Az LMP szerint a kormánynak ukrajnai vendégmunkások Magyarországra csábítása helyett a bérek általános emelésével, a lakhatási problémák kezelésével és a szakképzés színvonalának javításával kellene kezelnie a munkaerőhiányt.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, nem értenek egyet azzal, hogy a kabinet 82 millió forint értékben jelentet meg hirdetéseket Ukrajnában, hogy vendégmunkásokat toborozzanak minimálbéres állásokra.

Az ellenzéki politikus szerint ehelyett általános béremelésre lenne szükség, továbbá többkulcsos személyi jövedelemadóra és a munkavállalói járulékok csökkentésére.

Az LMP emellett fontosnak tartaná a lakhatási gondok enyhítését, például egy bérlakás-építési programmal – fejtette ki Schmuck Erzsébet, aki szerint szükség lenne a nyugdíjasok munkavállalásának ösztönzésére, valamint a közmunkások képzésének javítására is.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
@Mirabilis: Persze,hogy nem akarja,hogy jobban éljünk,a rabszolgái vagyunk.kénye kedve szerint bánik a néppel,és ez még rosszabb lesz.
Zeta
Igen, az kellene, de ezek az intézkedések nem tudják lenn tartani a béreket!
Ezért nem szabad támogatni a fideszt semmilyen szinten, mert minden intézkedése a hatalom be betonozásáról szól!
Borsodi
@Mirabilis: Persze,hogy nem akarja,hogy jobban éljünk,a rabszolgái vagyunk.kénye kedve szerint bánik a néppel,és ez még rosszabb lesz.
verőce21
Azért az dicséretes az LMP-ben, hogy most a nagypéntek ünneppé nyilvánításával kapcsolatban nekik volt pl. az egyetlen, józan, dolgozó embereket érintő javaslatuk.

Nevezetesen, minek ünneppé nyilvánítani a Nagypénteket? Ezzel fix négynapos ünnepet csinálni. (Még a Karácsony sem az mindig.)
Amikor a nagyböjtnek vége van Húsvétkor, mindenki a bevásárlás után rohangál, erre munkaszüneti nappá nyilvánítják az utolsó nagybevásárló napot. Ilyet csak olyan agyalágyultak szavaznak meg, akik sohasem csinálnak bevásárlást, mert más csinálja helyettük.
Arról már nem is beszélve, hogy mindjárt ebben az évben bevezetve, amikorra nyilvánvaló egy csomó tárgyalás, orvosi előjegyzés, stb. lehet még beütemezve. Ez a konok, erőszakos egyházi ostobaság...
Ugyanakkor, "ellentételezésként" eltörölték pl. a közalkalmazottak, köztisztviselők napját.(júl. 1.) El fogják törölni a többi szakma ünnepnapját is?
Desischado
@Mirabilis: Nálad a pont. orbán pontosan ezt akarja. Nem értem komolyan, ez a föld terhe, meddig nyomorítja még az életünket?
JAJMÁR
@verőce21: Te kereszténynek beképzelt, idegengyűlölő ! A Nagypéntek nem azért ünnep, mert ez a kormány annak rendelte! Nem is attól, hogy a boltok nyitva vannak, vagy nincsenek. A Húsvét se azért ünnep, hogy sonkát zabálhass!
A karácsony se azért, hogy otthon unatkozz! Egyáltalán nem kell. Elmehetsz árkot ásni, senki nem tart vissza!
JAJMÁR
Ez a kormány bünteti a nyugdíjas munkavállalást.
De nem megtiltani, és nem kötelezővé tenni kellene, hanem lehetővé, és elérhetővé kellene tenni. Szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.