Hiába ígérte a kormány, a védőnők a beígért 30-35 ezres emelés helyett havi 8 ezer forint pluszt kapnak.

A védőnői szolgálatot két éve, megalapításának 100. évfordulóján nyilvánította a kormány hungarikumnak.

Mivel a védőnők kimaradtak tavaly az új egészségügyi bértáblából, ezért számukra 2 milliárd forintos fizetéskiegészítést rendeltek el.

A kétmilliárd forintból az 5000 fős védőnői szakma fejenként 30-35 ezer forintos pluszpénzt kapott volna. Az őket foglalkoztató egészségügyi szolgáltatók viszont sok helyen nem fizették ki a védőnőknek szánt teljes összeget.

Az egészségügyi államtitkár tisztában van a problémákkal, de változás egyelőre, úgy tűnik, nem lesz – olvasható a Hír TV cikkében.

Ez egy nehéz ügy, sajnos minden évben beleszaladunk. Egy béremelés sosem biztonság, inkább kockázat, mert mindig lesz néhány olyan ember, aki valami miatt rosszul jár, minden jó szándékunk ellenére

- nyilatkozta Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár.

Egy idén kezdett védőnő a minimálbér emelése miatt 2017-ben ugyanannyit keres, mint a 20-30 éve pályán lévő kollégája, ez pedig bérfeszültséghez vezet az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara védőnői tagozatának vezetője szerint.

Csősz Katalin szerint 

egy védőnő nem tud sztrájkolni, hiszen annyira szét vagyunk szórva az országban, hogy nagyon nehéz, hogy egy helyre összegyűljünk és sztrájkoljunk. De azt gondoljuk, hogy nem is ez a cél. Hanem az, hogy felhívjuk úgy a figyelmet, hogy értsék meg, hogy mi nem többet akarunk, tehát a védőnőket nem kell kiemelni az egyéb egészségügyi szakdolgozókból, csak azt megkapjuk, ami úgy gondoljuk, hogy nekünk is jár.

Magyarországon ma 400 védőnő hiányzik a rendszerből a felmérések szerint.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
nem a védőnők az első olyan csoport, amelyet átvertek Orbánék, és nem is az utolsó! De mindenki, akiket átvernek, szépen hallgat, maximum otthon "lázong"!. Mi nyugdíjasok is! Nyilt szinen tacepao: Szeretünk Viktor!, a rendelőbe, piacon gyógyszertárban morgás, söt harsány ordibálás. Sőt a jó nép megeszi, hogy Gyurcsány, Soros, Brüsszel! Siralmas! Aki meg kiáll értük, azt cserben hagyják!
Megérdemlik? Megérdemlik!
Cicamama55
A mai védőnők hírül sem töltik be a régi szerepüket! Én ismerek nem egy olyat, aki munkaidőben a bölcsődék, óvodák mellett áll kicsi noteszével, s az anyukák családlátogatását ott szalagban lerendezi. Olyan is van, aki rendszeresen a piacon árulja a megtermelt zöldségét! Igen furán értelmezik a kötetlen munkaidőt! Náluk sokkal keményebben dolgozók jóval kevesebbet keresnek.
quadrocopter
Ó, csak a szokásos, hazudni még mindig jobban tudnak, mint tenni, amit ígértek!
justhpeter
Ha hittek a fideSS-kdnp-nek megérdemlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.