A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét; a Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült – a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a bizottság ülése után.

Újabb értékekkel bővültek a hungarikumok

Az egri várban, borászok részvételével tartott sajtótájékoztatón taps fogadta, amikor Fazekas Sándor bejelentette: hungarikummá vált a világszerte ismert vörösbor, az Egri Bikavér.

A tárcavezető felidézte, hogy 81 éve ugyanezen a napon jött létre az Egri Borvidék, mint jogilag önálló bortermő terület Darányi Kálmán földművelésügyi miniszter döntése alapján.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@Cefi: Nem sokára bővül a kör. Felveszik a csiki sört is.
Cefi
@Perwool: Csiki lóhúgy néven. Ezzel megadják a minőségi paramétereit is.
Zeta
Közben a halászatot, mint ősi mesterséget megszüntették.
Qqberci
@Zeta: Helyébe lépő hungarium a lenyúlászat...
Zeta
@Qqberci: tökéletes a megfejtésed.
nemkati
@Qqberci: Az is egyfajta halászat-vadászat. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.