Életveszélyes játékba kezdett az MSZP, vagyis inkább Botka László. Az önjelölt miniszterelnöki aspiráns szétverte az ellenzéki együttműködést, sikerült elérnie, hogy már senki nem áll vele szóba, ráadásul most már nyíltan lopja a DK programját, mondatait. Amióta Botka László bejelentkezett, azóta azóta csak a gond és a baj támad a demokratikus ellenzéki oldalon. Legfrissebb, mikrofonállványoknak adott interjújában úgy beszél a liberalizmusról, mint a Fidesz és a Jobbik, frakciófegyelemmel magyarázza, hogy 12 éven át a Horn-, a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány minden intézkedését megszavazta. Közli, hogy mostantól nem áll szóba senkivel. Úgy tesz, mint aki nem tudja, hogy vele nem áll szóba már senki. Az LMP elhajtotta, a DK-ba ő rúgott bele, az Együttel való egyeztetést már ő maga mondta le, hogy elkerülje az újabb bukást. Bokros őt hibáztatja az ellenzéki tárgyalások leállásáért, a Párbeszéd pedig őt teszi felelőssé, hogy nem lett előválasztás. Botka magányossá tette az...

Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Azért, ez egy gyenge intellektus Botkától! Önálló gondolata nincs!? A DK megküldte programját, és a kilopott gondolatokkal - Gy. F.-et utánozva - országjárásba kezd.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Azért, ez egy gyenge intellektus Botkától! Önálló gondolata nincs!? A DK megküldte programját, és a kilopott gondolatokkal - Gy. F.-et utánozva - országjárásba kezd.
Béla333
Ez a DK-s szennyblog csak az ellentétet tudja szítani!
Gyurcsány képtelen túllépni a saját hatalomvágyán, önzőségén. Mástól várja el a lemondást, az önfeladást, de ő képtelen volt még csak kimondani is, hogy támogatná azt az alakulatot, amelyiknek mondjuk 1 év múlva esélye lenne Orbánék leváltására! Ő nem tesz egy lépést sem a Fidesz elzargatásáért, csak a saját pozíciója érdekli!
Önző hatalommániás pasi! Ja és a pártja is az!
Béla333
Ennyit Gyurcsány igazi szándékairól:

"„Találkoztam néhány hónapja Ferivel, teljesen ki volt akadva Kerék-Bárczyra. Azon háborgott, hogy Szabolcs mit képzel, amikor azt írja, hogy ő [mármint Gyurcsány – a szerk.] nem is akar nyerni, és egyetlen célja, a többi baloldali párttól minél több szavazatot elszipkázni, hogy a következő ciklusban ő dominálja a baloldalt. Majd rátért a 2018-as választás boncolgatására, ami szerinte teljesen esélytelen, 30-40 helyen lehet a Jobbikkal együtt legyőzni a Fideszt. Addig azonban a DK-n és az MSZP-n kívül az összes kisebb pártot el kell takarítani, a két nagyobbnak meg koordináltan kell indulni, hogy eldőljön, ki lesz az ellenzék vezetőereje.”
Mindezt egy szocialista körökben fontosnak számító politikus meséli, de hasonló élménybeszámolót más MSZP-sektől és a baloldalhoz tartozó értelmiségiektől is módunkban állt meghallgatni."
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz
papa.49
@aremy: A számukra lényeges, hogy bejussanak a hodályba, a langymeleg takonyba üldögélni 4 évet, jó pénzért, miközben a felelősségük NULLA!!!
coni
@Béla333: A valóság az, hogy itt nem Gyurcsányról van szó. Ti is szidtátok Karácsonyt amikor rátette az ajtót az LMP-re, ugyanezen okból. Botka mindenkit átvert. Felrugta az ellenzéki tárgyalásokat mindenkivel, csak a programjukat nyúlta le. 2014-ben ugyanezt csináltátok ezért lett 2/3-a a Fidesznek. Már most gratulálok Nektek a Fidesz 2/3-hoz.
picike1
remélem mindenki beáll a botka mögé sok ott a hely . hajrá Botka !
Béla333
@coni: 09.44
Az okozza a Fidesz 2/3-ot 2018-ban, aki nem képes támogatni azt a jelöltet, amelyiknek reális esélye lenne Orbánékat leváltani! Igen Gyurcsány ez a figura.
Ez a döntése hozhatja a Fidesznek az újabb 2/3-ot!
coni
@Béla333: Az ország szerencsésebb lenne ha Gurcsány is és az MSZP is eltűnt volna a politikából 2010 után. De nem tüntettek el és jelenleg az őket támogató (naív) tömeg miatt ők a szükséges rossz a kormányváltáshoz. (Ha Gyurcsányt félreállítják az őt támogató tömeg bosszúból nem megy el a választásra).
Mivel egyikükre sem lehet rábízni a kormányrudat, szerencse, hogy nem tudták teljesen eltaposni a valódi ellenzéki pártokat (PM, Együtt, MOMA), akik összefogva meg tudják akadályozni a túlkapásaikat.
Egyébként is rövid időről lenne szó hiszen az alkotmány visszaállítása után már nélkülük is kormányozhatóvá válna koalícióban az ország. Már ha az LMP hajlandó a maga 5%-val beszállni a koalícióba.
wagabund
..."Botka Gyurcsánytól lop"...

