14 éve meghalt a fia, aki önkezével vetett véget életének.

A Best magazinnak mesélt életéről Csuja Imre, unokái emlegetése után azonban egyszer csak kibukott belőle fia 14 évvel ezelőtti halála, amiről feleségével ma is beszélnek.

Télen nagyokat szánkóztunk, színházba, moziba jártunk. Aztán jöttek a dühkitörések, és azt hittük, mindez életkori sajátosság. Ma már tudom, hogy nem, de már késő

- mesélte a színész, aki azért állt elő a történettel, hogy példájából más szülők okulhassanak.

A nevelési tanácsadóba vitték a gyereküket, miután elmondta nekik, hogy nem akar tovább élni – de Csuja ma már tudja, pszichiáterhez kellett volna fordulniuk egyből. Mert ugyan a tanácsadó adott beutalót a pszichiátriára, de az már későn történt.

Ami talán feldolgozhatóvá teszi ezt a tragédiát, az az, hogy a másik két gyerekünk azt mondja, nekik csodálatos gyerekkoruk volt. Nem lehetett összeomlani azután, hogy elveszítettük Gergőt. Iszonyatos ürességet éreztem, de ott volt a másik két gyerekünk, rájuk kellett figyelni, hogy ők viszonylag kevés sérüléssel ússzák meg. Jönnek a kérdések, és nincsenek válaszok. Az ember tehetetlen, és ezt nem lehet feldolgozni ennyi év után sem. Tizennégy éve minden nap ordítok magamban. Nincs annál borzalmasabb, amikor egy szülő eltemeti a gyerekét

- mondta el Csuja Imre.

(Blikk/Best magazin)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
A serdülőkor nagyon krízises kor. A gyerekek befolyásolhatóak, sok kérdésre nem tudják a választ. Keresik önmagukat, sok félelem-gátlás, megfelelési kényszer van bennük. A szülőknek nagyon a gyerekük mellé kell állni, ha látják, hogy baj van.
Ne a fészbuk adjon tanácsot a gyereknek, hanem az apja.
Igaza van Csuja Imrének, ezt nem lehet feldolgozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.