Megvizsgálná a kormány a sörgyárak működésének szabályozását, a nagy cégek és a kisebb magyar szereplők, valamint a vendéglátó-ipari vállalkozások viszonyát – közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

Érdemes az egész szabályozást megvizsgálni azután, ami az Igazi Csíki Sörrel történt, hogy egy kiszolgáltatott kis szereplőt "igyekszik eltaposni" egy multi – mondta lakossági fórumán a miniszter.

Ez a vita kevésbé a sörről, sokkal inkább magyarságunkról szól – jelentette ki Lázár János, hozzáfűzve, éppen ezért "a végsőkig elszánt" a küzdelemben.

A politikus úgy fogalmazott, kérdés, hogy a magyar tulajdonban lévő kézműves manufaktúráknak milyen esélyük van az országban működő, a piacot uraló négy nagy sörgyárral szemben. Szerinte a vendéglősök kiszolgáltatottak a nagy piaci szereplőknek.

Ehhez kapcsolódó fontos javaslat, a hogy a kereskedelmi forgalmazásban ne lehessen akármilyen reklámeszközöket alkalmazni – tudatta.

Magyarország tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás szabadságát – hangsúlyozta Lázár János. Kifejtette azonban, elfogadhatatlannak tartja, hogy egy cég kereskedelmi, profitszerzési céllal mások emberi méltóságát sértő jelképeket használ. A Heineken az 50-es években – éppen a politikai jelentése miatt – kifehérítette a csillagot sörösüvegein, és csak a '90-es évek óta használja újra a vörös csillagot – idézte föl a miniszter.

A miniszter arról is beszélt, hogy a hírek szerint van olyan vállalkozás, amely – Németországban már nem engedélyezett – génkezelt élesztőtörzseket használ fel, hogy a sör gyorsabban készüljön el.

A Miniszterelnökség vezetője fölháborítónak nevezte, hogy a multinacionális cégek más minőségű terméket adnak el Magyarországon, mint Nyugat-Európában. A minimum elvárás az lenne, hogy a vállalkozásoknak a csomagoláson jelezniük kelljen: az általuk kínált termék minősége eltér a Nyugaton kaphatóétól.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Menjetek a csiki anyátok retkes 3,14csájába
addig basztatjátok amíg ezek is kivonulnak és ki tudja mennyien maradnak
munkahely nélkül mert a székelyek valagát nyaljátok !
Azok meg kussolnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
@nyanya001: Közeledik 2018, kell az erdélyiek szavazata.
kisrigó
@nyanya001: Nem szokásom az anyázás, de elmegy már az összes lopótök a qrva anyjába!! Egyszerűen mindenbe beleteszik a szaros mancsukat ezek az anyaszomorítók! Ez már őrület, hogy mindent a saját mocskos hasznukra szabályoznak. Mi köze van a magyar kormánynak egy magán ügylethez? Ezek betegek, sohasem voltak normálisak! Ja, és nem szeretem a sört!
papa.49
@köhögő bolha: Jó a kép 1000 lájk...
nyanya001
@szép új világ: Olvasd el a 17.23-kor belinkelt cikket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.