Ez a rendszer simán kibírja a csendes kritikát. A belső stabilitása, és azt is szolgáló külső ellenségkép-gyártása könnyedén démonizálja az ellenzéket a hívek szemében. A gránitra hajigált borsók rohamát pedig könnyedén elviseli. Mert ahhoz, hogy az eróziót kiváltó homokvihar kialakuljon egységes szél, és az építést is szolgáló közös cél kellene. A kolosszus eltakarítása lehet egy pillanatnyi cél. De aztán a sok kicsi homokszem elkezdi a maga légvárait építeni, és jobb közös cél híján egymásba keresni a légvár szellentésének gátló tényezőit. Valószínűleg ezért tűnik naivitásnak, a csodavárás kivetítésével, Orbán rendszerének megroppanását belelátni Majtényi és néhány polgármester alapvetően zárt körben elhangzott beszédébe. De még az utcára vonult, majd onnan csendben hazasétáló húszezres tömegbe is. Amely tömeg ugyanúgy hatástalan a pozitív közös cél nélkül, mint a csak „ezt nem akarjuk” célját ismerő korábbi tüntetéseké.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Ha szép szóval, tiltakozással nem megy , marad a ...!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Ha szép szóval, tiltakozással nem megy , marad a ...!!!
simmering73
Ha eljön az ideje, kártyavárként fog összeomlani.
silber13
Dehogynem! A régi csatákban is elég volt, ha a vezír elesett, nos akkor vagy azonnal futásnak eredt a sereg, vagy harmadnap szétszéledt. A csúti, széle-hossza atamán elesése pedig egyre közelebb van.
GeoCravker
@silber13: Két lehetőség van erre.
- Belülről elküldik orvoshoz és félreteszik
- Kivülről elzavarják.

Az előbbi esetben lehet új cárt választani.
Az utóbbi békésen egyre kevésbé fog menni.
silber13
@GeoCravker: Ha a belső emberek lefizezik az orvosokat, akkor a csúti szélhámos pontosan úgy fog járbi, mint Dürrenmatt " Fizitusok" férfi szereplői.
egyvandor
Amíg a lenyúlásban elfogadják a kialakult a státus quo-t és van elég szajré, működni fog a dolog. Ebben még "ellenzéki" oldalról is kapnak nem is kevés támogatást.
GeoCravker
@silber13: Viszont ugyanúgy új pártfőtitkár veszi át a szerepét, ahogy az SZKP is túlélte Sztálin halálát is
egyvandor
@silber13: A fősuttyó elbukása valóban zavart tudna okozni, kérdés, hogy a fősuttyó csak csicskás, vagy a fő ember. Formailag valóban ő van hatalmon és nevét is adja ehhez a sok aljassághoz, de nem tudom elképzelni hogy ez a rengeteg agyafúrtság csak tőle származna. A manyup lenyúlásának ötletét is inkább a háttérben meghúzódó csányitól tudnám elképzelni.
Szerintem inkább az előző. Az igazi érdekemberek, akik ezt a suttyót életben tarják nem tartják fontosnak a közvetlen politikai részvételt.
egyvandor
@GeoCravker: Ennek látom realitását én is.Amig a fősuttyó védhető meg fogják tartani, mert nem fognak több éves imázs építést csak úgy kidobni a kukába, Meg nem is akad még egy ilyen arcátlan mindenre fogható gátlásoktól mentes gazember.
egyvandor
@Mirabilis: "egy 81 éves zászlórúddal támad egy orbán ellenes tüntetőre"
Gorbánnak ezért fontos a belső ellentétek folyamatos szítása.
silber13
@GeoCravker: Lehetséges, e nem hiszem. Ezek a hatalomért és a pénzért ölni fogják egymást és ez lesz a végük.
Eladott Ország
"Szeretve tisztelt kormányotok belehányt jóléttől kicsattanó, pirospozsgás orcátokba.
Már régen nem elfogadható érv, hogy ilyen balkáni tolvaj gazember tempóval még életükben
nem találkoztak, mert évek óta ez megy, Orbán második kétharmados pusztítása is ebből jött
össze: az Európa ellenes, hazug, aljas szabadságharcból. Az Uniónak nem feladata agyat adni azoknak a magyaroknak, akiknek nincs, de kötelessége lenne az egész közösségre nézve visszafordíthatatlan veszélyt jelentő Orbánt megtanítani civilizáltan zabálni. Az elkerülhetetlen adóemelések (most például következnek szépen sorban a sörgyárak) célja az, hogy minél több bevétel kerüljön a Fidesz pártkasszájába (kénytelen vagyok ilyen leegyszerűsítve fogalmazni), a tét pedig az, hogy a sokadik bőr lenyúzását Brüsszelre lehessen kenni. Szégyenérzet nélkül. Ez van. Ez nem csupán Orbánt minősíti, hanem mindazokat is, akik ebben tevőlegesen részt vesznek, akik ehhez asszisztálnak, akik félrefordítják a fejüket, akik még mindig nem értik, hogy ez hova vezet. Ameddig ebben nem történik változás, addig folytatódik a két frontos hazudozás. Brüsszelben gazsulál, tövig nyal és tartja a markát, majd hazajön és teli torokból uszít Brüsszel ellen. Miközben egy olyan munkaalapú porfészekké züllesztette az országot, ahol a legmagasabb áfa mellett pofátlanul alacsonyak a bérek, de legalább magasak az árak és ahol kisvasútban, üveghídban, űrközpontban, térkőben, Makovecz ­rémálmokban és mangalicatelepekben rohad a magalica
disznószaros magyar jövő."
Borsodi
@Mirabilis: Egy agy mosott, fidesznyikes , vagy egy barom.De sokuk annyira hülye,hogy azt sem tudják milyen rendezvényen vannak.
GeoCravker
@egyvandor: "Meg nem is akad még egy ilyen arcátlan mindenre fogható gátlásoktól mentes gazember. "
Azért vannak páran, akik befordultak a célegyenesbe.
GeoCravker
@Mirabilis: A ma nyolcvanaosk azok, akik a Rákosi-rendszerben voltak fiatalok. Akiknek a minden hatalmat a szovjeteknek szocializációs bázi, és akiknek az első titkár fontosabb és nagyobb, mint az isten.
bencemacska
@silber13: ma, 14:51
Egyetértek, ha elfogy a konc, csak egymástól tudnak elvenni. OV párton belül is tud ellentétet szítani.
A kérdés csak az, mennyit tudnak még a közösből lopni! Mikor kényszerülnek egymás "javai" elszipkázására. Szerintem a G-nappal ez már elkezdődött.
Én még mindig reménykedem, hogy Simicska tud valamit bizonyítani!
Csak szerintem S. nem politikus alkat. Ő egy nem ravaszkodó, hízelgéssel megtévesztő , hanem hirtelen haragú ember. (L. anno APEH)
GeoCravker
@silber13: Az SZKP élén is volt vezér és embercsere. De az alaprendszer maradt. Putyinig bezárólag is.
bencemacska
@GeoCravker: ma, 15:05
Ahogy a 20-40-60 évesek nem egyformák, úgy a 80-aswok sem.
Az egyéni megnyilvánulásaikban nagyon nagy szerepe van a gyerekeik társadalmi helyzetének is. Egészen másként viselkednek a fidesz holdudvarához tartozók szülei, mint OV NER-jének vesztesei!!!
És ne felejtsd el, hogy egy kis nyugdíjast könnyű megfizetni is meg becsapni is.
bencemacska
@Mirabilis: ma, 15:44
Bizony, bizony. Már még a HÍR TV-t is elvették!
GeoCravker
@Szeparepa2: Meg ha van egy olyan vezetője, mint mondjuk M. Gandhi volt.
verőce21
@GeoCravker: (00:20) A rövidgatyás Gandhi, aki kikoplalta az angolokat? Ugyan már!

