A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) pénteken megjelent kiadványában összességében pozitívan látja a magyar gazdaságpolitikai lépéseket.

Pozitívumként emeli ki az online pénztárgépeket, az adminisztratív korlátok csökkentését, az egyszerűsített szakképesítési jegyzéket, valamint az egyszerűbb bejelentéseket különböző engedélyezési eljárások esetén -írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Negatívumként írnak a hazánkban az átlagos adóék nemzetközi viszonylatban magas arányáról, habár az egykulcsos személyi jövedelemadó egy százalékpontos csökkentése és a családi adókedvezmény kiterjesztése segítettek ezt csökkenteni. Javasolják az adóék további mérséklését az alacsony keresetűek esetében.

Az OECD számára

az egyik legaggasztóbb a munkaerőpiac helyzete, azaz az immár minden ágazatban tapasztalható munkaerőhiány.

Javaslatuk szerint az idősebb munkavállalók aktivitásának növelése lehet erre megoldás, többek között a nők negyven év munkaviszony utáni nyugdíjazási lehetőségének eltörlésével.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
üzenem annak a fasznak, aki ezt javasolta, hogy kérdezze meg a családja nőtagjait...milyen is ledolgozott negyven év után még keccsölni úgy, hogy nincs motiváció..

az a vadbarom még sosem volt hatvan éves...még akkor is hátborzongató a javaslat, ha egészséges egy hatvanas nő...és ha beteg?

anyukád jól van?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Pintérnek hány év munkaviszonya volt a nyugdíj előtt - tudja valaki, vagy Tarlósnak?
1magyar
@micfild: Én 58 évesen is. Ha hagyjuk.
Eladott Ország
@1magyar: Pintér Sándor (Budapest, 1948. július 3.) magyar nyugállományú rendőr vezérezredes.
Tarlós István (Budapest, 1948. május 26. –) magyar mélyépítő mérnök,
1magyar
@Eladott Ország: Pld. Pintér a legnagyobb jóindulattal max. 30 évet dolgozott a nyugdíjig.
Gondolom Tarlós szintén, nekik ennyi idő is elég a nyugdíjhoz utána meg jó nagy fizetésért dolgoznak tovább.
Én is ezt akarom!!! 30 évem van nekem is, vagy 34.
Eladott Ország
@1magyar: Bizony kellene a nyugdíj kiegészítés a kisnyugdíjasoknak is. Harrach Péter KDNP főkereszténynek és a többieknek jár még a nyugdíj is a parlamenti fizetés mellé. Ezek nem maradnak az út szélén a garádban.
micfild
@1magyar: van egy ismerősöm- DK- képviselő...- a fészen követem őt... de követi és hozzászól a linkjeihez- posztjaihoz is egy gciFideSSes képviselő... akit személyesen ugyan nem ismerek.. de városom kicsinységéből adódóan tudom kicsoda.. és tudom miket követett el.
Az illető rohadtnarancs meg van arról győződve, hogy még két cikluson keresztül kormányozni fognak. Azt gondolom ez nem véletlen.. tényleg akar még orbán két ciklust... és tesznek is róla hogy ez sikerüljön. addigra teljesen kivéreztetik az országot totális nyomorba döntik a hétköznapi embereket.
A 79 éves apám azt mondja hogy rákosi kiskutyafüle volt ezekhez képest...
és azt hiszem, hagyni fogjuk... mert ilyenek vagyunk. szomorú

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.