Hét napig élt a Kenézy Gyula Kórház parkolójában egy férfi, aki az autójában aludt és csak vizet vett magához. Az éhségsztrájkkal a hazai egészségügy tarthatatlan helyzetére kívánta felhívni a figyelmet.

"Éhségsztrájk – a jobb egészségügyi ellátásért, egy jobb életért" – ez a felirat volt kifeszítve a debreceni kórház parkolójában, ahol a múlt héten Paluch Zoltán éjszakázott. Ez idő alatt semmilyen ételt nem vett magához, csak vizet ivott.

Éhségsztrájkba kezdett egy férfi az egészségügy állapota miatt

A Polgárban élő férfi elmondta, enniük már amúgy is alig van mit, felesége és saját gyógykezelésére minden pénzük elmegy.

Néhány betegségemről már le is mondtam, most már csak a cukorbetegségemmel, a gerincsérvemmel és az epilepsziámmal járok vissza az orvoshoz

- sorolta el Paluch Zoltánné, akinek a cukorbetegség egyik szövődményeként a látása is romlott, ami miatt egy 3000 forintos szemcseppet is felírt neki az orvos, nincs azonban pénze rá, hogy kiváltsa.

Majd ellátják, ha csákány van a szemében

Paluch Zoltán tavaly hetven kilométert utazott a Kenézy kórház sürgősségi osztályára, amikor egy fémszilánk a szemébe pattant.  Az orvos megvizsgálta, majd közölte: szemészeti ügyelet azonban a hétvégén nincsen, sürgősségire pedig csak abban az esetben jöjjön, ha "csákány van a szemében".

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a felesége – cukorbeteg lévén – vérvétel előtt rosszul lett az éhségtől, a kórházban mégsem engedték előre.

Paluch március 6-a és 12-e között kint aludt az autójában, és vízen kívül semmit nem vett magához. Felesége kérésére tért haza egy hét után, aki féltette, hogy az az életével fizethet az önmegtartóztatásért. Azt ígérte azonban, hogy március 15-én Budapesten folytatja a demonstrálást.

(házipatika)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Éhségsztrájkba kezdett egy férfi az egészségügy állapota miatt

becsapós a cím...ez egy befejezett éhségsztrájk(volt) eredmény nélkül.

sem a rádiók, sem a tévék nem hozták le...
csa-csa
minek! Idióta! mit gondol mi változik!!!
Lepényleső
...nem is lesz ez mindig így,lesz ez sokkal rosszabb is?
csa-csa
@Lepényleső: ez olyan tuti mint ahogy a "pöttyös garbó kövérít" hogy "doktor szöszit" idézzem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.