"Annak, akinek kellemetlen szagú a széklete, meg kell értenie, hogy egészségtelen ételt evett, és nem rágta meg jól... Sok zavarnak az a gyökere, hogy gyomrunkat latrinává változtatjuk és magunkkal cipeljük ezt a latrinát. Ha józanul meggondoljuk a dolgot, megvetést fogunk érezni magunkkal szemben. Mi haspókok módjára oda szoktattuk az ínyünket, hogy mindig természetellenes ízek után vágyódjék."

Passzív ellenállással kell elérni a kitűzött célokat?
kisrigó
Sajnos valóban vannak olyan -még nem 80-as diplomás- emberek, hogy azzal áltatják magukat, hogy elismerve, hogy sz..ul él, de "lehet, hogy orbán nem is tud róla, hogy ilyen nehéz az élet!" Mi van?! Akkor alkalmatlan, de mivel itt él, tudnia kell, hogy éheznek a gyerekek stb, így még átkozott címeres gazember is!
GeoCravker
@kisrigó: A címert nem vitatom. De a Kádár-korszakban is sokan éltek úgy, hogy "bezzeg, ha ezt Kádár tudná".
Egyébként az sok szempontból konszolidáltabb korszak volt.
Béla333
Majtényi is csak elfedi az igazi problémát, ami nem csak a Fidesz és Orbán, hanem az "ezen" oldal erkölcsi válsága is! Bartus jól fogalmazta meg, igaza van abban, hogy ameddig a régi, már a Fidesszel a közöst ellopó pártok/politikusok adják az alternatívát, addig az emberek nem fognak rájuk szavazni. Hiszen látják, hogy felesleges!:

"De az ellenzéki elit nem képes tolvajt kiáltani, mert lóg a zsebéből a saját rablott holmija. Ismerjük a szövegeket, hogy az miért nem volt lopás, de ezek senkit nem érdekelnek. Nevetséges, hogy egy kiépült fasiszta államban négy év alatt nem volt képes az ország értelmes része elkergetni saját ellenzéki vérszívóit, akik a nyakukon ülnek, és most ellenzék néven várják, hogy rájuk szavazzanak.

"Nem fognak rájuk szavazni, hanem inkább a bunkóra fognak, mert jól látják, hogy ennek a pióca rétegnek távoznia kell. A komplett felcsúti hülyét már nem lesz nehéz elzavarni, ha lesznek, akiket becsülni lehet. De amíg ezek itt vannak, addig Orbán azt csinál, amit akar. Soha nem fogják leváltani. "
nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-a-felcsuti-paraszt.html

Le van írva a megoldás erre a mai reménytelennek tűnő helyzetre, csak pár percet rá kell szánni hogy elgondolkozzunk Bartus igazságán!
Szerintem!
Eladott Ország
@Béla333: A régi mondás szerint az én tolvajom jó tolvaj, a te tolvajod az viszont tolvaj… Az én kommunistám jó kommunista, a te kommunistád viszont nem az…
Emlékeztető: „A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt." (Márai Sándor)
JAJMÁR
Már megint egy előrevetített "jóslat", hogy mi is lenne, ha mégis az ellenzéki erők nyernének! Hát persze, hogy eszerint ugyanez, vagyis meg se kell próbálni!
Basszuskulcs! Irritáló ez a fajta eszmefuttatás az én szememben.
Az újságírónak felelőssége van a közgondolkodás alakulásában. Ahogy minden egyes homokszemnek is hatása van, sajnos, ennek is.

Nehéz kihámozni mi az igazság az ellenzéki erők akaratáról, céljaikból, mert csak azt tudjuk, hogy mire fókuszál a média, mit emel ki, mire következtet, és mit tár elénk.
(Készételt: eszi, nem eszi, nem kap mást!)

El kell menni az egyes ellenzéki erők fórumaira személyesen, és meg kell győződni, hogy ki lehessen alakítani egy valamennyire hiteles álláspontot magunkban. Nincs más megoldás, ki kell menni az utcára, terekre, vagy zárt körű megbeszélésekre, és azt tovább adni!

A legtöbb újságíró is csak "szemezget" más hírekből, amelyekből összerakja a sajátját. Ami nem objektív, hiszen a saját véleményévé gyúrja át. Bosszant, hogy egy reális, valóságos eseményről, valóságos alapról indulva jut el valamiféle elképzelt következtetésre, ami az olvasóban tényként csapódhat le!
De ez félrevezetés, emberek!

A Majtényi nem készül politikai pályára. Nem is színész. De amiket mondott, azokkal én egyet tudok érteni. A legtöbb ellenzéki párt alapvető céljaival is egyet lehet érteni. Ha erre kerülne a hangsúly, hogy mi a közös akarat, és nem arra, hogy miben nem értenek egyet az ellenzéki pártok, más lenne a "néphangulat".
Időjárás témánál maradva: nem kell ahhoz egybegyúrni a szelet, az esőt, a napot, hogy a legkeményebb sziklát is kikezdje! Elég, ha külön-külön elvégzi a maga dolgát mindegyik.
De maradva a politikánál: nem is az a lényeg, hogy a kispártok ugyanazt mondják, mindenben egyformák legyenek. Ahhoz egy diktatórikus vezető kellene, azt meg ugye, éppen el akarjuk kerülni! Vagy nem?
GeoCravker
@bencemacska: tegnap, 15:30
Igazad van. Nem vagyunk egyformák
JAJMÁR
Elég, ha a főirány ugyanaz, és az alapvető elvek. Így mindegyik a maga posztján, a maga szemszögéből formálja a közösséget. A magasabb célban pedig egység van. A mi lesz? hogy lesz? ... most nem releváns! Előbb át kell menni a "szakadék fölött", hogy látszódjék mi vár ránk, hiszen innen nézve csak találgatni lehet!
Mégis át kell menni a "szakadék fölött", mert itt, nem maradhatunk!

Majd akkor, ott, jöhet az áhított "tabula rasa"!
GeoCravker
@Béla333: A választási bukás számos jel alapján előre eldöntött tény volt 2014-re.
összefoglalva ezekben.
endresy.blogspot.hu/2014/04/kasszandrak-neveben.html
endresy.blogspot.hu/2014/04/orbania-kasszandrai-neveben-ii.html

Biztos voltak naívan belerángatott szereplők. De annyi baklövést szimplán ostobaságból nem lehetett elkövetni. Juhásztól Mesterházyig.
GeoCravker
@JAJMÁR: "Mégis át kell menni a "szakadék fölött", mert itt, nem maradhatunk!"
Azért persze ehhez nem ártan olyan híd, ami nem jégből van, miközben alulról lángszóróval "építik".
GeoCravker
@JAJMÁR: "Hát persze, hogy eszerint ugyanez, vagyis meg se kell próbálni! "
Egyelőre Majtényi az, aki gyakorlatilag meg sem próbált nyerni. Bement az uszodába, majd kijött. S megmagyarázta, hogy kár is lett volna beleugrani. Na ilyen a jelenlegi ellenzék.

