Orbán Viktor elmondta március 15-ei ünnepi beszédét a Magyar Nemzeti Múzeumnál.

„Március 15. a cáfolhatatlan bizonyíték, hogy mi voltunk, vagyunk és leszünk, ez a mi diadalunk”

- mondta a beszéde elején.

Mint fogalmazott a magyarság a Kárpát-medencében, kultúrák, birodalmak, civilizációk ütközőzónájában van, ahol a fennmaradásáért vívott háborút végül mindig megnyerte.

Szavai szerint:

„a mi családi szelfink egy győztes nemzetet mutat.”

'48-at a nemzet belső mércéjének és iránytűjének nevezte, amely megmondja ma is, ki mennyit ér a haza mérlegén, megmutatja ki a hű, a hazafi, az odaadó, ki a bátor.

Hozzátette: megmutatja azt is, mi a kisszerűség, az álnokság és az álomgyilkosság, mi az országépítés, és mi az országrombolás.

A miniszterelnöki szónoklat aktualizáló részében Orbán rátért arra, hogy:

„Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít sem a magyar nemzet múltja, sem a magyar jövő. De nekünk számít. Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít az európai emberek biztonsága. De nekünk számít. Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít, hogy megmaradunk-e magyarnak. De nekünk számít”

Orbán Viktor szerint ez a mostani európai lázadás tétje. Kiemelte: függetlenségünk és nemzeti önállóságunk védelmében az előttünk álló csatákat bátran meg kell vívnunk, Brüsszelt meg kell állítanunk, határainkat meg kell védenünk.

Kitért arra is: a betelepítést meg kell akadályozni, a külföldi pénzből kitartott hálózatot átláthatóvá kell tenni, az adók, a bérek és a rezsi szabályozásának jogát itthon kell tartani.

Ebben csak magunkra számíthatunk, ezért a kormányzati felelősséget továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint most is a lázadás állapotában vannak Európa népei, ismét '48-as szelek fújnak a kontinensen.  Az elmúlt évben a nemzetek újra fellázadtak

„a brüsszeli bürokraták, a liberális világmédia és a feneketlen bendőjű nemzetközi tőke álszent szövetsége ellen.”

A közönsége hangos nevetésétől kísérve arról beszélt a kormányfő, hogy:

„Igen ám, de mit kezdjünk azokkal, akik nem békét, hanem békétlenséget, nem egyetértést, hanem megosztottságot akarnak? (...) Akiknek egyetlen örömük, mint ma is, ha mások örömét elronthatják. Könnyű lenne tréfát űzni belőlük, mondhatnánk, bolond lukból bolond szél fúj. De ne tegyük, mert az erő, a sokaság kötelez”

(MTI)

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Elmondta (???) beszédét--nem, felolvasta.
Elmondani már egy közepesen összetett mondat elmondása is megoldhatatlan feladat a részére. Ha nincs ott a Havasi, akkor megállt az élet, mert nincs aki kimentse.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Elmondta (???) beszédét--nem, felolvasta.
Elmondani már egy közepesen összetett mondat elmondása is megoldhatatlan feladat a részére. Ha nincs ott a Havasi, akkor megállt az élet, mert nincs aki kimentse.
Szókrakész
"Hozzátette: megmutatja azt is, mi a kisszerűség, az álnokság és az álomgyilkosság, mi az országépítés, és mi az országrombolás."

Ebből kiollóztam a rád illőket.
Álnokság, álomgyilkosság, országrombolás.

