Lázár János minden képviselőt megnyerne a nemzeti érdekek védelmére. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a "lex Heineken" kapcsán beszélt egy keddi lakossági fórum előtt, Nagylakon.

Azon dolgozunk, hogy megnyerjünk minden parlamenti képviselőt, hogy közösen védjük meg a nemzeti érdeket

– fogalmazott.

A miniszter leszögezte, meg kell védeni a politikai véleménynyilvánítás jogát, ugyanakkor az önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatát korlátoznák az emberi méltóság védelme érdekében. Hozzátette: a törvényjavaslat beterjesztői ehhez próbálnak támogatókat szerezni a parlamenti patkó minden oldaláról.

Lázár minden képviselőt megnyerne a nemzeti érdekek védelmére

Lázár János kifejtette, a törvényjavaslat beterjesztésének kettős oka volt. Egyfelől szeretnék megvédeni azok emberi méltóságát, akiknek a személyes érzéseit kifejezetten sérti bármelyik önkényuralmi jelkép használata, legyen szó a nemzeti szocialista vagy a kommunista diktatúra jelképéről. Ugyanakkor úgy fogalmazott, nem akarja véka alá rejteni a másik okot sem: a magyar nemzeti érdeket az utóbbi időszakban súlyos sérelem érte Székelyföldön, egy multinacionális vállalat egy hozzá képest törpe magyar céget lehetetlenített el. A törvényjavaslat benyújtóinak az az álláspontja, hogy magyar érdek nem sérülhet következmények nélkül – mondta.

A miniszter kijelentette, hogy szeretnék minden eszközzel megvédeni a magyar érdeket. Ezek közé tartozik az is, nem engedhetik, hogy egy magyar sörgyárat "lenyomjon" egy nemzetközi multi.

Lázár János utalt arra, hogy Nyugat-Európában a nemzeti szocialista jelképet tiltották be a második világháború után, az 1990-es fordulatot követően pedig a Szovjetunió jelképeit próbálták betiltani. Magyarországon 2000-ben született meg az önkényuralmi jelképek használatáról szóló törvény, amelyet az Emberi Jogok Európai Bírósága és az Alkotmánybíróság döntését követően felülvizsgáltak.

A politikus hangsúlyozta, nem a politikai véleménynyilvánítást kívánják korlátozni, hanem az önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatát. Erre már volt példa, az Európai Bíróság 2011-es ítéletében egy angol cégnek megtiltotta, hogy a Szovjetunió szimbólumait szerepeltesse egy parfümön, mert az például a Magyarországon vagy Lettországban élők emberi méltóságát sértené.

A Heineken-csoport 1951 és a '90-es évek között nem használta a vörös csillagot, mondván az a Szovjetunió jelképe, és a sörén fehér csillag volt évtizedeken keresztül. Így tulajdonképpen a cég gyakorlatából szeretnénk törvényt csinálni Magyarországon – fűzte hozzá a miniszter.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Valaki csapja már le ezt az idióta barmot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Valaki csapja már le ezt az idióta barmot!
colibri
Nagy baj az agybaj. A fidessben már mindenki megfertőződött.
Perwool
kepkezelo.com/images/3c0rmmcs8aq1rfv3lgf9.jpg
Magyar nemzeti érdek a csiki sör? Úgy őszintén mi közünk hozzá? Egy Román cég mióta nemzeti ügy?
A Heineken-nek lenne egy javaslatom, hazánkban forgalmazott sörökön, cseréljék a piros (nem vörös) csillagot rohadt narancsra.
qxy
Jani gyerek a seggedre verek. ittál ?? vagy így születtél?? Orvos?? mit mondott?? mikor kell vissza menni? Biztos van testvére. Mert egyedül ennyi esze nem lehet
Klubtag
Ez a Finkenstein-Habony séma: mindegy ki mondja, csak gyalázatos legyen, most Lázár a napos.
Hisztérikus ordibálás meg az égő háztető esete. Ugyanis nem tudnék most hirtelen megnevezni egyetlen tömörülést sem, amelynek a tagjai nagyobb veszélyt jelentenének a magyar érdekekre, mint a fidesz-kdnp politikusai.
papa.49
Ez a csikiszar mióta nemzeti, nem hinném hogy magyar lenne, max. székely, az meg nem magyar dugulj már el te tökhülye lázásszarjankó!!!
staro2
Akinek kétségei voltak lázár elmeállapotát illetően annak elmúlnak az aggályai.
Egy magyar kormánytag azt állítja, hogy egy erdélyi sörfőzde vesztett névbitorlási pere súlyosan sérti a magyar érdekeket.Ehhez nem kell kommentár.
Ami viszont sokkal nyugtalanítóbb: ezt a szart orbán engedélye nélkül nem kavarhatná.
colibri
@papa.49: Papa. te nagyon jól tudod, hogy rengeteg érdekeltségük van a mai magyar nagyfejeknek odaát. Ki tudja, kik milyen bizniszekbe részesek, pumpálják a pénzt határon túl is?
papa.49
@colibri: Sok közös ügyük van de attól ez a csikiszar még nem lesz magyar, még akkor se ha az egyik tulaja valami lénárd nevű szlovák faszkalap...
colibri
@papa.49: Persze, hogy nem lesz magyar, de amit kártérítésként ránkvarr majd a hágai bíróság, azt mi magyarok fizethetjük és lehet, hogy orbánék akkor már a hol volt, hol nem voltban lesznek.
papa.49
@colibri: Azt 2010 óta így is, úgy is nekünk kell állni, hiszen az első törvények között volt, hogy az állam ellen megítélt kártérítéseket az országnak kell állnia!!!
Ez a tipikus ,,más faszával verjük a csalánt, de nekünk nem fáj,, elnézést a vurgális kifejezésért de ez fejezi legpontosabban a mai valóságot!!!
Cefi
Egy tengerimalacba több intelligencia és ész szorult, mint ebbe a szarcsimbókba.
Qqberci
@Perwool: Csak félig román, a másik fele holland...
lusta
@Qqberci: Kiket is foglalkoztat, magyarokat? Hol is fizeti az adót, Magyarországon? melyik ország GDP-t növeli, Magyarországét? lenne még egy pár hasonló kérdésem, de azt másként tenném fel. Mit szól ahhoz a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk, ha pl. a német kormány a merdzsóra, vagy az audira hivatkozva alkot magyar termékek korlátozásáról törvényt?
Perwool
@Qqberci: Nekem erős a gyanúm(sőt), hogy a tokmányorrú Lázárnak is van benne érdekeltsége.
papa.49
Te hülye buzi lézeres amit akartok azt az Unió ,,tiltott állami támogatásnak,, fogja minősíteni, hogy lehetsz ennyire korlátolt faszkalap!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.