Ikotity István (LMP) arról kérdezte Balog Zoltán emberminisztert, hol tart a kormány és a Lego oktatási együttműködése, mi történt a tavalyi bejelentés óta, melyik lett a kiválasztott 100 iskola.

Rétvári Bence államtitkár a tavaly a kormány és a Lego közötti együttműködési megállapodásról azt írta, hogy a dán cég játékain alapuló oktatási módszertan világszerte bizonyított.

A programot Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos koordinálja. Az EU-forrásból megvalósuló program kiírása után minden iskola pályázhat, de az elbírálásnál előnyt élveznek a hátrányos helyzetű és az alacsonyabb tanulói átlagponttal rendelkező iskolák.

Legóval fejlesztené az általános iskolásokat a kormány

A Lego oktatási programja segíti a gyerekek motiválását, erősíti a hátrányosabb helyzetű régiók felzárkózását célzó oktatási stratégiát. Az új módszertan  lehetővé teszi, hogy a fiatalok a munkaerőpiacon aktívabb, kreatívabb, versenyképesebb tudással tudjanak majd érvényesülni.

A módszertan a Lego Education különféle csomagjaitól függően több tantárgynál is alkalmazható (pl. matematika, informatika, természettudományi tárgyak, magyar irodalom, magyar nyelvtan, idegen nyelvek), az eredmények pedig nyomon követik majd.

Az államtitkár szerint a Lego módszertanát már több mint 50 külföldi iskolában próbálták ki, jó eredménnyel. A Lego mérnökei segédeszközeiket úgy alkották meg, hogy a kísérletekben részt vevő diákok aktív közreműködésüknek köszönhetően első kézből, saját bőrükön szerzett tapasztalatokkal fejlesszék a szerkezetekkel, azok működésével, a programozási technikákkal kapcsolatos ismereteiket.

(24.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Esetleg taníthatnák a fütyilóbálást és a puncivakarást is. Vagy mondjuk lehetne középiskolában gyurmázás, testékszer-ismeret. Netán tananyag lehetne a kreatív papírhajó készítés.
Közben már jelenleg is, a reál tárgyak tekintetében soha nem látott mélységekben teljesítenek a magyar diákok.Az általános iskola játszóházzá alakul. A középiskola befejezése nem biztosíték arra, hogy az illető tud írni-olvasni. A főiskolák, egyetemek jó része diplomás egyéneket állít elő büfé-ruhatár szakon.A lényeg, hogy a vén, komcsi Hoffmann Rózsi etika óráján tanuljanak a kölykök a haldokló nyugatról.Balog hittanóráján megtudják, hogy az Isten így szeret, ha sem írni sem olvasni nem tudsz.
Hajrá hülyék!!!
justhpeter
Nem értem miért erőltetnek egy olyan rendszert, amit még ők sem értenek. Balog, Rétvári, Hoffmann, Czunyiné együtt sem tudnának komolyabb legót kirakni életük végéig sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.