Ez mind ti vagytok!!!
silber13
Egy elmebeteg hájtömeg rikácsolása volt, semmi több. Szégyen a nemzetre nézve...!
Csizmás Kond
@silber13: ...a nemzetre nem csak azokra akik álnokul annak vallják magukat...!
Perwool
"Önmagában az, hogy magyarok vagyunk nem ok a büszkeségre."
Büszkének teljesítményre szokás lenni, gyíklény. Nem pedig adottságra.
Te konkrétan mit tettél azért, hogy a magyarok renoméját erősítsed? Már azon kívül, hogy kirekesztenél mindenkit, aki másképp gondolkodik, mint te fajankó!
Nem dörgölőzni kell! Ahogy harcolni sem!
Együttműködni kellene végre és okosan kihasználni az EU tagsággal járó rengeteg előnyt.
„Igen ám, de mit kezdjünk azokkal, akik nem békét, hanem békétlenséget, nem egyetértést, hanem megosztottságot akarnak? (...) Akiknek egyetlen örömük, mint ma is, ha mások örömét elronthatják."
JaJa!
Csak akkor kellene egy olyan kormány amelyik miniszterelnöke nem az "oszd meg és uralkodj" elvet képviseli!
Aki le hazaárulózza azokat, akiknek más a véleménye mint az övé.
Akinek a válaszainak a közepében nem a bicskanyitogató cinizmus, pökhendiség és arrogancia áll
Aki legalább a látszatra ad és nem cinikus vigyorral a mocskos pofáján lopja szét az országot, mert pontosan tudja, hogy az ügyészség a zsebében van.
simmering73
Ez a nemzet halálra van ítélve. Hála a most regnáló hatalom áldásos tevékenységének.
dr. prédikátor
Viktor szopkin!!! A lengyel testvéreid is szartak a pofádra. megkaptad a molinót geci!!!
advocat
Azért a rezsicsökkentésre nem kellene hivatkozni. Mert ha a világpiac árait nézzük, bizony jobban is csökkenthették volna. De ezen már gondolkodni kellene. És van kilencmillió, akit megdumálnak. És beveszik. (Jó. Legyen csak 8.)
Nessy
Még neki van képe az ő ellenzéki szereplése alatti himnusz szétkerepelés, szétfügyülés után előadni a nagy hazafit! Nem szégyelli magukat 1848 örökösének mondani! Táncsicsot most is vagy börtönbe zárnák, vagy legalább is elvennék a lapját és a munkáját!
Qqberci
Ideje már egy grazi nagykarbantartásnak... Már ha még segíthet...
tutajos
"..bolond lukból bolond szél fúj..."
Mondja ezt ez az elmeroggyant, a grazi agykurkászok erőlködésének csődje !
Mindamellett őrá nézve elvitathatatlanul igazat mondott !
"Na, ugye!"
quadrocopter
A nemzethy spicli felolvasta az önéletrajzát és a jellemzését, pszichés terheivel együtt!
RonaGyuri
Tiszta sor, már 48-at is a Soros verte le! =))
Clavigo
A legjobb haverodról ""jelentettél " ,Szarházi...,,""Társadalmi Kapcsolat "...,,"Varangykirály"...
Macskaszem
Azt is mondta a geci, hogy "itt vagyunk, mindig és mindenki akarata ellenére itt vagyunk"
Ez elég fenyegetően hangzik.
Béla333
Egy gond volt az egésszel, hogy nem volt megszervezve, hogy aki fütyülni akar, az ide vagy oda jöjjön, hanem azt mondták, mindenki menjen be a tömegbe és amikor Orbán beszél (és csak akkor) fütyüljünk. Fanatikus Fideszes savas bácsikkal körülvéve nem olyan könnyű ezt megtenni, így én is megkerestem a kordonon kívüli egyik csoportot, és ott fújtam a sípot.
Javaslom máskor ne szerteszét fütyüljön mindenki, hanem valahogy egy csoportban, szervezettebben!
quadrocopter
Na, ez is megvolt! A Nagy Spiclimonológ! Tele hasonlatokkal, mert ahol nincs eredeti mondanivaló, ott érkeznek a hasonlatok!
lusta
coub.com/view/smzce
Visszavertük a népszavazást. Maga a sorosbérenc felcsúti kis tolvaj pocakos zsebcézár, aki g..i és besúgó, mondá.
Clavigo
A családi szelfiden,...,,anyád-apád,,,,meg esetleg a százlábú familiád lehet rajta..,,talán még Lölö haverod. Nekem semmi közöm hozzád ,,faszkalap..
Eladott Ország
"Már megint a szabadságról és magyar fajtáról pampog. És tapsolnak és senki nem kérdi meg tőle, hogy akkor miért tapossa két szaros lábbal a szabadságjogokat országon belül. Félelmetes ez a gyenge kis ember a szóvirágaival, az egészen elképesztő hazugságaival, a nacionalista eszméivel, az uszításával, a háborús vízióival. Életveszélyes ez az ember, ha van elég szektatag, akiket képes befolyásolni olyan szinten, ahogy ő azt tervezi.
Ha sikerül, egymás ellen fordít mindenkit mindenkivel, gyermeket a szülőjével, testvért
testvérrel, időst a fiatallal. Bárkit bárkivel, hogy megőrizhesse a hatalmát. A háborús pszichózis immár nem a migránsok, hanem az európai közösség ellen fordítja az arra fogékonyakat. Az ellen az Unió ellen, amelynek szétverése érdekében senki nem tett olyan sokat, mint ez a színpadon ágáló kicsi ember. Félelmetes. Szánalmas. Beteg. Nevetséges. Pojáca."
nyanya001
Orbán 15 percen keresztül beszélt ordítva
Ma, 12:30
Magyarország miniszterelnöke 15 percen keresztül beszélt ordítva a nemzeti ünnepen.
És nem mondott semmit. Egyetlen gondolatot sem sikerült kipréselnie magából. Jelszavak, uszítás, gyűlöletkeltés, némi náci dumával - nemzeti vérvonal, a mi magyar fajunk stb.- fűszerezve.

