Németh Szilárd arra kíváncsi, hogy eldugták, esetleg lelépett a zuglói szocialista képviselő, netán eltették láb alól.

A Fidesz felszólította az MSZP vezetését, adjon magyarázatot arra, hogy az elmúlt egy évben hova tűnhetett zuglói képviselője, továbbá a személyéhez köthető 100 millió forintos köztartozás.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, frakcióvezető-helyettese szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a főváros XIV. kerületében április 23-án Sápi Attila szocialista önkormányzati képviselő eltűnése miatt kell időközi választást tartani, a választópolgároknak pedig joguk lenne tudni, mi áll az ügy hátterében.

"Azt se tudjuk pontosan, hogy az eltűnés mit jelent: eldugták valakik, el kellett valahova mennie, le kellett lépnie vagy pedig végleges megoldást kerestek, akik mondjuk eltették láb alól" – fogalmazott a politikus, hozzátéve, szerinte a körülmények vizsgálatakor az is látható, hogy valamilyen bűncselekménynek lennie kell a háttérben, mivel egy százmilliós köztartozás köthető Sápi Attilához.

Németh Szilárd szólt arról is, hogy egyre több olyan nagy, közpénzt érintő ügy van, amelyben "nyakig benne vannak az MSZP-s politikusok".

Példaként említette a 4-es metró dossziéját, amely szerinte olyan baloldali, balliberális politikusokkal van tele, akik "minden elől megpróbálnak menekülni". Szerencsére ebben a 167 milliárd forintot érintő, minden idők legnagyobb korrupciós botrányában komoly rendőrségi nyomozás van – fogalmazott Németh Szilárd, aki szerint az ügynek vannak olyan szálai is, amelyekben a parlament nemzetbiztonsági bizottságának kell majd segítenie a nyomozást.

A Fidesz alelnöke hasonló esetként említette Botka László szegedi polgármester, szocialista miniszterelnök-jelölt és a Szeviép-ügyét, amelyben szerinte 11 milliárd forint tűnt el, miközben ötszáz munkavállaló nem kapta meg a fizetését.

Németh Szilárd a sajtótájékoztató végén kérdésekre válaszolva kijelentette, a Fidesz minden adóemelést elutasít. "Mi maradunk az adócsökkentés és az egyenlő, tisztességes közös teherviselés politikája mellett" – tette hozzá.

A Fidesz alelnöke további kérdésre reagálva elmondta, egy megkötéssel egyetért a Miniszterelnökséget vezető Lázár János azon pénteki kijelentésével, amely szerint aki a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) tagja volt, az 1989-ig arra esküdött, hogy megakadályozza a magyarok szabadságát, önrendelkezését. Megjegyezte, hogy az MSZMP vezetését elválasztaná "az egyszerű, mezei MSZMP-tagoktól", mivel nem gondolná, hogy mind a 800 ezer párttag bűnös lenne és Magyarország elvesztését akarta volna.

(MTI)

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Na, ennek a hájtömegnek a fejében is 5. sebességbe kapcsolt az agyrágó bogár...!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyuska
@Jozefina: Pont ez jutott eszembe. Miért nem kérdezik meg az osztrák nyugdíjast, hogy hány embert ütött még el a felcsúti juhászon kívül.
Kutyuska
@eszegfu: Úgy vannak vele, hogy ha a szent farokkal tűnt el a kislány, az rendben van.
Kutyuska
@Zeta: Esetleg Orbán egyiptomi milliárdos haverját is eltették láb alól,mert kellemetlen volt a Fidesznek a személye?
advocat
És akkor hol van a felcsúti polgármester jelölt ügye. Azért -véletlenül - őt is a választás előtt érte a baleset. Egy magyar-osztrák kettős állampolgártól (ilyen - állítólag - Ausztriában nincs!). Mi történt egyik-másik gyanúsan eltűnt, meghalt, öngyilkos máspártival? Szóval nem kelene annyit dumálni. Jobb lenne hallgatni. És a "világpiaci" árcsökkenés miatt jóval alacsonyabb rezsi lehetne! De azt is lenyúlják az állítólagos importálók. És mi lesz a tervezett "multi" kereskedők lehúzásával? Azt ki fogja megfizetni. Szilárdkám! MI!!!
Perwool
"A Fidesz az MSZP-n keresi az egy éve eltűnt zuglói képviselőjüket"

Rogán Tóni valamelyik tágulós szobájában keresték már?
Vagy, Pénztáros Lőrinc sufnijában, ahol a milliók is voltak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél