Egyelőre nem tudtak bejutni a tűzoltók az etyeki Korda Filmstúdió égő csarnokába. Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az InfoRádiónak elmondta, nem vállalnak indokolatlan kockázatot, és csak estére olthatják el teljesen a tüzet.

A tűz kedd délelőtt ütött ki az etyeki Korda Filmstúdió egyik, körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában, ott, ahol a Mid Atlantic Films gyártásában készülő új Robin Hood-filmet forgatják.

Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője egyelőre nem tudta megmondani, hogy mi okozta a tüzet, mert jelenleg is az oltási munkálatok folynak, és csak ha a tüzet eloltották, akkor kezdődhet a tűzvizsgálat, a helyszíni szemle, a keletkezési körülmények felderítése. Csak annyit tudnak, hogy a díszletek kaptak lángra, és égnek a stúdióban.

„Az épületbe még nem tudtunk behatolni, mert magas a hőterhelés és nagy a füst. Mivel életmentésre nincs szükség, ezért indokolatlanul nagy kockázatot nem vállalunk. Egyelőre kívülről történik az oltás, vízsugarakkal, vízágyukkal az ajtónyílásokon keresztül, illetve a tetőt hűtik, hogy ne károsodjon a stúdió tetőszerkezete”

- mondta a szóvivő.

Farkas-Bozsik Gábor szerint a tető beomlásának a veszélye fennáll, de noha hét nagy műterem is van a területen, annak a veszélye nem fenyeget már, hogy a tűz átterjed más épületekre is.

„Csak akkor mondhatjuk azt, hogy a tüzet eloltottuk, ha az izzó részleteket feltártuk, ez még többórás munka, legkorábban is késő délutánra juthatunk el eddig”

- közölte a katasztrófavédelmi szóvivő.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Nem mernek bemenni a tűzoltók a még mindig lángoló Korda Filmstúdióba.

Lófaszt. Nem akarnak. Állítólag bent van Vayna...
Dr plágium
Ha lett volna bent ember bementek volna. Miért kellene kockáztatni a saját életüket? A stúdió mindenképpen oda van...a lényeg, hogy ne terjedjen tovább a tűz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.