"A Majtényi nem készül politikai pályára."
Ergo: a KE elnöki jelölés elfogadásával (az ugyanis politikai szerep) átvert mindenkit. Igazi morális etalon ezek szerint. Már akkor, ha az etalont Orbán-egyenértékben számítjuk.
JAJMÁR
@GeoCravker: Senki nem fogja nekünk megépíteni a biztonságos hidat. Éppen ez a baj, hogy erre várnak sokan, hogy szép nyugodtan átsétáljanak valami "rózsaszín" álomvilágba.
A híd a bizalom. Bízni kell saját magunkban, hogy kiemelt, harcos, fővezér nélkül is -sőt, csak így- megoldjuk a problémákat. Amik pedig lesznek!
JAJMÁR
@GeoCravker: Majtényi engem ugyan nem vert át. De hát ki nem tudta, hogy esélytelen? Kit "vert át"? Ki előtt nem világos még, hogy ebben a rendszerben - a szakadékon innen - az ellenzéki oldalon mindenki esélytelen!
Meglepő módon Majtényi mégis győzött :-)
Fontos, hogy a magyar Országgyűlésben elhangzottak azok a szavak! A híd egyes elemei...

(Hogy lehet, hogy nem érted ?)
coni
@GeoCravker: 10:55
Szerintem már 2010-ben kiderült az MSZP beágyazódása a Fideszben (Hagyó soha nem volt nokiás doboza cáfolat nélkül ment át a szelektívnek nem nevezhető agyakba ami a 2/3-ot okozta)

2014-ben szerintem csak Bajnai-PM akart kormányváltást, az MSZP-nek és az LMP-nek előnyösebb volt megmaradni a kényelmes őfelsége ellenzékének, így az előbbieknek (egyben az országnak) nulla volt az esélye. Ez abból is kiderült, hogy Bajnai később se az uniós, se az itthoni elfekvőből nem kért a többiekkel ellentétben akik - minden jel erre mutat - 2018 utánra is hosszabbítanának.

Ennek pompás bizonyítéka, hogy Botka Mesterházyt küldi Kész Zoltán ellen Veszprémbe és az LMP továbbra se hajlandó együttműködésre (gyakorlatilag nem csinál mást, mint az elmúlt 18 év lopásait leltározza oda-vissza mintha ez változtatna valamin, Bélának egyész könyvtára és videótára van ebből, 2 perc alatt előkapja).
Béla333
Egyébként ebből a szempontból érthető, hogy a magukat "demokratikus"-nak hazudó ellenzék köreiből miért zúdul olyan mocsokáradat az LMP felé, amilyet még a Fidesztől sem kap a párt. (Senkinek ne legyen kétsége, ha bebizonyosodna, hogy a Momentum is ilyen alakulat, akkor őrájuk is vastagon fog a szutyok hullani "ezen" oldalról, ennek jeleit már a napokban is jól láthattuk!)
Ha ugyanis megértenék és rájönnének a választók, hogy az LMP tényleg más, tényleg velük lehetne a kiút ebből az erkölcsi posványból, abban a pillanatban bebizonyosodna, hogy ők meg csak a Fidesszel összejátszva a jelenlegi váltó kormányzás és az egymás el nem számoltatásában érdekeltek.
Ezért céljuk a pocsolyába lehúzni, besározni azokat, akik nem loptak, akik nem követtek el köztörvényes bűncselekményeket, akik nem osztották el a lopott szajrét a Fidesszel!
Még olyan áron is ezt kell elérniük, hogy ez a tevékenységük az országnak ártalmas, káros. De nekik meg egyszerűen nincs más lehetőségük!
GeoCravker
@JAJMÁR: ma, 11:13
A köztársasági elnök egy politikai szerep, ha Majtényi úgy vállalta a jelölést, hogy nem készül politikai szereplőnek lenni, akkor itt van némi ellentmondás. Nem?

11:08
" Senki nem fogja nekünk megépíteni a biztonságos hidat"
Így igaz. De azért az sem baj, ha azok, akik a hídra mutogatnak (ellenzék) legalább leteszik a lángszórót, A 2014-es választásokhoz hasonló előre eltervezett bukás szép példája volt annak, hogy ez mire jó. De az emlékezet tényleg három napos, ha Te még hiszel ezekben az önjelölt csodatevőkben.

