Kétharmad újra fizetne vizitdíjat, csak lenne jobb az egészségügy. Még a Fidesz-szavazók többsége is. Afelől nem nagyon van kétség, a 2008-as, ún. szociális népszavazás volt az utolsó szög az elmúlt nyolc év koporsójába. Ez volt az, amin a népek leszavazták a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat. Ezek voltak azok a tételek, amiket Gyurcsány kerekperec letagadott a 2006-os miniszterelnök-jelölti vitában, amivel fel is törölte Orbánnal a padlót. (És máig erre épül az önmítosza: az Ember, Aki Legyőzte Orbánt. Azt már nem teszi hozzá, hogy finoman szólva se bontotta ki az igazság minden részletét. Igaz, nem a vizitdíjat tagadta le például, hanem a receptfelírási díjat. És bevezették a receptfelírási díjat? Nem vezették be. Na ugye.)

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Jó reggelt kívánok! Ébredezünk, ébredezünk?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tavryni őrnagy
Van egészségügy, csak kicsit másképp működik.
Béla333
A cikkből:

"Az a különös helyzet állt elő, hogy mivel az egyértelmű többség támogatja, esetleg érdemes volna az ellenzéknek a vizitdíj bevezetésével kampányolni.
De nem elhallgatni, sőt, letagadni, mint 2006-ban Gyurcsány."
wagabund
2008-ban volt a népszavazás, előtte 8 hónapig működött a vizitdíj-rendszer...

ha beledöglik a nép, akkor sem lesz újból vizitdíj, mert abba a kormány bukna bele...bár lenne egy ügyes magyarázat, ami alapján lehetne újból vizitdíjat szedni, és rengeteg szavazatot is hozna..
3dwhite
@wagabund: Van, aki inkább fizetne, csak még lehessen.
wagabund
@3dwhite: igazad van, csak senki nem meri vállalni a rövidlátó politikusok közül...pedig lenne megoldás...
ráadásul egy ország örülne...

de ha nem, akkor nem...
magyarbakancs
Nem vízit díj kel, hanem új több bísztósitási rendszer és nyugdíjrendszer.
lópicigáspár
Jó reggelt kívánok! Ébredezünk, ébredezünk?!
justhpeter
@magyarbakancs: Semmi nem lesz belőle, mert az a náci-keresztény koalíció végét jelentené.
Klubtag
Milyen röhejes ez az utólagos rinya. Most is van számos olyan terület, ahol a hozzáértők nem győzik félreverni a harangokat, mégsem történik elemi felháborodás. Persze, majd 10 év múlva, mikor tömegesen kerül ki a fidesz-kdnp féle oktatási rendszerből a roncsolt lelkű és szellemiségű szittya magyarok sokasága (merthogy ezek szerint a debilek szerint - élükön ezzel a lázár nevű hangosbeszélővel - az oktatásnak ez a feladata). A sajtóról és annak szabad mivoltáról már nem is beszélve- márminthogy szabad minden jóizlés nélkül hódolni a rezsimnek minden szinten.
nyanya001
Ezek azok a szavazók, akik a saját szarukat is megennék ha nem lenne büdös !
A nagy probléma az, hogy a gondolkodó honfitársaikat is bajba sodorták ezek
a f..kalapok !
Klubtag
@Béla333: Majd a Habony-Finkelstein féle kormányzati tanácsadó véd-, dac- és bűnszövetség kitalálja - szokás szerint - a maga beteges módján.
nemkati
A vizitdíj egy nagyon igazságos rendszer volt, mert igaz, hogy az egészségügyi hozzájáruláson felül kellett fizetni, de csak azoknak, akik ténylegesen igénybe vettek ellátást. És jóval kevesebbe került, mint maga az ellátás költsége. És volt rá lehetőség, hogy a rászorulónak méltányosságból elengedjék.

