Közterületet neveznek el Radovic Dusánról, a rendőr főhadnagyról, aki szolgálat közben hunyt el. A rendőrt egy autósüldözés során gázolta halálra P. Zoltán, még 2010-ben.

P. Zoltán közlekedési kihágás miatt menekült a hatóság elől, jogosítvány nélkül vezette az autót. A rendőrök a Keleti-pályaudvarnál próbáltak torlaszt állítani. Itt a BMW megállt, majd hátratolatott és elgázolta Dusánt. P. Zoltán elmenekült, de végül elfogták.

Utcát neveznek el az elgázolt rendőrről

Az elütött rendőr nevét a Népstadion köz viseli ezentúl.

Radovic Dusán 1980. május 21-én született Ózdon, majd 1999-ben került Budapestre és kezdte meg szolgálatát Zuglóban. Rendőri szolgálatát kizárólag Zuglóban, a zuglói lakosok érdekében teljesítette, sokat tett Zugló közbiztonságáért. A diploma megszerzése után elvégezte azt az átképző iskolát, melynek eredményeként néhány napon belül tiszti kinevezést kaphatott volna

Radovic Dusán neve felkerült a Rendőrségi Igazgatási Központban található hősi halottá nyilvánított rendőrök emléktáblájára, s a rendőr zászlóst a belügyminiszter előterjesztésére rendőr főhadnaggyá léptették elő. 2011. július 23-án, emlékére kopjafát avattak a XIV. kerületi Rendőrkapitányság udvarán, melyet évente megkoszorúznak, és a közeli Varga Zoltán Sportpályán Radovic Dusán labdarúgó emléktornát tartanak.

(Blikk)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
nem kell ezen meglepodnyi, mer mijota en vezetnyi hugaria orszag, barmi elofordulhat.
Yeromos
Természetesen sajnálom az elhunytat, de úgy gondolom, hogy utcát híres emberekről és nem áldozatokról kellene elnevezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.