Egyébként valóban folyamatosan azt kommunikálta, hogy esze ágában sincs, meg hasonlók. Akkor miért vállalta a jelölést? Önreklámnak? Vagy a 15 perc hírnévért?
O.K. Téged nem vert át. A vakhitet nem is lehet.
1magyar
A látványos pazarlás, stadiono,üveghíd stb., az eü.rovására,a rokkantak kizsigerelése nem tett jót a fidesz imagenak.
De van amiben kiváló volt a határok védelme, ők hozták be, hogy a saját életedet megvédheted a saját lakásodba betörőktől.
Ezt így össze kell szedni egyik csoport és másik és dönteni.
coni
@JAJMÁR: 11:13
Egyetértek veled. Majtényi vállalásának nagyon komoly szimbólikus jelentősége van. Megható volt, ahogy felhívta az áruló értelmiségünk figyelmét arra, hogy történelmi hibát követtek el behódolásukkal és hogy másképpen is lehet(ne).
Egy értelmiségtől nem szabad elvárni, hogy politikusi funkciót vállaljon amikor sokkal többet tehet az országért ha segít az embereknek a tisztánlátásban. Kár, hogy ezzel egyedül ő van így.
Béla333
@GeoCravker: 11.28
Egyébként ha kissé távolabbról nézzük, Bajnai is úgy indult 2014-ben, hogy ő már tudta: vagy megnyerik (ezt lehet, hogy csak ő remélte, ha egyáltalán?!) vagy hogy ő nem fog "mezei" Parlamenti képviselő lenni!
Az Uniós választásokon is szokás, hogy a pártelnökök a lista első helyén szerepelnek, de a választás estéjén már bejelentik, hogy eszük ágában sincs Brüsszelbe menni dolgozni!
Majtényi is ugyanezt tette most!
GeoCravker
@coni: @Béla333: A magam véleménye az, hogy jelenleg van egy LMP-FIDESZ-JOBBIK tengely, illetve egy alternatív ködfelhő, amelynek a léte az előbbi lététől függ (puszta tagadásból áll a kommunikáció)
Ebből a szempontból a lózungokkal előjövő, mindenkinek beszoló Momentum, az önamgát lejáratott Pukli, az újnyilad egyetemisták egylete sem olyen, ami ne férne bele az egyik vagy a másik csapásba.
A mai magyar politikai élet az implementált káoszelmélet szerintem.
De mindezzel nem szeretném megsérteni senki szent meggyőződését. Elvégre bárhol előbukkanhatnak jó ötletek, kezdeményezések. De amíg ezek a ködben kavarognak, addig a megosztásra játszó diktatúra nyer.

Kivéve akkor, ha a ködből valaki felugrik egy hordóra és rá nem robbantja az elégedetlenséget az országra. Akkor viszont kő Orbánon nem marad. S abban sem vagyok biztos, hogy egy polgárháborútól jobban lennénk. Túl sok a felhalmozott harag, megkeseredés és gyűlölet.
JAJMÁR
@GeoCravker: 11:28: "O.K. Téged nem vert át. A vakhitet nem is lehet."

Majtényi esetében. Nem különösebben ismerem, de az, hogy eleve vesztésre ítélt megmérettetést elvállalta, hiszen előre tudott, kinek osztják a babért az osztók, - a megmérettetésben mégis győzni tudott -, és az erkölcsi győzelem az igazi győzelem. Bennem tiszteletet ébresztett, a győzelme pedig örömet okozott!
Nem hit kérdése, ez történt!
Az "épülő hídra" te magad is lángszórót irányítasz! éppen erről írtam már többször is neked!

Amiben hiszek - és ami nem teljesen magánügy -, hogy semmi sem tart örökké, a leghosszabb és legsötétebb éjszaka is véget ér egyszer!
GeoCravker
@coni: "Megható volt, ahogy felhívta az áruló értelmiségünk figyelmét arra, hogy történelmi hibát követtek el behódolásukkal és hogy másképpen is lehet(ne)."
Erre írtam a 3 napos memóriát. Amikor Majtényi kint állt a színpadon (pl. az Opera előtt a táűkolmányünnapléskor), akkor pontosan ugyanúgy behódolt, lecsitította és hazaküldte az akkor még tenni akaró tizezreket.
Most, kockázat és valós felelősség nélkül jólmegmondtaaztán.
A helyzet különben valóban siralmas, de biztos vagyok benne, hogy nem Majtényi a megfejtés.
JAJMÁR
@coni: Igen, az elitnek nagy a felelőssége. Sajnos a tisztánlátás helyett sokan a ködösítésben érdekeltek.
GeoCravker
@Béla333: Nekem Bajani indulása 2012 októberében elég nagy csalódás volt. Nem Bajnai miatt, hanem a slepp. Juhász, Szigetváry és társaik miatt. Egy reális vezetőcsíra volt. De félre is állították nagyon gyorsan a Szolidaritást.
bencemacska
@kisrigó: ma, 02:10
Ezt a szöveget én már a 60-as években hallottam Kádárral kapcsolatban.
A jóhiszeműek Így akarják mentegetni imádott főnöküket.
Amikor én emiatt felszólítottam a párttitkárt, hogy neki módjában áll felvilágosítani főnökét , sőt kötelessége is ezt megtenni, ne tapasztald meg mekkora balhé lett belőle. A legfinomabb megjegyzés az volt: senki se merje a pártot kívülről bírálni!
A mai 80 évesek szerintem ismerik ezt a helyzetet . A középkorúakat szerintem meg lehet etetni még ilyennel. De a XXI. szd-i kommunikációs lehetőségek mellett ei is hiteltelen!!!
Béla333
@GeoCravker: 11.41
Hogy sorolhatod be az LMP-t a Fidesz és a Jobbik mellé?
Alapvetően mást képviselnek, mást tesznek, mást hirdetnek, más a programjuk!
Azért mert nem hajlandóak betagozódni az álellenzéki oldalhoz, ami gyakorlatilag a megszűnésüket jelentené?
Inkább azt kellene látni, hogy ők lehetnek a kiút!
De meg is fordíthatjuk a kérdést: kinek lenne jó, ha az LMP eltűnne a süllyesztőben?
Talán a Jobbik kivételével az összes többinek! Zavarja a folyamos álellenzéki politikát, a politikai "elit" mutyizásait! Milyen dolog olyan programmal előállni, ami megszüntetné a lehetőségét a politikai pártok/politikusok lenyúlásainak?
Kinek kell ez? Mondjuk az országnak, de hogy az egymást 1994 óta kormányon váltogató alakulatoknak nem, az biztos!
coni
@GeoCravker: Nem Majtényi egyedül a megoldás. Sok Majtényi. De ők már eladták magukat.
Mégegyszer: Ne Majtényitől várd, hogy a barikádra küldje az embereket, neki ehhez se tehetsége se feladatköre nincs. Ő csak teszi a saját dolgát. Azt viszont jól.
GeoCravker
@JAJMÁR: " Az "épülő hídra" te magad is lángszórót irányítasz! éppen erről írtam már többször is neked!"
Mondod Te. Magam meg azt, hogy két lehetséges megoldás van:
1. Nekirohanni a szakadéknak azzal, hogy majd csak lesz ott egy híd (polgárháború)
2. Nekivezetni a tömeget a szakadéknak azzal, hogy kell egy híd, és itt vannak a tervrajzok (ellenzéki mozgalmasodás programokkal)

