Hétfőn vehette át Szilágyi István a Művészek a művészekért Alapítvány Remember-díját. A nehéz körülmények közt élő színész egy óriási monoklival a szeme alatt jelent meg, a Borsnak azt nyilatkozta, hogy baleset érte.

Véletlen baleset volt. Véletlen volt, tényleg csak baleset ért, pont most véletlen volt, nem is szeretnék róla beszélni

- mondta kissé zavarodottan, a lap egyik informátora szerint azonban a sérülés azért következett be, mert valaki megverte a színészt. A bántalmazó személyére nem derült fény.

Monoklival a szeme alatt jelent meg Szilágyi István

Szilágyi egyike volt az öt művésznek, akik részesültek a március 20-án megrendezett Művészek a művészekért jótékonysági gálaest adományából.

A jó embereket az motiválja, hogy másokon segítsenek. Sokan érdemesek lesznek erre a „Remember-díjra”, bízunk benne, minél többször át tudjuk adni. Szilágyi István művész úr az eltelt 50 évben rengeteget tett a magyar művészetért, én is rajta nőttem fel, ezért is gondoltunk rá

– mesélte a sajtótájékoztatón Martyin László, az alapítvány elnöke.

A gála támogatói jegyeiből befolyó összeget idén a nehéz körülmények között élő Monori Lili, Vass Éva, Paudits Béla, Szilágyi István és Revák István között osztják szét.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Megdöbbenéssel olvastam, hogy Vass Éva, Monori Lili is nehéz sorban él.
szaboria1
Megdöbbenéssel olvastam, hogy Vass Éva, Monori Lili is nehéz sorban él.
szaboria1
@Desischado: Munkaügyes, bér, TB voltam amikor bevezették a SZJA-t bizony elég hülyén indították a bevezetését mert soknak még nem kellett adót fizetni. A művészek és a szellemi foglalkozásúaknak még a 94 áprilisáig soknak nem is kellet vonni. 94 áprilisától jött egy rendelet, hogy a nyugdíjakat a 1988-tól az adózósás bevezetésétől kell figyelembe venni. Én is majdnem pórul jártam mert 2 évig 88-89-ben nem kellet szja-t fizetnem. Arra az évekre olyan minimális szorzót alkalmaztak,hogy csak pár száz forinttal lett magasabb a havi jövedelmem. Ugyan is 94-töl nem volt lehetőség már választani az 5 legjobb év átlaga alapján kiszámítani a nyugdíjat. Nekem is akkor emelték meg nyugdíjamat mikor megreklamáltam nem jó szorzót alkalmaztak.
Ezért van, hogy sok művész alig kap nyugdíjat mert az ORI állítólag nem is fizetett be utánuk nyugdíj járulékot adót vontak de mivel járulék nem volt fizetve így pórul jártak.
nyanya001
@szaboria1: Az ORI meg felszámolódott, és eltűnt a lóvéval.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.