Döbbenetes eredményre jutott egy tanulmány, amely azt vizsgálja, mekkora különbségek vannak a különböző társadalmi csoportok várható élettartamai között. Ezek országról országra változnak, ám a magyar férfiakat vizsgálva szélsőséges eredmények születtek.

Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) kutatása szerint a 23 vizsgált ország közül nálunk a legnagyobb a különbség a tanult és a tanulatlan férfiak várható élettartama közt.

14 évvel élnek tovább a diplomás magyar férfiak, mint a képzetlenebbek

A tanulmány egyébként arra jutott, hogy a világon mindenhol tovább élnek a tanultabb társadalmi csoportok. A 25 éves férfiak közül a felsőfokú végzettséggel rendelkezők átlagosan 8 évvel hosszabb életre számíthatnak mint azok, akiknek érettségijük sincs, a 25 éves nők esetében ez a különbség 5 év.

Szív- és érrendszeri betegségek

A magyar nők esetében hasonló eredményekre jutottak, a férfiak esetében az adatok viszont egészen meglepőek: egy 25 éves, diplomás magyar férfi még 53,8, egy érettségivel sem rendelkező mindössze 39,8 évet fog élni. Tehát az előbbi csoport majdnem 79 éves korában hal meg, az utóbbi viszont a 65-öt sem éri meg.

A tanulmány a magyar számot ugyanazzal magyarázza, mint a többi különbséget: a szív- és érrendszeri betegségekkel. Ezek a világon mindenhol a tanulatlan férfiakat sújtják a legjobban, á  Magyarországon az érettségivel sem rendező férfiak több mint felével szív- és érrendszeri megbetegedések végeznek.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
hát igen a dolgos emberek hamarabb dobják fel a pacskert
aremy
hát igen a dolgos emberek hamarabb dobják fel a pacskert
Borsodi
Tehát azok akik nem végeznek fizikai munkát viszont egész életükben jól kerestek a nyugdíjukat sokáig tudják élvezni.Akik viszont kétkezi munkával esetleg szakmunkásként dogoztak éhbérért, már hatvan ötévesen feldobják a pacskert .Nem elég, hogy végig szenvedett nyugdíjig,még szenvedjen tovább;egy két Erzsébet utalványért? De hogy is ,erre van a bűvös 65.
Perwool
Nem tudom,hogy az UFO-k mikor landoltak nálunk, és hagyták itt ezt a sok hülye embert,de úgy látszik ezek már nem jönnek vissza értük.
Ühm... a tumor, a szívinfarktus a bacilus, vagy bármilyen betegség mielőtt elkap egy embert, elkéri a diplomát?! Pár napja még az volt a kutatási eredmény, a vércsoport befolyásolja az egészséget. Most meg a diploma.
Hajrá hülye kutatók!
Desischado
Persze, hiszen nem kell nehéz munkát végezniük, és fényévekre jobb életszínvonalat engedhetnek meg maguknak. Aki meg fizikai melót végez, annak nem jár az emberhez méltó élet! Ebben az országban legalábbis.
kukac50
Lassan nem is lesznek diplomások mert nem tudják megfizetni a tanulást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.