Te az utóbbira azt mondod, hogy destrukciós gondolat a részemről.

Azzal az alternatívával, hogy
3. Nekivezetni a tömeget a szakadéknak, majd tanakodni a szakadék szélén, hogy most akkor mi a fene legyen. (Ellenzékieskedő mozgalmárok konkrét program és elképzelés nélkül).

Az én nézetem szerint ez az igazán destruktív hozzáállás. Mert a nagy tanakodásban szép lassan szétszéled, vagy fásultan lekuporodik a tömeg. (ld. tanártüntetések, tüntetések az évek során általában). Miközben egy egyre zsugorodó kör mesél egymásnak a nagy világ-elméletekről. Ahogy Majtényi jólmegaszonta, majd kiment 15-20 ezer ember. A 2-3 százezer helyett. Ahogy a tanártüntik fénykorában is kiment 30 ezer tanár egy éve. 270 ezer meg otthon maradt. A 4 millió szülővel együtt. Igaz, programjuk nekik sem volt, ötletelni a nyáron kezdtek, veszekedni egymással meg ősszel.
bencemacska
@GeoCravker: tegnap, 15:07
A rendszer alapjának, a gazdaságnak is meg kell ahhoz roppanni, hogy a tömegek ráébredjenek, hogy a személycsere kevés!
coni
@Béla333: "Inkább azt kellene látni, hogy ők lehetnek a kiút!"

Kifejtenéd részletesen, hogyan képzeled el, hogy 2,5Millió Józsi bácsi egy olyan pártra szavazzon amelyiknek a programjából egy kukkot se értene, márha tudna egyáltalán a létezésükről. Kormányváltás nélkül semmilyen kiút sincs. Egy rétegpárt még sehol a világon nem érte el azt, amit Te fennen hirdetsz. Az LMP se fogja.
Kormányváltáshoz és kormányzáshol elengedhetetlen a tömegpárt (értsd az emberek tömege érti és nemcsak látja, hogy beszél), ezt megkérdőjelezni olyan mint a gravitációt tagadni.
JAJMÁR
@GeoCravker: Az nem zavar, hogy csomószor ellentmondasz saját magadnak? Még egyetlen kommentem belül is sikerül :-)
Most mi a problémád? hogy nekizavarják a tömeget a szakadéknak, és nincs is ott híd? Vagy, hogy nem zavarják neki - hanem hazaengedik a tömeget a tüntikről -, és lecsendesítik ?
Épül a híd, ki így, ki úgy áll neki. Időnként le is omlik, aztán megint felraknak egy darabkát! Ez most a PROGRAM!
Előfordulhat, hogy nem lesz masszív, vagy nem is lesz kész mire kell, és a szakadékba zuhan az ország! Éppen ezért, én már csak építő jellegű kritikát tudok elfogadni.
karma1
@Mirabilis: 15.36-ra: Hogyne volna kozuk a 80-asoknak a Rakosi erahoz! Hiszen ok akkor voltak 20 evesek, kezdo fiatalok! Akkor tombolt a legjobban a szemelyi kultusz, es a part - pillanatok alatt elvitt az AVH, eleg volt, ha a szomszedod vagy a hazmester nevtelenul feljelentette a szomszedjat! Nekem errol nagyon sokat meselt az anyukam, O most lenne 98 eves, apukam 104 eves. Boven van osszehasonlitasi alapom az altaluk elmondott helyzet es a mostani helyzet kozott. Ok nem voltak parttagok, szerencsere a papam nelkulozhetetlen volt, a mamam meg szult 3 gyereket , igy o meg jo anya volt, nem izelgettek a csaladot. De volt ralatasuk az akkori es a mostani helyzetre is,: az anyukamat 90 eves kora folott sem lehetett behulyiteni, pedig eppen csak kijott a nyugdijabol,
Szoval nem minden 80-as megvasarolhato egy kilo rohadt krumplival vagy 2 golyostollal...
Viszont a mai fiatalsag mar most annyira apolitikus es annyira sotet - termeszetesen itt is tisztelet a kivetelnek! -, hogy ok is eletben tarthatjak orban ocsmany politikajat, mert ok is megvezethetok, tajekozatlanok, es nem is erdekli oket a politika...
Béla333
@coni: 12.08
Mitől is réteg érdek a tiszta közélet?
A Józsi bácsi is megérti azt, hogy a tolvaj politikusoknak levágjuk a kezét, ha a közöshöz nyúl! (Pokorny gondolata!)
Akkor lenne igazad, hogy az LMP csak rétegpárt, ha egy jól működő demokráciában a "Zöld" gondolatot kellene megmérni.
De a mai Magyarország nem ilyen. Itt normálisan gondolkodó és normális programmal rendelkező pártnak lehet esélye, ha szót tud érteni a Józsi bácsival.
A Jobbik sem érhetett volna el olyan eredményt, amilyet elért egy normálisan működő országban, mégis milyen jól szerepeltek 2014-ben.
Szerintem inkább az LMP, mint a Jobbik!
coni
@Béla333: "A Józsi bácsi is megérti azt,"
Saját szemeddel láthattad, hogy nem érti. És ez törvényszerű, így is marad. Ha igazad lenne (már pedig nincs) én lennék az első aki busszal szállítanám az összes ismerősömet, hogy szavazzon az LMP-re. És így én se fogok soha többet... mert a Fidesz legalább kimutatja a foga fehérjét, még ha nem is szép látvány.

