Két rendőrt ítéltek el eddig a menekültekkel szembeni fellépésük miatt, mindketten pénzbírságot kaptak. 

A Magyar Nemzet cikke szerint a Legfőbb Ügyészség arról számolt be kérdéseikre, hogy két rendőrt gyorsított eljárásban ítéltek pénzbírságra. Egyikük beletérdelt egy ülő menekült arcába, ő 300 ezres bírságot kapott, közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette és testi sértés bűntette miatt ítélték el.

A másik rendőr könnygázspray-vel fújt egy menekült arcába át a határkerítésen, őt 130 ezer forintos bírságra ítélték, de az ügyészség hozzátette: a menekült sértegette a rendőrt és annak családját, valamint fenyegető magatartást tanúsított.

A Legfőbb Ügyészség adatai szerint "összesen 44 esetben jelentették fel a rendőröket 2015. szeptember és idén március között, ezek közül pedig gyorsított eljárás után két ügyben pénzbüntetésre ítéltek rendőröket. Az ügyészség adatai szerint harminckét ügyben szüntették meg a nyomozást, ezek közül harmincegy esetben bizonyítottság hiányára hivatkoztak, egy esetben pedig bűncselekmény hiányára.

Öt ügyben jelenleg is zajlik a nyomozás, ezekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy van közöttük bántalmazás, kötelességszegés, valamint csoportosan elkövetett bántalmazás miatt indult eljárás is. Ezekben az ügyekben még nem hallgatták ki a gyanúsítottakat. Az ügyészség tájékoztatása szerint a feljelentésekből tizenegyet a sértett vagy annak jogi képviselője, tizennégyet valamelyik rendőri szerv, kettőt ügyészség, ötöt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság képviselője, egyet az Európa Tanács kínzásellenes bizottsága, kilencet az Orvosok Határok Nélkül szervezete, egyet a Magyar Honvédség, míg szintén egyet a Szegedi Fegyház és Börtön tett" – olvasható a cikkben.

(Címlapképünk illusztráció, egy embercsempész elfogása után készítette a rendőrség Hajdú-Bihar megyében.)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Á, ez valami nagy tévedés lehet, kizárt, hogy a pintérség magasan kvalifikált masszőrei bárkihez egy ujjal is hozzányultak volna.
teuton
Ahhoz kepest, hogy a mult heti, bantalmazasokrol szolo hireket sima libsi hazugsagoknak titulaltak, most a felsorolasbol kiderül, hogy több feljelentest a katonasag, ügyeszseg es a rendörseg tett meg. Na akkor most ki hazudik? Azt eazert megkerdeznem, hogy a keritesen TULROL fenyegetö es szizkozodo menekült miatt miert erezte magat a fegyveres hatarör fenyegetve, valamint miota tud arabul es ertette miröl van szo? Mert a menekültekröl azt allitjak jobbszelröl, hogy analfabetak, tehat nem hogy irni-olvasni, de bizonyra idegen nyelven sem tudnak... A magyar hatarör viszont 2diplomas es ert angolul, valamint a sok arab dialektus többseget, ill. azon nyelven valo karomkodasokat is, ugye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.