baszki, már ez is?
Eladott Ország
Botka is csak egy megélhetési politikus. Az hagyján, de a gengszterváltáskor jónéhány MSZMP tagból Fideszes, MDF-es, és SZDSZ-es politikus lett.
Csak tudnám, hogy nekik hogy vette be ezt a gyomruk? :-) { A lé határozza meg a tudatot }
Mindig lesznek "megélhetési politikusok". Sajnos ezt nem lehet felszámolni, mert el sem tudod dönteni, hogy ki az aki TÉNYLEG meggyőződésből teszi amit tesz, és ki az aki csak azért, mert élni is kell valamiből. Ez kívülről eldönthetetlen, mert nem látunk az illető fejébe.
Pld. megélhetési politikusok voltak 8 éven keresztül a fityeszék is mert be sem mentek a parlamentbe!
bencemacska
@coni: ma, 15:24

Érdekes Gyurcsány a hibás, amiért nem áll be Botka mögé. Hogy az LMP elhajtotta, az úgy van jól.
Furcsa mentalitás.
Ezért mondom én , hogy a választók a hibásak, mert nem elvük van, hanem hitük!
Én szavaztam már egyszer egy MSZP-sre. Soha többet!
nyanya001
Már aggódik az MSZP Botka kudarcai miatt.
Botka első ígérete, miszerint március elejére maga mögé sorakoztatja a demokratikus ellenzéket, kudarcot vallott. Most 19-re kér lapot, megpróbálja egyedül, csak ebben már nemigen hisznek a szocialisták. A tegnapi, miskolci kampánynyitó előtt már számon is kérték, hogy amit tesz, bajba sodorja az MSZP-t és az országot is.

europakavezo.blog.hu/2017/03/15/mar_aggodik_az_mszp_botka_kudarcai_miatt?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
JAJMÁR
Hajrá Botka! @nyanya001: Az emeszpé saját magát sodorta és sodorja bajba, akaratgyenge, bizonytalan. Számonkérni nem a saját jelöltjét kellene, hanem a kormányt! Hangosabban, mert én nem hallom őket!
De tényleg van tehetségük tönkretenni még az egyetlen esélyes jelöltjüket is.
coni
"De tényleg van tehetségük tönkretenni még az egyetlen esélyes jelöltjüket is."

Botkának maimum arra van esélye, hogy átveszi a Fidesz.
Vagy arra gondoltál, hogy az MSZP Botka vezetésével a többi ellenzéki párt szavazói nélkül leváltja Orbánt?