Szégyenteljes az a totális intellektuális üresség, amiről minden ilyen alkalommal tanúbizonyságot tesz. (Az viszont vicces volt, amikor arról beszélt, hogy a mészáros segédek milyen fontos szerepet játszottak az ország történelmében. Így tehát ő csak a haladó hagyományokat követi, amikor egy Mészáros a segédje.)
Szerző: Vásárhelyi Mária
Macskaszem
Álomgyilkosokról meg mások örömének elrontóiról beszélt, de hát az maga a fideszhorda a csúti ganéval az élen.
Lepényleső
Bizton állította,hogy az újabb márciusi ifjak most még kisiskolások. Ők akkor azért nőttek ki a földből,mert az elnyomástól szerettek volna szabadulni,tehát ha elnyomás nem lett volna,
nem kerültek volna színpadra. Azaz,ha már sétálgatnak az új forradalmárok,akkor az elnyomó
hatalom is itt van a nyakunkon. Ezt a bán állította,az meg soha nem hazudik,-állítólag.
1magyar
Havi 22-29 ezerből élők kisszerúek? Mert ennyit adtok nekik, miközben milliárdokat pazaroltok.
Álomgyilkosság? Azt ti teszitek mikor valakik, sokan az országban arról álmodnak csak, hogy lakhassanak,ehessenek és a gyerekeik is.
Nem olimpiáról meg stadionról álmodnak.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/05/14/nekem-nagyon-bejott-minden-almom-a-tobbit-meg-pont-leszarom/
Nekem nagyon bejött minden álmom, a többit meg pont leszarom. Veszünk egy zongorát, pont jó lesz a Hatvany-­Lónyay villába. Most akciós. A villa is akciós volt, alig került 4 milliárdba, meg az apró. A zongora ára sem egy nagy ügy, minden keményen dolgozó magyar család megengedheti magának azt a 32 millió forintot, amibe kerül. A magyar ember egyszerűen nem tud spórolni. Nincs neki benne a kultúrájában, szemben azzal, hogy nem ad reggelit a gyereknek. Mert az nálunk tradíció. Az éhezés. Hagyomány az is mifelénk, hogy stadionokat építünk, mert én például szeretem a focit. Arról ki a franc tehet, hogy senki nem jár meccsre? Márpedig ha nincs néző, nem vesznek jegyet, bevétel sincs. Költség viszont van, mert takarítani kell, világítani, gyepet fűteni, karbantartani. Nem ügy, fizetik a parasztok. Legfeljebb nem mondom meg nekik, hogy ez is az ő pénzükből megy, mint a zongora, meg köré a villa.
A kisvasutat is nagyon szeretem, kellett nekem egy. Végre van és tovább fogom építeni, mert
ciki, hogy csak pár kilométeren járkál. Most. De hamarosan tovább fogom építeni a síneket, hogy örüljön a szívem. Ha ehhez ki kell sajátítanom pár senkiházi kertjét, házát, földjét, akkor
kisajátítom. Kit érdekel, hogy mit vinnyognak? Senkit. Engem biztosan nem. Ahogyan az sem,
hogy a vasúton sem utazik senki, tehát ezt is a hülyéknek kell finanszírozni minden hónapban. Fizessenek, ezért tartom őket. Van nekem elég bajom, leszarom a másét. Itt van az államadósság például.
silber13
@Csizmás Kond: " Quod dixi, dixi, quod scripsi, scripsi."
egyvandor
Gorbán! Neked mint illiberál suttyónak a szabadság vágy által kirobbant forradalom emléknapján meg sem szabadott volna szólalnod. Mindig is jellemtelen hazug alak voltál és az is maradsz.
egyvandor
@namihami: "Elmondani már egy közepesen összetett mondat elmondása is megoldhatatlan feladat a részére."
Azért egy vagy akár több feleshez bármikor elő tud adni egy egy tószt.
egyvandor
@Perwool: "Önmagában az, hogy magyarok vagyunk nem ok a büszkeségre."
A suttyók most ebből élnek. Valakinknek a valakijének születtek (pártapuka, besúgó apuka, tsz elnök, ...) és ettől jogot éreznek arra, hogy felelősségre vonhatatlan zsíros állami pozíciókban dorbézoljanak a köz terhére. Akiket meg meg tudnak vezetni azok orra előtt meglengetik nacionalista tömjén-füstölőt.
lusta
Ha már megint beindult a nagy matyarkodás és az 1848 öröksége című műsorszám, akkor nem ártana tisztában lenni, hány magyar és hány külföldi, ˝migráns˝ aradi vértanú volt, vagy Pest és Buda lakóinak csak alig egyharmada volt magyar, de lényeg, hogy magyarnak és a nemzeti eszméhez hűeknek vallották magukat.
Perwool
@egyvandor: Apáik még besúgtak vagy lőtték a hősöket, ma pedig utódaik emlékeznek, kitüntettetnek.Az elődök is így csinálták az átkosban amikor védték a PÁRTOT bármi áron, hiszen a PÁRT volt a kenyéradó gazda.

