9 milliárd forintba fog kerülni az új képviselői iroda, valamint az épületet a Parlamenttel összekötő alagút megépítése.

Az Index cikke szerint eleddig a képviselőket a legtöbbször a képviselői irodaház és a Parlament között lehetett mikrofonvégre kapni, ami lázas telefonba bújásokat eredményezett minden alkalommal a honatyáknál. (A Parlamentben rendkívül szűkös azon helyiségek száma, ahol az újságírók szabadon dolgozhatnak.)

A volt MTESZ-székház (ez alatt van a Kossuth téri metrómegálló)megszerzésével és lebontásával ide fog települni a képviselői irodaház, az alagút pedig arra szolgál a hivatalos indoklás szerint, hogy a biztonsági beléptetés egyszerűbb legyen, azaz ne kelljen kétszer ellenőrizni valakit a két épületnél.

"Az új irodaház átadása a tervek szerint 2018 második felében várható. Utóbbihoz 8,75 milliárd forintot költségvetési maradékból csoportosítottak át, 415 millió forintot az EMMI-től. Azt korábban még nem tudták, hogy maga az alagút mennyi pluszköltséget fog jelenteni" – olvasható a cikkben.

Az új épület felépítését – és a régi bontását – a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. végzi.

A Széchenyi rakparti egykori MSZMP-székházban (Fehér Ház) a képviselők irodái lesznek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
" kerül képviselői "...ez főcímben van...nincs rendben
aremy
ma 9milliárd de mire elkészül lesz az 18 vagy 25 milliárd is!!!
qxy
alagút? az ugye olyan mint amikor " Rúzsa Söndőr menekütt a csöndőrők elű az is alagúton mönt..Remélőm azé lösz az alagút ugyé???
CsipkeRózsa
Én a Fehér Ház és a Parlament közé is építtetnék egy alagutat. Sőt, a Fehér Ház és a képviselői irodaház közé is kellene egy , hogy mind a három épület a föld alatt egymással megközelíthető legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.