Úgy látszik, az ír ünnep egyre népszerűbb a fővárosiak körében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint komoly forgalomkorlátozásra kell számítani vasárnap, a budapesti Szent Patrik napi felvonuláson.

Lezárják fél Budapestet a Szent Patrik-napi felvonulás miatt

Egyébként hivatalosan ma, azaz pénteken ünnepeljük Szent Patrik napját, de az éves vonulás, amit az Ír-Magyar Üzleti Kör Egyesület hetedik alkalommal szervez meg, vasárnap délután indul a Szabadság térről. A korlátozások az V., VI. és a VII. kerületet érintik.

Vasárnap időszakosan és szakaszosan lezárásra kerül 13 órától 17 óráig a Szabadság tér – Bank utca – Hercegprímás utca – Szent István tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út – Nagymező utca – Dob utca – Akácfa utca útvonal.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Remelem meghivtak a leanyfalui gazolot is, sot az azeri baltas gyilkost is erre a magyar szemmel nezve teljesen felesleges tortenetre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
ennek éppen ideje van, ahogy a Boldogságos Mianyánk Szentséges Csatkay és Máriapócsy Szűz Mária első mensesének az ünnepére is kelllene vmi vonulás és az utazók védőszentjének, velük az összes többi 365-nek is... ha már liba, legyen lúd!
Jozefina
Ezek biztos nem normálisak!!! És megy a pampogás az iszlám ellen. Ezek épp oly fanatikus barmok!!!???
justhpeter
@Jozefina: Nyugi, a muzulmánok vonulása csak a jövő héten lesz. Csak még azt nem tudom, hogy Orbán elfogadta-e a fővédnöki felkérést.
wpym
Remelem meghivtak a leanyfalui gazolot is, sot az azeri baltas gyilkost is erre a magyar szemmel nezve teljesen felesleges tortenetre.
Szókrakész
Akkor miért ül annyi hüllő, reptilian, kígyó a Parlamentben, vezető helyeken?!?!?!

Már rég ki kellett volna űzze őket az országból!!!
Mire a nagy ünnep, ha a munka el se lett végezve?!?!
karma1
Irorszagban olik egymast a vallasi fanatikusok - jo, mostanaban mar nem annyira - de regebben robbantgattak, terrorcselekmenyeket hajtottak vegre egymas ellen az ir protestansok es az ir katolikusok...

Tessek mondani, mi a szent loszarert kell Magyarorszagon az ir hagyomanyokat eroltetni??? Itt Uj-Zelandon szinte minden harmadik lakos ir vagy skot szarmazasu, de azon kivul, hogy felvesznek magukra egy zold kalapot, vagy zold polot, es esetleg kimennek egy nyilvanos parkba bekesen piknikelni, semmi mas nem tortenik, pedig ok erosen kotodnek az ir multjukhoz...

Vajon ki a f@sznak all erdekeben ennyire nyomatni az ir kulturat??? Fogadni mernek, hogy egy csomo MAGYAR szentrol eszuk agaban sincs megemlekezni.
Vajon hany ir elhet Magyarorszagon?
karma1
@Szókrakész: Nyuszika, mi a problemad? Mihez szoltal hozza most? Asszem, Kedves, lapoztal egyet kozben... Itt a Szt Patrick Day-rol van szo,...;o))))
Szókrakész
@karma1: Nyuszika.

Áss kicsit mélyebbre a témában!!!
Aztán dorgálj!
karma1
@Szókrakész: Nyuszikam, itt mindjart holnap van, ha legalabb egy kis magyarazatot adnal??? Most megyek hajcsizni, latom, Te el voltal foglalva. (En is). Majd folytatjuk maskor...Legyen szep napod!...:o))
eszegfu
@Szókrakész: tegnap 23:24 Véleményem szerint a magyar Parlamenthez már nem volt ereje, de talán köze se...(a mi nemzeti ünnepünk márc. 15., az ireké márc. 17.) ezért nem "avatkozott" bele a mi "belügyünkbe"... ez is csak egy ötlet.
Szókrakész
@eszegfu: Pedig kicsit megerőltethette volna magát.
eszegfu
@Szókrakész: Bizony... lehetett volna óhajunk számára parancs!:))
human
Ez egy magánrendezvény és ez így rendben is van. Igazából nem is ezt bírálom mikor kibújik belőlem a konzervatív énem. Nekem az intézményesült Valentin napból, Halloweenből van elegem. Minek importálunk ilyen szarságokat? Van nekünk húsvétunk és sok más népi hagyományunk. Sajnos ezek valóban ellaposodtak. Jó lenne őket feléleszteni és trendivé tenni.
Szókrakész
@human: Nekem az intézményesült Valentin napból, Halloweenből van elegem.
Az már business kategória lett.
A pénzről szólnak.
elnyomott
Mi közünk van nekünk ehhez az ünnephez?
Semmi más, csak ürügy bepiálni és randalírozni. :-(
human
@Szókrakész: Ahogy a húsvét is. Legalábbis gyerekkoromban idővel már pénz is járt a tojáshoz. Egy gyereknek nincs ilyenre igénye, de megteremtették hozzá az igényt.Valaki elkezdte adni és szerves részévé vált a locsolásnak. Persze, hogy én is megszoktam, hisz lett lóvé amiből vettem walkmant vagy valami más hülyeséget. Így felnőtt fejjel jön rá az ember, hogy így viszont a valódi húsvéti élmény veszett el. Sokkal többet ér, ha bár ügyetlenül festett, de mégis csak saját kezűleg készült tojásokat kapunk. Talán a lányok is jobban megélnék ezt az ünnepet.
human
@elnyomott: Szerencsére ehhez nekünk még nincs közünk, hanem a "Ír-Magyar Üzleti Kör Egyesület"-nek van hozzá köze. Gondlom néhány cég ahol ír érdekeltség van, a vezetők írek ott gondolták, hogy évente ide hozzák hagyományos felvonulásukat. Így nem kell haza menni érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.