Szörnyű hallgatni Botka megszólalásait (libsizését, gyurcsányozását és saját pártja szidalmazását (arra az időszakra vonatkozóan amikor ő maga is támogatott minden egyes döntést) és főleg az átvert többi ellenzéki párt által kitalált programok eltulajdonítását.
A legszörnyűbb azonban látni, hogy saját maga sem hiszi el amit mond.
csetere
@Manhattan: Vajon őt is beveszik Szili mellé a kormányba ha veszít? Én eddig csak széthúzást láttam, nincs benne semmi kompromisszumkészség. Sosem szavaznék rá!
csetere
@papa.49: Esetleg újraindul Szegeden, bár nem hiszem, hogy a piaci események miatt rászavaznának.
papa.49
@csetere: A Botkát ,,megvette,, a hazugovics kilóra, ne legyen igazam de félek az lesz...
wagabund
@csetere: :"Vajon őt is beveszik Szili mellé a kormányba ha veszít? "...

nem is rossz ötlet...asszem ez könnyen előfordulhat.
csetere
@Béla333: Nem szítja senki az ellentétet. Az egészet Botka kezdte, mikor "lekapartatta" a plakátokról GY.F-t. A DK már évek óta járja az országot, eddig neki miért nem jutott az eszébe? A kis pártokról sem nyilatkozott pozitívan, pedig ha nem fognak össze, nem fog menni. Nincs benne kompromisszumkészség. Ő bejelentkezett miniszterelnöknek, nem választották. Miért nem akarta az előválasztást? Az minden ellenzéki pártnak jó lett volna és nagyobb rálátásuk lenne az emberek akaratára.
Eladott Ország
@papa.49: A fidesz lehet hogy tudja milyen vaj van a fején. Gondoljunk csak a SZEVIÉP-re, meg amiről nem tudunk.
karma1
Egyedul Molnar Gyula, mint MSZP partelnok rughatna jol valagba ezt a hernyot. Ugy latszik, a csuti maradona tudott akkorat igerni botkanak, hogy az elinduljon ezen a gyilkos uton...
Szerintem ez visszafele fog elsulni: az amugyis amortizalodo mszp-t belulrol veri szet, az mszp-ben eddig bizokat is elbizonytalanitja, igy gyakorlatilag senki nem lesz ellenfel ennek a tetunek. Hat asszem, leginkabb mar golyoerett,... volt mar, aki igy irodott ki a magyar tortenelembol, ugyebar?
dr. prédikátor
botka !!! elmész te a sunyi picsába!!!Nem vagy és nem is leszel te miniszterelnök. Nagyot fogsz te koppanni!!!
karma1
@Eladott Ország: 15.39-re: En kurva gyorsan el tudnam donteni, hogy ki a megelhetesi politikus, es ki nem az. Monnyuk eddig hany munkahelye volt, ott mit csinalt, mi az iskolai vegzettsege? orbanrol teljesen nyilvanvalo, hogy megelhetesi patkany parazita az emberek nyakan...
Eladott Ország
@karma1: Lehet, hogy Bodkának a csúti vitte a teli pénzes táskát, mint annak idején a szerencsétlen akasztói juhász Stadler a sok éhesszájú politikusnak.
papa.49
@Eladott Ország: Hát én nem lakom Szegeden így nem tudhatom, de mindenesetre a számomra nem szimpi a pacák, persze ez semmit nem jelent de a tapasztalatom azt mutatja ritkán szoktam tévedni a megérzéseimben, de az események is arra mutatnak, hogy ,,megvette,, őt a hazugovics!!!
karma1
@Eladott Ország: Nem lehet - BIZTOS! De tudod, a csuti torpe sosem volt olyan szegeny, hogy igerni ne tudott volna,...:o((((
coni
@Béla333: tegnap 14:52 "Az okozza a Fidesz 2/3-ot 2018-ban, aki nem képes támogatni azt a jelöltet, amelyiknek reális esélye lenne Orbánékat leváltani!"

