A magyar nemzeti érdek következmények nélkül nem sérülhet sem Magyarországon, sem az országhatárokon kívül – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Országgyűlésben, az önkényuralmi jelképek kereskedelmi hasznosítását célzó törvényjavaslat mellett érvelve, hangsúlyozva, hogy az indítvány benyújtásának egyik oka, hogy a Heineken-csoport piaci erőfölényével visszaélve ellehetetlenítette az Igazi Csíki Sör erdélyi előállítását és forgalmazását.

A miniszter az általa is jegyzett előterjesztésről szólva kijelentette, indítványuk elsősorban azoknak az emberi méltóságát védi, akik a nemzetiszocialista, illetve kommunista jelképek kereskedelmi használatakor sértve érzik magukat a holokauszt túlélőiként, vagy a kommunizmus áldozataiként.

Lázár János emellett arra kérte képviselőtársait, hogy minden esetben védjék meg a magyar nemzeti érdeket is, így amennyiben azt "védjegy vonalon" támadják, akkor arra egy védjegyüggyel válaszoljanak.

A Heineken-csoport stratégiai partnere a kormánynak, ezért a javaslat nem munkaadóként és adófizetőként támadja a céget, csak azt szeretné elérni, hogy a multinacionális cégek is tiszteletben tartsák a magyar nemzeti érdeket – fejtette ki a miniszter, hozzátéve, a szóban forgó konfliktusnak lett volna kulturált rendezése, például egy közös védjegy-megállapodással, azonban a Heineken ezt nem kereste, hanem minden eszközzel megpróbált ellehetetleníteni egy magyar érdeket.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Én már annyit olvastam erről a balhéról, de még mindig nem tudom , mi az a Qu... nagy "nemzeti
érdek."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Beégette magát a szarházi luxusköcsög, már hátrálnak ki az orvosi rendelőből!
advocat
És ha bukunk egy uniós pert. Akkor a perköltséget is Lázár fizeti?
bencemacska
@magyarbakancs: ma, 09:11
És személy szerint ki testesíti meg - ebben az esetben - a Fidesz érdekét???
bencemacska
@lusta: ma, 09:25
Add hozzá ezt:
"Telefonon elértük Lénárdot, aki azt mondta, hogy a „társa személyéről nem tud nyilatkozni, de a megfelelő időpontban nyilvánosságra fogják hozni”, hogy kiről van szó. Annyit elárult, hogy „magyar emberről” van szó, aki a barátja, tehát „nem csak egy utcáról beesett befektető”".
magyarbakancs
@bencemacska: "És személy szerint ki testesíti meg - ebben az esetben - a Fidesz érdekét???" A kárpátok géniusza ,a nemzeti forradalmár,az örökös harcos Orbán Viktor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél