét is eltörte, ami miatt elveszítette a munkáját, így 96 ezer forint hátraléka keletkezett az önkormányzat felé. 

A hátralék nagy részét tudta végül törleszteni, de az önkormányzat nem hosszabbította meg vele a bérleti szerződést.

"A Város Mindenkié közbelépésére az önkormányzat a kilakoltatás előtti este azt közölte Erzsébettel, hogy mindenképp kilakoltatják, de ha kifizeti a saját kilakoltatásának a költségeit, és utána törleszti a tartozását, akkor újra szerződést kötnek vele. Attól a javaslattól, hogy az önkormányzat legalább a népjóléti bizottság következő ülésééig halassza el a kilakoltatást, az önkormányzat mereven elzárkózott" – olvasható a 24.hu cikkében.

Az aktivisták tiltakozó akcióját mintegy 50-60 rendőr törte le.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Stadiont, helikoptert ezerrel...a kisember meg le van szarva Orbanisztániában.
50-60 rendőr??? Hát bravó!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@wpym: A nagyobb volumenű felújítások, mint a penészedés, nedvesedés megszüntetése, a tulajdonos kötelessége. Ez nem pusztán egy tisztasági festés vagy csaptelep csere. Pont.
vonotok
Itt, ezen az oldalon kisírjuk magunkat. szidjuk, átkoztuk ezt az elnyomó gengszter bandát, de vajon ma délután veszed-e a fáradságot és kisétálsz az Operához. Tudom ez nem elég Orbánék eltakarításához, de ha Te eljössz, meg a szomszédod meg a ... hát meg lehet fingatni a kis g...t. !
justhpeter
@Equus: 02:05: ...és ehhez a mutatványhoz volt 50-60 rendőr. Vagyis a rendőrség csak a mutatványokat támogatja, a közutakon pénzbeszedés végett útonállást végez és megakadályozza a füttykoncertet. Ezért kellene egy több ezres csoportot fenntartani ?
Equus
@justhpeter: nem láttam az 50-60 rendőrt... már csak ezért is hiteltelen maga a híranyag... 1ébként meg vannak, akik egy lakásért egy életre rabszolgasorsra kötelezték magukat... cigányember megtanult nyávogni és kinyávogja magának, h a 27%-os ÁFÁ-ból jusson neki is.
Menjen vissza a rohingyákhoz, ahová való...
Horizont
@Equus: Jó ember lehetsz...büszke is vagy magadra?
Equus
@Horizont: Szted érdekel a minősítésed? "Én önmagamat önmagammal mérem..."... és a patkányokat akkor sem szeretem, ha ők rajonganak magukért! (idézetre választ ad a Google)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél