Nincs már két hónapja sem a nem egyéni vállalkozó magánszemélyeknek szja-bevallásuk elkészítésére. Idén a NAV minden magánszemély adózónak elkészítette az szja bevallási tervezetét azokból az adatokból, melyek rendelkezésére álltak. Akiknek van hozzáférésük az ügyfélkapuhoz, már megtekinthetik az elkészített bevallás tervezetüket. Rekord mennyiségű, 3,8 millió adózónak készítet a NAV bevallás tervezetet. Az ügyfélkapura regisztráltaknak csak néhány kattintás és ellenőrihetik a tervezetet. Mindenkinek érdemes megnéznie az szja tervezetet, mert lehetnek olyan jövedelmek, amelyekről az adóhatóságnak nincs tudomása. Ilyen lehet például az ingatlan bérbeadásából, ingóság értékesítéséből származó jövedelem és az igénybe vehető kedvezmények vonatkozásában sem biztos, hogy a bevallás tervezet tükrözi a magánszemély elképzeléseit.

Forrás: berportal.hu
Feltöltő: Ügyvitel Portál
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

juttka
Hát ez most mi? Első alkalommal kidobott a rendszer, mikor elkezdtem írni, most pedig a fiamat jelölte hozzászólónak.
Kristaal
Az enyémet jól elkészítette a NAV. Évközben volt egy munkahely váltásom. Mindkettő helyről kapott papírokkal stimmel minden, összehasonlítva. Így leokéztam. Aztán már be is van adva az adóbevallásom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.