Ebből is látszik, hogy fideszes vagy. Tudod jól, hogy egyedül egyetlen párt sem tudja leváltani, ugyanezt írtad a 2014-es választások előtt is és az LMP éppen hogy bejutott, a Fidesz meg 2/3-ot kapott. Az LMP-ben az egyetlen "tiszta" ember Hadházy, aki úton utfélen jelzi, hogy tudja, hogy összefogásra lenne szükség de a frakció másképpen döntött.
Vidéken a tömeg azt se tudja eszik vagy isszák az LMP-t, egy zöld párt sehol a világon nem meghatározó tényező, ezt abból is láthatod, hogy 2014-ben a PROTEST szavazatokkal együtt alíg jutott be az LMP. Ha igaz lenne, hogy esélyes én lennék az első aki rájuk szavaznék (bárkire aki kormányváltásra valóban képes).
Addig amíg március 15-én az LMP azt a kérdést tudja feltenni a támogatóinak, hogy mit szólna Petőfi a Paks 2-höz az 5 % is kérdésessé vált.
Béla333
@coni: 08.07
Össze-vissza vagdalkozol!
Akkor tisztázzuk:
1./ Szerinted az jó döntés Gyurcsány részéről, hogy soha senkinek a kedvéért nem szólítja fel a támogatóit, hogy Orbánék leváltása vagy a 2/3 megakadályozása érdekében mást támogassanak?
2./ Az LMP soha nem mondott még olyat sem, hogy választási szövetségre lépne azokkal, akik ellen annak idején megalakult. Meg is kapja tőletek ezért a magáét, de most Gyurcsány mond ugyanilyet!
3./ Mi ez a Petőfi meg Paks" összemosása? Tényleg nem tudom! Megadnád hol lehet ezt elolvasni?
coni
@Béla333: Sokadszorra fordul elő, hogy meghazudtólsz mert a tények Téged sem zavarnak:

1. Ez akkora baromság (felszólítani a saját választóimat hogy ne engem támogassanak) hogy ezt nem kommentálom...hiszen azért DKs mert gyűlöli az MSZP-t

2. Hadházy 7:29 perc .. A választási rendszer megváltoztatását a pártoknak együtt lehet csak kikényszeríteni... (én soha nem mondtam hogy együtt kormányozzanak)
www.atv.hu/videok/video-20170315-hadh

3."...ebből a szempontból kell feltenni azt a kérdést, hogy Petőfi, Jókai, Vasvári vagy az első felelős kormány akart-e volna a paksi bővítést, .."

hvg.hu/itthon/20170315_Az_LMP_azt_kerdezi_Petofi_akarta_volnae_Paks_boviteset
Eladott Ország
@papa.49: Azok az építőipari cégek futnak, amelyik a pártoknak tejelnek, ugyanis közismert az építőipar a pártok kifizető helyei. Fiatalabbak még nem tudják, de minden gondok eredője a pártok finanszírozása. Na azért is b*szták szét többek az építőipart , a szakember gárdáról már nem is beszélve. Aztán egyszer eljön az idő. Valamiért Friedrich Schiller nevezetes mondása jutott eszembe – miszerint „a mór megtette kötelességét, a mór mehet.” Jöhet a következő!
Béla333
@coni: 09.18
1./ Ha így van, hogy az elfogadható szerinted, hogy Gyurcsány nem szólítja fel a híveit mondjuk az MSZP támogatására mondjuk 1 év múlva, ha akkor úgy néz ki lenne esélye Botkáéknak leváltani a Fideszt, akkor pontosan azt csinálja, amiért évek óta az LMP-t szidják/ekézik: járja a saját útját!
2./ A választási szövetség és az egyedi ügyek mentén való együttműködés az két dolog. Együttműködni eddig is együttműködött az LMP bárkivel, szövetségre nem akar lépni!
A választási rendszer megváltoztatása egyedi ügy, ami mindegyik Fidesz elleni pártnak az érdeke! Még a Jobbiknak is! Hadházy is azt mondja már régóta, hogy a választási rendszer megváltoztatása miatt mindegyik ellenzéki pártnak össze kellene fogni!
3./ Lehet hogy nem volt szerencsés a fogalmazás!
nezelodo
Botka is ismeri a szlogent, hogy csak "Tiszta forrásból lopj"! Ezért még lehet, hogy Orbán is keblére öleli!
coni
@Béla333: Te teljesen össze vissza beszélsz. Az LMP-nek az együttműködést ajánlották fel, Gyurcsánynak meg hogy tünjön el a politikából. Mikor mondták az LMP-nek, hogy Schifferrel nincs összefogás. Most ajánlott fel Botka MSZP-s helyeket az LMP-nek és nem arra kérte őket, hogy kérjék a szavazóikat hogy helyettük az MSZP-re szavazzanak.
Az egésznek se füle-se farka. Ha Gyurcsány kiszáll a szavazók nem tartanak ki a DK mellett, ahogy a Fidesz sincs Orbán nélkül.
A 2014-es választás nem arról szólt hogy az LMP Gyurcsánnyal kormányozzon együtt hanem csak arról, hogy visszaállítsanak egy olyan választási rendszert ahol a kis pártok is beleszólhatnak (koalícióban) a kormányzásba. Jelenleg nulla a hatásuk a politikára. De ezt az LMP nem támogatta...
Béla333
@coni: 11.40
Az LMP eddig is együttműködött egyedi ügyekben a többi párttal. Most pl. a Momentummal együtt gyűjtötték az aláírásokat, vagy fél éve meg az MSZP-vel földügyben!
A választási szövetség az egy másik történet! Talán tisztázhatná az eddig a Fidesszel közösen mutyizó MSZP és a DK érintett poltikusai hogy mit is tettek hogy idáig züllött az ország!
E nélkül a civil életben te sem kötnél szorosabb szövetséget senkivel sem! Gondolom!
Gyurcsánynak egyébként nem eltűnni kellene a politikából, hiszen a DK vezetője maradhatna! Csak annyit kértek tőle, hogy ne szerepeljen a közös listán! Még azt sem kérték tőlük, hogy a választások után egy DK-s ne mondjon le a javára a Parlamentbe kerülésért!
De még erre is képtelen a nagy koordinátor!
A mi érdekünkben... Hogy leválthassuk a Fideszt... Na persze!
papa.49
@Eladott Ország: Igazad van ismerek néhányat közülük, pl. egy győri székhelyű céget a nevét nem írom, de gondolom te is tudod melyikre gondoltam, az utóbbi időben nagyon sok megbízást kapott...
coni
@Béla333: Az LMP csak protest szavazatot gyűjt,(ezek jellemzően nem értenek egyet a programjával) halászik a zavarosban. Ha hosszú távra tervezne, akkor együttműködve az ellenzékkel már 2014-ben kormányra került volna és a tevőleges munkájával, saját jogcímen szerezne új és hosszú távú szavazókat. Ez a Gyurcsány teória amit előadtál az a választók megvezetése, ehhez nagyon értetek, de ők se hülyék, tudják hogy Gyurcsány bekerül a parlamentbe akkor is ha nincs a listán.
Egyébként én Tölgyessyvel értek egyet. Már teljesen mindegy mit tesz az ellenzék, ezen belül az LMP, 2014-ben eladták az országot. Remélem megkapják az ellenértékét.
Nem hinném hogy sokáig nézik az emberek, hogy a parlamentben bohóckodnak minden eredmény nélkül
Béla333
@coni: 15.04
Nem kell, nem lehet az LMP-t a többi ellenzéki alakulattal összemosni!
Azért mert a többiek loptak, korruptak voltak kormányon, azért még nem lop mindenki!
Mert a többiek elosztották a lopott pénzt a Fidesszel, azért még nem mindenki ilyen alattomos!
Hogy 2014-ben eladták az országot? Lehet! Bár szerintem csak megzsarolta őket a Simon üggyel a Fidesz, ezért lemondtak a győzelemről! Simont meg nemsokára felmentik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.