Egy komment a H24-böl!"Hol tartja az Együtt a márc.15.i ünnepélyét?Ha már ilyen bunkók a más ünnepélyén?"

Más ünnepén???
mekkelek
Egy háborodott elme... nem a miniszterelnöki székben lenne a helye hanem egy sokkal zártabb helyen.
cs.n.
@advocat: A rezsicsökkentés (is) csak gumicsont. Akkor is az volt, mikor kitalálták, meg most is, mikor háborúznak érte. Aprópénz a többihez képest, amit bevasalnak. Több év alatt jön össze annyi "spórolás" belőle, mint amennyi egyetlen hónap alatt az államkasszába vándorol a fizetésemből. Engem ilyen filléres tétel nem tud meghatni, még ha le is bombázzák miatta Brüsszelt a márcziusi ifjak szellemében.
nezelodo
„a brüsszeli bürokraták, a liberális világmédia és a feneketlen bendőjű nemzetközi tőke álszent szövetsége ellen.” (És mi van az itthoni feneketlen bendőjű tőkésekkel, a Pénztáros Lenci félékkel, azok azért harácsolnak, hogy szétosszák a közmunkásoknak?)
Azannya, mindjárt megnézem a naptáramat, hátha újra tényleg tizenéves lettem, de nem, csak az állampárt vezetője téveszthető össze a kiskopasszal, meg itt a megyében a Kövér felmenőivel. Netán nem osztottak szocialista hazáért érdemérmet önmaguknak a nemzeti ünnepükön, ahogy ők magukénak tudják ezt az ünnepet??
bence
@Horizont: ! Már nincs orvos aki vállalná a gyógyítását ennek a szerencsétlennek !
Aki Én
„Igen ám, de mit kezdjünk azokkal, akik nem békét, hanem békétlenséget, nem egyetértést, hanem megosztottságot akarnak?"
Remélhetőleg hamarosan megtudod...
Álomgyilkosság?
Úgy érted, álmatlan vagy a Momentum miatt? Nagyon rád vertek ha még a nemzeti ünnep sem telhet el nélkülük...
Akkor valamit jól csinálnak.
nezelodo
Szegény Orbán, az ő álmai odaveszése miatt nyafog, mert köztudottan egoista, de mi lesz a több millió magyar álmaival, ami be ő rondított bele, és tépte szét?
evacica
@namihami: Biztos Habony eltár írta a beszédet, olyan is volt! Egyébként teszek Orbán és bandájának az álmaira! Mi van a mi álmainkkal, mi biztos többen vagyunk! Minket Orbán nem pénzel csak kisemmiz! A saját és haverjai zsebét tömi a mi kárunkra! Ő az ország megrontója!
evacica
Hát ha Orbán örömét és a haverjaiét el lehet rontani, abban bármikor partner vagyok!Az álmaira meg teszek!
namihami
@egyvandor: Nem tudom, mert nem járunk egy alkoholelvonóba. De, hálistennek, még sohasem voltam olyan szomjas, hogy jelzett vágyamat az ő társaságában kellett volna csillapítanom.
Inkább a szomorú, sivatagi viharként aposztrofált szomjhalál. Az ember nézze meg, még amíg egyáltalán felmérni képes, hogy kinek a társaságában fog lemenni a pincébe.
magyarbakancs
Azt mondta a fütyülőknek olcsó poén lenne ha azt mondanám "bolond lyukból ,bolond szél fúj"
Olcsó poén lenne ha azt mondanám @igányszájból,@igány beszéd?
Eladott Ország
@magyarbakancs: Az öregek erre csak azt szokták mondani, mert a cigány, az cigány.
kukac50
Nem volt állom gyilkosság, Orbán harcot majmolt megint Brüsszel ellen,Induljon harcolni csendben juhász Péterék megfújták az indulót a harchoz.Lehet menni!
Többször ne majmoljon Orbán Brüsszeli harcról mert már unalmas épp úgy mint a migráns ügy.
Van kerítés nincs migráns! Ha van migráns minek a kerítés?
Szegény bevándorlónem kell ha fizetsz jöhetsz,ha kell letelepedési kötvény re pénzed jöhetsz, az egész uniót bejárhatod vízum is van sok pénzért. A Fidesz eladja még az unióba járást is.
Lehet,hogy még az anyjukat is eladnák olyan pénzéhesek lettek!
egyvandor
Gorbán ne ess kétségbe mindennap több tucat álmod beteljesül. A lenyúlások számát már regisztrálni sem tudja a sajtó. A méhszarosod már annyi céggel rendelkezik ha csak a kötelező céges aláírásokat kellene csinálnia sem tudná elintézni egy nap alatt.
egyvandor
@Perwool: védték a PÁRTOT
-Melyiket?
-Hát! Mikor melyiket!
based on Hofi
egyvandor
@kukac50: Rafkósak a fiuk nem csak a befogadásból tudnak péntz csinálni. pl a baltás gyilkos esetében.
Perwool
@kukac50: "Orbán harcot majmolt megint Brüsszel ellen,Induljon harcolni "

Csak azt nem értem, ha ennyire szeret harcolni, a francért nem kézigránáttal játszott gyerek korába?
Perwool
@egyvandor: Hofi örök! Ha ezt megélte volna!
kukac50
@Perwool: Juhász Péternek síp helyett kézigránátot kellett volna osztani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.