A szövetségi kapitányt azóta el is távolították posztjáról.

Egy telefonbeszélgetés hangfelvétele jutott a hvg.hu birtokába, melyen ifjabb Bozsik József, a fogathajtók szövetségi kapitánya és Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára beszélgetnek.

Czerván Bozsikot azért hívta fel, mert a szövetségi kapitány januárban a Jobbikhoz köthető N1TV-nek nyilatkozott a szilvásváradi fedett lovasközpont kapcsán. A lovasközpontot hatmilliárd forintból fejlesztik, egyetlen befutó az építésre kiírt pályázaton Mészáros Lőrinc egyik cége lett. Csakhogy a tavaly ősszel átadott komplexumot télen már be kellett zárni, mert több kivitelezési probléma is akadt. Az elvileg letesztelt és felszakíthatatlan speciális talaj már az első versenyek alatt felszakadt, és tartani lehetett attól, hogy a versenylovak megfáznak.

A hvg.hu cikke szerint Czerván ezeket mondta a telefonba Bozsiknak:

Ezek az interjúk nem túl szerencsések, és most nagyon finoman fogalmazok. Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást, mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?

Meg ezt:

Én politikus vagyok, én csak azt láttam, hogy egy olyan dologról nyilatkoztál negatívan ellenzéki médiában, ami kiemelt kormányberuházás. Ennyi.

Aztán ilyenek is elhangzottak:

szövetségi kapitány vagy, és a lovasszövetségnek a kormány adja a támogatást a működéséhez, ne vicceljünk már.

És ilyen is:

arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát

Czerván a hvg.hu-nak először azt állította, hogy nem is ismeri a szövetségi kapitányt, majd miután a telefonbeszélgetésből az újságíró lejátszott neki részeket, azt állította, hogy az nem fenyegetés.

Ifjabb Bozsik József azóta amúgy már nem a fogathajtók szövetségi kapitánya.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Mert nyilatkozni tudni kell! "Dallos Andor, a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság ügyvezető igazgatója ennél részletesebb, laikusként hajmeresztőnek tűnő érveléssel válaszolt. Szerinte a pálya minősége megfelelő, csak még „idő kell”, mert „be kell érnie, tömörödnie kell, márpedig a tömörödéshez pont a lovak patája kell – mondta az első versenyen feltépett talajról. A fedett – vagyis a bármilyen időjárásban/évszakban használható – lovardában didergő közönséggel kapcsolatban pedig azt mondta: „nem úgy lett tervezve, hogy fűteni lehetne”, az „más árkategória”. " Tehát lényegében tényleg szar az egész, de ezt nem illik kimondani. Czerván elvtárs eljárása pedig csak egy a Fidesz hatalmi arroganciája közül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@justhpeter: Czerván György kedvenc TV műsora az M1 Híradója. A többi jellemzője, a cikkben említett témán kívül, lényegtelen.
justhpeter
@CsipkeRózsa: Az is egy szint kétségtelen.
kukac50
Ilyen az mikor szakember nincs a csapatban aki ért is ahhoz amit el kell végezni. Igaz akkor nem lehetne sok pénzt ellopni mert a szakember megmondaná mi kell és milyen anyag ahhoz,hogy jó minőségű munkát lehessen végezni.
Mészáros Lőrincet Farkas Flóriánnal együtt kellene bilincsen felakasztani! Saját véleményem!
evacica
@justhpeter: Kiféle miféle, egy fidesz talpnyaló, azért van ott ahol! Világos nem?
evacica
Így néz ki ma Magyarország! Vezető pozícióban a sok talpnyaló és korrupt szemét a szakemberek meg sietnek külföldön állást találni! Ez az egyik fő sikere a kormánynak és Orbánnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.