Ez a rendszer simán kibírja a csendes kritikát. A belső stabilitása, és azt is szolgáló külső ellenségkép-gyártása könnyedén démonizálja az ellenzéket a hívek szemében. A gránitra hajigált borsók rohamát pedig könnyedén elviseli. Mert ahhoz, hogy az eróziót kiváltó homokvihar kialakuljon egységes szél, és az építést is szolgáló közös cél kellene. A kolosszus eltakarítása lehet egy pillanatnyi cél. De aztán a sok kicsi homokszem elkezdi a maga légvárait építeni, és jobb közös cél híján egymásba keresni a légvár szellentésének gátló tényezőit. Valószínűleg ezért tűnik naivitásnak, a csodavárás kivetítésével, Orbán rendszerének megroppanását belelátni Majtényi és néhány polgármester alapvetően zárt körben elhangzott beszédébe. De még az utcára vonult, majd onnan csendben hazasétáló húszezres tömegbe is. Amely tömeg ugyanúgy hatástalan a pozitív közös cél nélkül, mint a csak „ezt nem akarjuk” célját ismerő korábbi tüntetéseké.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Ha szép szóval, tiltakozással nem megy , marad a ...!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@JAJMÁR: 12:25
Ha te tényállítások párhuzamaként kezeled a párhuzamos lehetőségek felsorolását, akkor a szövegértelmezési problémáiddal szerintem ne engem nyaggas.
Különösen, mert ezek Nálad rendszeresen előfordulnak akkor, ha képtelen vagy érvekkel alátámasztani a csodavárásaidat. (amik jellegüknél fogva inkább hitet, mint érveket igényelnek)
GeoCravker
@bencemacska: 14:10
"Ne bántsd Majtényit. "
Nem bántottam a szent embert :-)
Leírtam a véleményem, és leírtam azt, hogy mi alapján az a véleményem, ami. Nem vagyok térítő szerzetes, de egy közvetlen elnökválasztásnál nagyon cudar jelölt-névsor kellene ahhoz, hogy Majtényire szavazzak.

"humán beállítottságú értelmiségi. "
Akkor különben, mint értelmiséginek van felelőssége a kialakult helyzetben, vagy ő olyan értelmiségi, akit mégsem terhel az értelmiségiek általánosnak hangoztatott felelőssége a kialakult helyzetért?

"Nem ígért semmit, mert tudta, hogy nem teljesíthet semmit, de megmutatta, hogy merni kell. "
Költői kérdésként: Ő mit mert? Mit kockáztatott? A saját egzisztenciáját nem. A családjáét sem. Adott egy szépségfalstromot, hogy itt akkora a demokrácia, hogy elmondhatta a magáét az országgyűlésben. Ez nagy szívesség volt Kövérnek, és igen kis hozadékkal Orbán ellenében.

"Próbáld végig gondolni!!! "
Megtettem. S úgy érzem, hogy a bajok itt kezdődnek :-)
bencemacska
@GeoCravker: Nem tartom szent embernek, mert nem is ismerem és egyébként sem vagyok humán beállítottságú. Csak tudom méltányolni, amikor valaki egy teljesen reménytelen feladatot felvállal.
Hátha akad egy kemény közgazdász, vagy egyéb tudományokban pl külpolitikában, EU-ban, stb jártas szakember, aki felvállalja a miniszter elnöki jelölést, mert szerintem a jelenlegi megosztottságban egy politikus nem tud győzni!!!
Én a példamutatását tudom értékelni, nem azt, hogy beszélhetett a parlamentben. A beszédét Ádernek kellene elemezni és értékelni!!!
Béla333
@GeoCravker: 20.45
Nézd! Megérzésekkel nem lehet vitatkozni! Az egész beírásod a megérzésedről szól! Tényekkel ugyan nem tudod alátámasztani, de sebaj!
Én meg úgy gondolom, hogy elfogult vagy és nem jól működik a megérzésed!
GeoCravker
@Béla333: A véleményem miért ne alapulhatna megérzéseken?

Amúgy Sz. B. nyilatkozta:
"Szövetséget egyik párttal sem kötnének, de a Jobbikkal és az MSZP-vel is el tudnak képzelni együttműködést. "
Márpedig valaki itt azt írta, hogy az MSZP be vany gyógyulva a Fideszbe. A Jobbikról meg tudható, hogy számos tag ápol fideszes kapcsolatokat. (Maga Orbán és Vona is egy PÖCS szülötte)
hvg.hu/itthon/20160601_Szel_Bernadett_lmp_schiffer_andras

2013 novemberében kedéylese pódiumbeszlgettek a koronatanról is L. Simon László fideszes, Hiller István szocialista, Gaudi-Nagy Tamás jobbikos és Schiffer András LMP-s képviselő részvételével.
Amúgy ezzel semmi gond. Beszélgessenek sokat. Azért Gaudi-nagy és a Jobbik számomra nem mérce, ha nem baj. L. Simon sem.

2015-ben egész rendes kis egyeztetésre gyűltek össze nagykoaliciósan
endresy.blogspot.hu/2015/05/nagykoalicios-egyeztetes-jobbikkal.html

De, mint írtam Te szeretheted őket. Legfeljebb nem egyformán fogunk szavazni 2018-ban :-)
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/03/20/nem-roppan-az-orban-rendszer/
Mert ahhoz, hogy az eróziót kiváltó homokvihar kialakuljon egységes szél, és az építést is szolgáló közös cél kellene. A kolosszus eltakarítása lehet egy pillanatnyi cél. De aztán a sok kicsi homokszem elkezdi a maga légvárait építeni, és jobb közös cél híján egymásba keresni a légvár szellentésének gátló tényezőit. Valószínűleg ezért tűnik naivitásnak, a csodavárás kivetítésével, Orbán rendszerének megroppanását belelátni Majtényi és néhány polgármester alapvetően zárt körben elhangzott beszédébe. De még az utcára vonult, majd onnan csendben hazasétáló húszezres tömegbe is. Amely tömeg ugyanúgy hatástalan a pozitív közös cél nélkül, mint a csak „ezt nem akarjuk” célját ismerő korábbi tüntetéseké.
Nem vitatva, hogy volt már olyan, amikor ilyen célok mentén is megdöntöttek kormányt. De nem húszezren, és nem okos beszédek hallgatásával. Hanem százezrek és olyan népszavazással, ahol flaszterből volt a szavazócédula. Az ellenzék valódi felelőssége a közös pozitív cél felmutatásával ennek elkerülése volna. Ha az a volna ott nem volna. Meg a jelenlegi tapicskolás kényelme a langyos ellenzéki pocsolyában. Amelybe, tovább osztva az iszapot, egyre újabb lábak kerülnek be. Puklitól - Momentumig féle gittegyletekkel, a fidesz álruhájába bújt szervilis seggnyalókkal, megélhetési politikusokkal semmire nem megyünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.