Az Európai Unió felmérése szerint az élelmiszerlánc-termékekkel való visszaélés, a hamisítás és az adóelkerülés a legnagyobb üzlet a kábítószer-kereskedelem után – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Helik Ferenc hozzátette, "slágerélelmiszer" bármi lehet, a kakaótól a gesztenyemasszáig, húsipari vagy tejtermékekig minden, ami nagy mennyiségben és gyorsan fogy, mivel így a "bűnjel" hamar eltűnhet.

Ezért is fontos, hogy az emberek csak megbízható helyeken vásároljanak, aluljárókban, bizonytalan weboldalakon pedig ne – tette hozzá.

Kitért arra, hogy 2012. március 15-én, öt éve kezdte meg munkáját a Nébih, és a kiemelt ügyek igazgatósága is ekkor jött létre, amely az olaszországi és dániai hasonló hatóság mellett a harmadik ilyen felügyelet volt akkor az unióban.

A Nébihnek azóta is két fő feladata van, a fogyasztók tájékoztatása ismeretterjesztő anyagokkal és terméktesztekkel, valamint az illegális tevékenység visszaszorítása – mondta.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
abban azért van valami jelképszerű, hogy ártunk és qurmányunk nem a szélhámosok, hanem a multik ellen harcol! =))
karma1
Vazze, viktor, akkor kiderult, hogy NEM a multik hamisitjak a SAJAT termekeiket, hanem az erre szakosodott BUNOZOK! (Mondjuk pl. a Coca Cola ceget ismerve, akiknel a minoseg az Isten, azok az egyik gyartosoron francia, a masikon roman elelmiszerboltba szallitando arucikket termelnek, ez csak a te idult fejedben fordulhat elo, idiota).
Ekkor viszont felmerul a kerdes, hogy ki az, aki belecsempeszi a szar arut, a hiteles aru koze? Esetleg egy intermediate kereskedo? Aki azt mondja, hogy majd orajta keresztul olcsobb lesz az Aldiba, Lidl-be vagy akarmelyik multiba beszallitott kola? Vagy Nescafe? Vagy akarmi?
Ezt is csak agyhalottaknak tudjak beadni, azok talan meg vevok erre a dologra...
wagabund
..."az élelmiszerlánc-termékekkel való visszaélés, a hamisítás és az adóelkerülés a legnagyobb üzlet a kábítószer-kereskedelem után "...
wagabund
@wagabund: a prostitúció az már smafu?
advocat
No! Ha az élelmiszerek áfája - "nyugaton" 10 % - akkor mi hogyan tudnánk annyiért adni a 27 % áfa mellett? Sehogy. Csak egy példa. A sajt sokszor olcsóbb kinn, mert kisebb az áfa. Ilyen egyszerű. És a keresetek? (Jó annyiért termelünk amennyiért, de lehetne azon is javítani.) Meg sem tudnánk fizetni. Általában. Ezért kevesebb benne pl:a májgombóc a levesben, kevesebb van a csomagban. És bizony egyes élelmiszereket egy kicsit másképp állítják elő, mert itt az az igény. Pl:legyen édesebb. Ezen "okosaink" még nem godolkodtak? Ha meg valami hamisított, járjanak el, ne dumáljanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.