A Jobbik eszméinek Mo-on mindig is hatalmas tábora volt, van és lesz. Kérlek, ne hasonlítsd az LMP tömegbázisához
Béla333
@coni: 13.35
Én nem az LMP és a Jobbik tömegbázisát vetettem össze, hanem a pártok által hirdetett elveket.
Ez alapján írtam, hogy sokkal inkább az LMP jöjjön, mint a Jobbik!
Én mindenesetre maradok az LMP támogatásánál addig, amíg nem lesz jobb a felhozatalban!
bencemacska
@GeoCravker: ma, 11:03
Ne bántsd Majtényit. Nem érdemli meg. Emlékezz vissza 2009-re amikor lemondott az ORTT elnöki tisztéről. Ő nem politikus, hanem egy társadalmi igazságosságot kereső, humán beállítottságú értelmiségi.
Azért vállalta el az államfő jelölést, mert egyrészt be akarta bizonyítani, hogy lehet az ellenzéki képviselők között is egy minimum kompromisszumot létrehozni, másrészt tudta, hogy
úgy sem lehet belőle Közt. elnök, tehát nem kell teljesítenie az Alaptörvény alapján semmit. Sőt fel sem kell esküdnie rá, ami neki nehéz lett volna.
Ő azt vállalta, hogy a kormányzó pártok által rádobált mocskot eltűri és - a lehetőségekhez képest - visszaveri. Ennyi és nem több. Aki ennél többet várt tőle ebben a helyzetben az utópista!
Nem ígért semmit, mert tudta, hogy nem teljesíthet semmit, de megmutatta, hogy merni kell. Különben nem lesz belőlünk semmi!!!
Próbáld végig gondolni!!!
bencemacska
@coni:ma, 11:32
Helyettem is írtad. Kb ezt akartam @GeoCravker: -nak is elmagyarázni!
GeoCravker
@Béla333: 11:52
Mint írtam nem akarok senkit a párthitében megbántani. Így véleményként fogalmaztam meg azt, amit írtam.
Az LMP, illetve Schiffer kapcsán többször volt olyan érzésem, hogy a Fidesz-nek a populista balközép irányába kinyujtott kezeként működik. Ahogy többször volt olyan érzésem is, hogy elég elvtelenül szavaznak szembe a többi ellenzékinek beállított egylettel. Akkor is, amikor ennek nincs valós relevanciája. Ezért írtam véleményként, hogy nyugodtan létezhet egy háttéralkukon alapuló LMP-Fidesz-Jobbik politikai tengely, és nem igazán lepődnék meg, ha igazolnák a létét.
GeoCravker
@JAJMÁR: 12:25
Ha te tényállítások párhuzamaként kezeled a párhuzamos lehetőségek felsorolását, akkor a szövegértelmezési problémáiddal szerintem ne engem nyaggas.
Különösen, mert ezek Nálad rendszeresen előfordulnak akkor, ha képtelen vagy érvekkel alátámasztani a csodavárásaidat. (amik jellegüknél fogva inkább hitet, mint érveket igényelnek)
GeoCravker
@bencemacska: 14:10
"Ne bántsd Majtényit. "
Nem bántottam a szent embert :-)
Leírtam a véleményem, és leírtam azt, hogy mi alapján az a véleményem, ami. Nem vagyok térítő szerzetes, de egy közvetlen elnökválasztásnál nagyon cudar jelölt-névsor kellene ahhoz, hogy Majtényire szavazzak.

