Külföldi politikusok, egy vallási vezető és egy művész kapott rangos magyar állami kitüntetést – derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A kormányhatározatban az áll, hogy a miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök döntése alapján Karim Kazsimkanovics Maszimov volt kazah miniszterelnök a Magyar Érdemrend nagykeresztjét kapta a magyar-kazah kapcsolatokat új szintre emelése, a két ország közötti stratégiai együttműködés kiépítése, illetve a hagyományos rokoni és baráti viszony megerősítése terén végzett meghatározó tevékenységéért.

Magyarország sikeres európai uniós integrációját és érdekeinek érvényesítését támogató munkája, valamint az ország határain kívül élő magyar közösségek nyelvi és kulturális azonosságának megőrzése iránti elkötelezettsége elismeréseként Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést kapta.

A Magyar Érdemrend középkeresztjét Andrzej Dziega, a Szczecin-kamieni Egyházmegye érseke, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának díszdoktora, Eero Heinäluoma, a finn parlament volt elnöke, szociáldemokrata képviselő, Maria Lohela, a finn parlament jelenlegi elnöke, Ennio Morricone kétszeres Oscar-díjas, Grammy-díjas és kétszeres Golden Globe-díjas zeneszerző, illetve Serdar Cam, a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség elnöke kapta.

A díjazottak az indoklás szerint sokat tettek Magyarország és saját hazájuk kapcsolatáért, illetve a magyar kultúra erősödéséért.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.