Ebből a pénzből elindulhatott volna az egészségügy fejlesztése, és ma már sokkal jobb helyzetben lenne. Az akkori kormánynak is a sara, hogy ez elbukott, mert pocsék volt a kommunikációjuk. De a legaljasabb húzása a Fidesznek volt, a népszavazással, amivel egyetlen céljuk volt a kormány megbuktatása és hatalomra kerülés. Ezt a hatalomra kerülést az országgal fizettették meg. Elrabolva 8 évet minden egyes ember életéből, és sokak sorsát egy életre tönkre tette. Plusz az egészségügy lerohasztása, amivel megnehezítették, vagy ellehetetlenítették rengeteg ember gyógyulását. Plusz az oktatás lerohasztása, ennek következményeit már kezdjük látni (pl PISA felmérés).
Klubtag
@nemkati: OK! Ezt látod Te, látom én, meg még egy pár százezren. De miért nem látják be milliók, akiknek az egészsége, élete, kultúrája megy tönkre a naponta megtapasztalt borzalmas kormányzati intézkedések következtében. Kiknek, hogyan kellene gátat szabni ennek a primitív rombolásnak. A finnyás, kritikai cikkek, kommentek (beleértve az enyémet is) ehhez kevesek...
Béla333
@Klubtag: 10.44
" Kiknek, hogyan kellene gátat szabni ennek a primitív rombolásnak. A finnyás, kritikai cikkek, kommentek (beleértve az enyémet is) ehhez kevesek... "
Nézd, most az egyszer megpróbálom neked megadni a választ!
Nem azzal van a baj, hogy egyes kérdésekben ne lenne igazsága az ellenzéki oldalnak, pl. ebben is. A gond nem azzal van, amit mondanak, hanem hogy ki mondja!
A jelek szerint "ezen" az oldalon, de a Fidesz oldalán is olyan választók vannak, akik még az olyan egyértelmű igazságot sem fogadják el - a másik féltől.
El lehetne hinni ezt a vizitdíjas történetet is - egy hiteles politikustól, egy hiteles embertől.
Ha érted mit akarok írni: először a hitelesség, aztán a program, fordítva nem megy!
Klubtag
@Béla333: Kedves! A halálos betegnek, az éppen iskolában mérgezettnek nincs módja és ideje hitelességi vizsgálatokat végrehajtani. Rapid intézkedésre volna szükség. Engem nem az érdekel, hogy ki mondja, csupáncsak az, hogy van-e igazságtartalma. Ebben különbözünk mi ketten úgy tűnik. Nekem gyermekeim, unokán vannak, engem az ő jövőjük aggaszt. ENNYI.
Nessy
Talán a kedves ellenzék felemelhetné a hátsóját, és kimozdulna az irodából, nem csak a szónoki pulpitusig.
Higyjék, el vidéken sem hülyék élnek! El lehetne mondani röviden, szabatosan, magyarosan, hogy drágább a gyógyszer, mert elvették ill. csökkentették a támogatást, hogy lassan nem lesz háziorvosuk ( már ahol még van), hogy hiába épúl fel egy-egy kórházi szárny, ha nincs orvos, nővér, felszerelés, semmit sem ér.
El lehetne beszélgetni a tanításról, a tovább tanulásról, ami ma már elsősorban pénz kérdés, nem tehetség és szorgalom.
De nem ex katedra kijelenteni, hanem beszélgetni az emberekkel.
Most, hogy többet kell orvoshoz mennem, és órákat várni, rádöbbentem, hogy mennyire nem tudnak sok mindent az emberek, és alapjában véve érdekli őket a mit, miért, hogyan. Érdekes beszélgetéseket szoktam folytatni a beteg társakkal. Persze elvakult hívó mindeig akad, de azt érdekes módon a többiek szerelik le.
Béla333
@Klubtag: 10.58
Rapid intézkedésre van szükségünk egy élhető ország megteremtéséért már éppen 27 éve!
Gyermekeim nekem is vannak, éppen ezért próbálok megoldást találni erre ami itt van.
Nem megállapítani a helyzetet, hanem megoldani!
Klubtag
@Nessy: Nos kb. így áll a hétköznapi, de gondolkodni még képes és hajlandó emberek
közérzete.
Klubtag
@Béla333: Akkor talán egy felé húzunk...? Mégis miért vagyunk rendre sikertelenek...???
Hellcat
Ennek az egész vizitdíjasdinak nem a 300 forint volt a lényege...nem abból akartak csodát művelni. A vizitdíjnak hála nem lehetett elcsalni támogatásokat...ha valaki 1 napig volt valahol akkor nem írhatták be előtte és utánna napra is mert az illető hülye lett volna 900 at fizetni 300 helyett a kórház így viszont nem tudta bekamuzni, hogy 3 napig volt ott. Csak ugye a kétbites fideszes szavazóknál ez a kérdés odáig terjedt, hogy "Akarsz fizetni? Igen / Nem" Most meg bánkódnak...hát tessék egyétek meg bazdmeg amit főzetetek...ami nagyobb baj az az, hogy az is a ti főztöttek eszi aki nem dőlt be a fidesz trükkjeinek...sokan meg már el is hagyták az országot emiatt...tapsolhattok magatoknak.
Béla333
@Klubtag: 11.06
A hiba bennünk van: nem szeretünk gondolkodni, azt szeretjük ha a mi problémáinkat mások oldják meg, még az is lehet, hogy Orbán jól mondta néhány éve: félázsiai nép vagyunk, akiknek kell egy vezér aki helyettük gondolkodik és cselekszik?!
Klubtag
Egyébként még a fidesz-kdnp (ez utóbbit mindíg nehéz odabiggyeszteni legitimitási okokból) normák szerint is standard családnak számítunk, és ilyen van a környezetünkben jó pár.
Értelmesen, hitelesen megszólítani a jelenlegi kormányzati formáció még sem tudott bennünket, mivel azonnal lelepleződött a hazugságokkal teli propagandagépezetük.
Így aztán nehéz egymás véleményéhez közelíteni.
nyanya001
A nyugdíjasokkal is kifizettetnék a havi 11.270Ft egészségügyi alapdíjat
Hiába dolgoztak 40 évig, Lantos Gabriella szerint a nyugdíjasok nem váltották ki az egészségügyi ellátásuk költségeit, havonta 11270Ft-ot fizettetnének ki velük.

A Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója, Lantos Gabriella érdekes megoldást ismertetett a hazai egészségügy égető kérdéseiről tartott konferencián kedden. Eléggé felborzolta a kedélyeket többek között azzal, hogy egészségügyi alapdíj bevezetését javasolta, amit még a nyugdíjasoknak is kellene fizetniük. A 24.hu telefonon kereste meg Lantost.
pestibulvar.hu/2017/03/20/a-nyugdijasokkal-is-kifizettetnek-a-havi-11-270ft-egeszsegugyi-alapdijat/

Lehet menni kezet csókolni Orbánnak !
m.blog.hu/na/napizeje/image/b%20OV%20kezcsok%202.jpg
És a seggét se felejtsétek el kinyalni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.