A napokban párttá alakult, jobbközép irányultságú Új Kezdet össznemzeti mozgalommá kíván válni, célja, kormányzati alternatívát nyújtva, a nemzeti minimumot jelentő tizenkét pontjának végrehajtása – mondta Gémesi György, a párt elnöke a szervezet szombati bemutatkozó sajtótájékoztatóján Budapesten.

Az összes képviselővel szemben vagyonosodási vizsgálatot indítana Gémesi új pártja

A pártelnök – aki Gödöllő polgármestere (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), valamint a Magyar Önkormányzatok Szövetségének vezetője – azt mondta:

a gyűlölet szítása és politikai csatározások helyett az Új Kezdet egyesíteni szeretné az embereket az általuk helyesnek tartott célok érdekében

- hangsúlyozta.

Véleménye szerint nem lehet elősegíteni az ország morális felemelkedését, "átszerkeszteni" a gazdaságot vagy jól kezelni az egészségügyet, a közoktatást, a fiatalok kérdését, ha nem tesszük le újra az alapokat. Ez az Új Kezdet lényege – tette hozzá Gémesi György, aki 2006-ig a Magyar Demokrata Fórum tagja, 1998-2006 között országgyűlési képviselője is volt.

A politikus hangsúlyozta, hogy a párt alulról építkezik, de az országos politikában jártas szakértők is állnak mellette. Közlése szerint az Új Kezdet

országos "lefedettségű" párt, ám tagjaik egy része csak később, októberig fog színre lépni, mert tartanak a személyüket, illetve a településüket érő retorzióktól. Októberre készül el a párt programja is

- jelezte.

Gémesi György március 15-én, Gödöllőn jelentette be a Józan ész forradalma nevű Facebook-csoport párttá alakulását Új Kezdet néven. Akkor ismertette a párt 12 pontját, amelyek között szerepel a korrupció felszámolása, a jogbiztonság, a szólásszabadság, az önkormányzatok függetlenségének biztosítása, valamint az "emberhez méltó" egészségügy, nyugdíj és oktatás.

Az első, a korrupció felszámolását követelő pontjukkal kapcsolatban bejelentette:

a jövő héten országos népszavazási kérdést nyújtanak be, amelyben azt fogalmazzák meg, hogy minden, 1987 és 2017 között hivatalt viselő kormánytaggal, országgyűlési képviselővel, polgármesterrel és közvetlen hozzátartozóikkal szemben indítson vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Kérdésre válaszolva Gémesi György elmondta: bár a párt jobbközép irányultságú, tagjaiknak lehet ettől eltérő világnézete. "Mindannyiunkban van egy kis konzervatív, egy kis liberális, egy kis szociáldemokrata értékrend". Az Új Kezdethez hozzátartozik az is, hogy véget akar vetni a bal- és jobboldal éles elkülönülésének, ellenségeskedésének – fogalmazott.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Gémesi életében nem volt baloldali, kevesen mondhatják el az ő korában, hogy nyugodt szívvel alávetik magukat bármilyen tipusú átvilágításnak. Túl tisztességes politikusnak, de bátor ember.
Gondolom ha átengedik a népszavazási kérdést könnyedén begyűjt egy 500 ezres támogatást.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Minek! Papíron mind eladósodott földönfutó! Amíg ez a poltpot a zügyész felesleges időpocsékolás!
papa.49
Majd ha a programjukat látom, meg a szereplőket akkor fogom eldönteni nekem mit érnek...
1magyar
A fidesz is ezt ígérte.Egyik kutya nem harapja meg a másikat.Meg amúgy is, iff-shore -offshore,strómanok stb. nem lehet őket hivatalosan elcsípni.
coni
Gémesi életében nem volt baloldali, kevesen mondhatják el az ő korában, hogy nyugodt szívvel alávetik magukat bármilyen tipusú átvilágításnak. Túl tisztességes politikusnak, de bátor ember.
Gondolom ha átengedik a népszavazási kérdést könnyedén begyűjt egy 500 ezres támogatást.
Béla333
"Az összes képviselővel szemben vagyonosodási vizsgálatot indítana Gémesi új pártja"
Nagyon helyes! Jó az ötlet, beszéljenek az LMP-vel, ők már beterjesztették ezt ha jól emlékszem!
papa.49
Hű de érdekes dolgok fognak akkor kiderülni, ha odáig jut a dolog, de szerintem ezt is elkaszálják a választási bizottságban!!!
quadrocopter
@Mirabilis: Nocsak, aztán Gémesi és a pártja mitől baloldali?
quadrocopter
@Mirabilis: és az MDF mikor és mitől volt baloldali?

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) egy magyarországi politikai párt volt, a rendszerváltás egyik meghatározó politikai szervezete. 1990-ben az első szabad választáson a legtöbb szavazatot szerezve négy évig a kormánykoalíció vezető pártjaként két miniszterelnököt adott az országnak. Eredetileg markánsan jobboldali, de több ideológiai áramlatot magába fogadó párt volt.(Wiki.)
coni
@1magyar: "A fidesz is ezt ígérte.Egyik kutya nem harapja meg a másikat.Meg amúgy is, iff-shore -offshore,strómanok stb. nem lehet őket hivatalosan elcsípni. "

Hittél nekik? 1998-2002 után?
Én hiszek Gémesinek, mondjuk a többieknek egy szavukat se hittem el soha.
quadrocopter
@Mirabilis: Mivel ez az irányvonal nem bizonyult sikeresnek a 2010-es választáson, ahol a párt történelme során először a parlamenten kívülre került, a teljes vezérkar lemondott, az új vezetés pedig visszatért a korábbi jobboldali ideológiai gyökerekhez,[1] valamint 2011 áprilisában hivatalosan is felvette a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség nevet.[4](wiki.)
Borsodi
Ebből se lesz semmi! Ha megtörténne üres lenne a parlament,nem lenne fidesz kdnp az biztos.
Jozefina
Gémesi úr ez a lista karcsú!!!
"a jövő héten országos népszavazási kérdést nyújtanak be, amelyben azt fogalmazzák meg, hogy minden, 1987 és 2017 között hivatalt viselő kormánytaggal, országgyűlési képviselővel, polgármesterrel és közvetlen hozzátartozóikkal szemben indítson vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal."

Hol maradnak az állami cégek vezetői, a MNB vezetői, Ügyészek, bírák, alkotmánybírósáf!!! Mindenki, akiket a fidesz-kdnp (örbán) nevezett ki!!!
nyanya001
A Pénztáros Lőrinc nem képviselő.

Én rajta kezdeném !!!
justhpeter
... és a NAV-ra bíznák ? Kecskére a káposztát ? Egyedül a lángszóróval való átvilágítást támogatnám, jóval tágabb körben és kétszer egymás után. Az talán hozna megtisztulást. Más semmi. Ahogy az ügynöklista nyilvánosságra hozatalából, úgy a vagyonosodási vizsgálatból sem lesz semmi. Felesleges a hajcihő, amikor régi pártkáderek végeznék az ügynöklista intézését és offshore-lovagok a vagyonosodási vizsgálatot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.