"humán beállítottságú értelmiségi. "
Akkor különben, mint értelmiséginek van felelőssége a kialakult helyzetben, vagy ő olyan értelmiségi, akit mégsem terhel az értelmiségiek általánosnak hangoztatott felelőssége a kialakult helyzetért?

"Nem ígért semmit, mert tudta, hogy nem teljesíthet semmit, de megmutatta, hogy merni kell. "
Költői kérdésként: Ő mit mert? Mit kockáztatott? A saját egzisztenciáját nem. A családjáét sem. Adott egy szépségfalstromot, hogy itt akkora a demokrácia, hogy elmondhatta a magáét az országgyűlésben. Ez nagy szívesség volt Kövérnek, és igen kis hozadékkal Orbán ellenében.

"Próbáld végig gondolni!!! "
Megtettem. S úgy érzem, hogy a bajok itt kezdődnek :-)
bencemacska
@GeoCravker: Nem tartom szent embernek, mert nem is ismerem és egyébként sem vagyok humán beállítottságú. Csak tudom méltányolni, amikor valaki egy teljesen reménytelen feladatot felvállal.
Hátha akad egy kemény közgazdász, vagy egyéb tudományokban pl külpolitikában, EU-ban, stb jártas szakember, aki felvállalja a miniszter elnöki jelölést, mert szerintem a jelenlegi megosztottságban egy politikus nem tud győzni!!!
Én a példamutatását tudom értékelni, nem azt, hogy beszélhetett a parlamentben. A beszédét Ádernek kellene elemezni és értékelni!!!
Béla333
@GeoCravker: 20.45
Nézd! Megérzésekkel nem lehet vitatkozni! Az egész beírásod a megérzésedről szól! Tényekkel ugyan nem tudod alátámasztani, de sebaj!
Én meg úgy gondolom, hogy elfogult vagy és nem jól működik a megérzésed!
GeoCravker
@Béla333: A véleményem miért ne alapulhatna megérzéseken?

Amúgy Sz. B. nyilatkozta:
"Szövetséget egyik párttal sem kötnének, de a Jobbikkal és az MSZP-vel is el tudnak képzelni együttműködést. "
Márpedig valaki itt azt írta, hogy az MSZP be vany gyógyulva a Fideszbe. A Jobbikról meg tudható, hogy számos tag ápol fideszes kapcsolatokat. (Maga Orbán és Vona is egy PÖCS szülötte)
hvg.hu/itthon/20160601_Szel_Bernadett_lmp_schiffer_andras

2013 novemberében kedéylese pódiumbeszlgettek a koronatanról is L. Simon László fideszes, Hiller István szocialista, Gaudi-Nagy Tamás jobbikos és Schiffer András LMP-s képviselő részvételével.
Amúgy ezzel semmi gond. Beszélgessenek sokat. Azért Gaudi-nagy és a Jobbik számomra nem mérce, ha nem baj. L. Simon sem.

2015-ben egész rendes kis egyeztetésre gyűltek össze nagykoaliciósan
endresy.blogspot.hu/2015/05/nagykoalicios-egyeztetes-jobbikkal.html

De, mint írtam Te szeretheted őket. Legfeljebb nem egyformán fogunk szavazni 2018-ban :-)
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/03/20/nem-roppan-az-orban-rendszer/
Mert ahhoz, hogy az eróziót kiváltó homokvihar kialakuljon egységes szél, és az építést is szolgáló közös cél kellene. A kolosszus eltakarítása lehet egy pillanatnyi cél. De aztán a sok kicsi homokszem elkezdi a maga légvárait építeni, és jobb közös cél híján egymásba keresni a légvár szellentésének gátló tényezőit. Valószínűleg ezért tűnik naivitásnak, a csodavárás kivetítésével, Orbán rendszerének megroppanását belelátni Majtényi és néhány polgármester alapvetően zárt körben elhangzott beszédébe. De még az utcára vonult, majd onnan csendben hazasétáló húszezres tömegbe is. Amely tömeg ugyanúgy hatástalan a pozitív közös cél nélkül, mint a csak „ezt nem akarjuk” célját ismerő korábbi tüntetéseké.
Nem vitatva, hogy volt már olyan, amikor ilyen célok mentén is megdöntöttek kormányt. De nem húszezren, és nem okos beszédek hallgatásával. Hanem százezrek és olyan népszavazással, ahol flaszterből volt a szavazócédula. Az ellenzék valódi felelőssége a közös pozitív cél felmutatásával ennek elkerülése volna. Ha az a volna ott nem volna. Meg a jelenlegi tapicskolás kényelme a langyos ellenzéki pocsolyában. Amelybe, tovább osztva az iszapot, egyre újabb lábak kerülnek be. Puklitól - Momentumig féle gittegyletekkel, a fidesz álruhájába bújt szervilis seggnyalókkal, megélhetési politikusokkal semmire nem megyünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.