A nyilvántartott otthontalanok száma a rendszerváltás óta 2013-ban volt a legmagasabb. Csaknem a háromszorosára emelkedett az éjjeli menedékhelyeken és más szükségszállásokon rövidebb-hosszabb időre befogadott emberek száma Magyarországon az újkapitalizmus utóbbi negyedszázada alatt. Az Antall-kormány utolsó évében (1993) a KSH három és fél ezer olyan „homelesst” regisztrált itthon, aki valamilyen formában igénybe vette a segélyszervezetek szolgáltatásait. E szám az ezredforduló idején 6 ezer, majd 2010-ben 9 ezer fölött volt, 2015-ben pedig már egészen pontosan 10 376 hazai hajléktalant tartottak nyilván a karitatív szervek, illetve az állami hatóságok. A nyilvántartott otthontalanok száma a rendszerváltás óta 2013-ban volt a legmagasabb, akkor 11 210 ilyen egyénről tudtak a szociális ágazat szakemberei.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Megmondta Orbán, hogy nem fogunk ráismerni Magyarországra. Végül is igaza lett! Még, hogy minket irigyel Európa.. Hahaha...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Megmondta Orbán, hogy nem fogunk ráismerni Magyarországra. Végül is igaza lett! Még, hogy minket irigyel Európa.. Hahaha...
quadrocopter
Végülis miből gazdagodna Mészéros Lili, ha nem a "keményen hajléktalan" kisembereken, akikre egy fillért sem kell költeni, mert senkit nem hagynak az út szélén, Magyarország jobban teljesít, sőt erősödik is, évente többszázezer HUF-ot lehet megtakarítani a rezsicooki eredményeként, na persze, nem minden családnak és nem mindehol, de ezt tapintatosan nem mondják!
Mert amiről nincs hír, az nem is létezik!
lópicigáspár
Az a fránya elmútnyócév, meg Bajnai és Gyurcsány!
Borsodi
Azt hittem egyre jobban élünk,akkor nincs kánaán. Ennyi a hajléktalan,mert akik házhoz hasonló építményben laknak azok nem hajléktalanok.Borsod tele van hajléktalannal. Somsály Hétes Farkaslyuk Bánszállás hajléktalanok menedék helye lett.röpke tizenöt év alatt.Idáig nem látnak el a politikusaink?Nem stadionokra kell költeni,ha nem az emberek arcára mosolyt varázsolni,mielőtt kihal a Magyar nép.Szólhatna már az ellenzék is Orbánnak hogy ne üljön háttal a lovon, mert egyre jobban vissza felé haladunk az időben.
lópicigáspár
@Mirabilis: Mert attól számítják az időt! A Kádárt fel sem merik említeni!
Nessy
@lópicigáspár: Sorost és Brüsszelt kihagytad! :-))
Nessy
@Mirabilis: Kb. 2000 - 3000 fővel több 2013-2015-ben.
2016-s adat még nincs, de nem valószínű, hogy sokat csökkent volna.Bár nem kevesen fagytak meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.