Simicskó István honvédelmi miniszter a NATO transzformációs szemináriumán beszélt arról, hogy a magyar kormány vizsgálja az Iszlám Állam elleni katonai hozzájárulás erősítésének lehetőségét. A tárcavezető hozzátette azt is, hogy a honvédelmi büdzsé bruttó hazai össztermékhez (gdo) viszonyított 2 százalékra növelését 2026-ról 2024-re hozták előre.

A védelmi költségvetés nemrég lépte át az 1 százalékot. A gyorsítás azt jelenti, hogy a jövőben a büdzsé immár az eredetileg tervezett 0,1 százaléknál többel, a hazai össztermék 0,125 százalékával nőhet majd évente. – írja az mno.hu.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
A gyorsítás örvendetes hír. Csak a technikai eszközöket nem látom még. (Harcjárművek, szállító repülőgépek, helikopterek stb.)
És honnan lesz annyi katonánk?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
A gyorsítás örvendetes hír. Csak a technikai eszközöket nem látom még. (Harcjárművek, szállító repülőgépek, helikopterek stb.)
És honnan lesz annyi katonánk?
Cicamama55
Erről beszélt az új amerikai elnök...Már hogy a tagállamoknak nagyobb részt kell vállalni, ha a NATO tagjai akarnak maradni... Nem értek hozzá, de hazánk ezen a téren is ön és közveszélyes...Haditechnikánk nulla, még a határainkat is gyorstalpalós határőrök védik...Rendkívül kiszolgáltatottak vagyunk minden irányban!
Zeta
@36: mennek faluról falura toborozni. Csak a fiatalok addig elhagyják az országot.
36
@Zeta: :( Bár katonának is jutna a gyerekeinkből. De, így igaz. Az én környezetemben is, már szinte mindenki lelépett. Nincs olyan ismerős család körülöttem, ahonnan ne ment volna külföldre legalább az egyik gyerek:(
36
@Cicamama55: És igaza is van Trumpnak. Nem kellene sunnyogni, már nagyjából 27 éve, azt mondva, hogy úgy is vége lett a hidegháborúnak.
Cicamama55
@36: Ehhez én nem értek, csak maga a kijelentése volt hangsúlyos. ezért ragadt meg bennem. Gondolom, konkrét dolgok állnak döntése mögött.
justhpeter
Ahogy a kormány is egy röhej, úgy az ígérgetéseik is hasonlóan nevetségesek.
nevemnick
Addig b@sztatják ezeket a tenoristákat simlicskóék, míg bekövetkezik az, amire már epedve várnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.