Többrendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a 2003-ban kipattant brókerügy elsőrendű vádlottját, Kulcsár Attilát szerdán a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Elek Balázs vezette tanácsa.

A táblabíróság ezzel tovább enyhítette Kulcsár Attilának a megismételt elsőfokú eljárásban kiszabott hat év hat hónap szabadságvesztésről szóló ítéletét.

Kerék Csaba másodrendű vádlottat – kilenc hónappal mérsékelve az elsőfokú ítéletet – három év szabadságvesztésre és ugyancsak ötmillió forint pénzbüntetésre ítélték.

Az ügy több más vádlottjának büntetését is enyhítette a táblabíróság, néhány esetben pedig helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

A jogerős ítélet kihirdetésén egyik vádlott sem jelent meg.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Minden tolvaj mögött egy profi jogász áll, aki kimossa a szarból!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Előző Polt-cikkünkben példaképp szerepelt a Kulcsár-ügy is, amelyhez kapcsolódóan az Országgyűlés parlamenti vizsgálóbizottsága is foglalkozott azzal 2003 őszén, hogy a volt K&H-s bróker húszmilliárdos sikkasztásának egyik kedvezményezettje lehetett Rogán Antal mellett, illetve adott esetben javára Kertész Balázs, Rogán egyik bizalmasa. Végül a politikához közel állók közül senki nem került bíróság elé a ma is tartó büntetőügyben. Ezt politikus- és jogászkörökben is sokan annak tulajdonítják, hogy paktum születhetett a politikai ellenfelek között. Ugyanis „blokkolódtak büntetőügyek a fideszes mutyik ügyében, de nem indultak eljárások vezető MSZP-s, SZDSZ-es politikusok, holdudvaroncok ellen sem.”
atlatszo.hu/2016/09/19/gyulnek-a-csontvazak-polt-peter-szekrenyeben-igy-zullott-az-ugyeszseg-a-politika-kiszolgalojava/

Ez is ugyanolyan mocskos ítélet, mint a Postabank (Princz) felmentéssel felérő ítélete.
A magyar társadalom szemen köpése!
Mocskos szemét bűnöző politikusok és kiszolgálóik!
Perwool
Minden tolvaj mögött egy profi jogász áll, aki kimossa a szarból!
Béla333
@Perwool: 15.31
Hát még amikor a politikai kormánypártnak és az ellenzékének is (no azért nem mindegyiknek!) az a megfelelő, hogy a vádlott ne beszéljen, akkor lehet, hogy nem is egy jogász mozdul meg a bűnözőért!
Egyet tudunk érteni, hogy ez egy maffiaállam?!
Perwool
@Béla333: -Mi a különbség a jó ügyvéd és a sztár ügyvéd között?
-A jó ügyvéd ismeri a törvényt.
-A sztár ügyvéd a bírót.
justhpeter
... és ez megy már 28 éve. Itt már csak láng- vagy golyószóróval lehet rendet csinálni.
Béla333
@justhpeter: 17.40
Esetleg ha nem ész nélkül húzzuk azokat az x-eket és erre megkérjük az értelmes hozzátartozóinkat is!
Béla333
Az enyhe ítélet egyik indoka: már 14 év eltelt a kezdetektől fogva!
Húzták az időt, mint a rétestésztát. Egy politikus sem volt az elítéltek között!
Az ilyen ügyek, amit nem lehet az értetlenül néző és kérdező gyermekeinknek megmagyarázni, ezért döntenek úgy, hogy ebből a maffiállamból el kell menekülni!
Mocskos szemét politikusok, de a kisegítőik is!
Elegem van!
Zeta
A 14 év jórésze háziőrizetben. Mennyit kell még leülnie? Vajon miből élt ezalatt az idő alatt?
Béla333
@Zeta: 18.42
Évekkel ezelőtt is lehetett hallani, hogy Kulcsár hasít a Bp.-i éjszakában!
Kizártnak tartom, hogy az 5 év az az eddigihez képest plussz 5 év lenne.
Szinte biztos, hogy 1 napra sem kell bevonulni a kaptárba, a házi őrizetet is valamilyen arányban betudják az ítéletbe. (Ha jól tudom, 2 nap házi őrizet 1 nap börtönnel egyenrangú, de lehet hogy nem jól tudom!)
Felháborító az ítélet a 20 milliárdos kárhoz képest!
Szerintem!
Béla333
@Zeta: 18.42
Most mondták be az egyik híradóban, hogy egy napot sem kell már ülnie Kulcsárnak!
papa.49
@Zeta: Maradt ott bőven a ,,szalmazsákban,, suska, mert a pórnéppel ellentétben ő nem tette be a bankba a saját pénzét, hát persze tudta mi folyik ott!!!
egyvandor
Erős épület lehet az a kihallgató terem hogy nem szakadt le a mennyezete.
gazdag dezső
Nem enyhíteni !!! Súlyosbítani kellet volna,de nálunk ez fordítva van!! A bírák az igazi bűnpártolók ,sok esetben !
nezelodo
Jól van, hamarosan mehet haza falazni meg vakolni. Remélem kastélyt épít a megmentőinek Erdélyben.
egyvandor
@Béla333: A prinz botrányon a Postabank "helyretételénél" nagyon sokat fogott az akkori fideszes vezetés.
Valamint sikerült úgy eladni az ügyet hogy az csak az mszp sara. Ezzel növelve Gorbán/Torgyán-kormány hatalomra jutását.
Miért is ítélték volna el akkor komolyan?
Béla333
@gazdag dezső: Lehet, hogy a bírák sem ártatlanos sok esetben, amikor politikusokról kell dönteni, de ők abból tudnak dolgozni, amit az ügyészség eléjük tesz!
Ha pl. olyan vádat állítanak össze, amelyik a teljes bűncselekmény egy részére vonatkozik csak és azt is úgy állítják össze, hogy az első szellőre összedőljön, akkor a bíró nem tehet mást, mint hogy ilyen bicskanyitogató ítéletet hoz!
Ugyanez volt a Postabank Princz ügyben is!
És már most hajlandó vagyok fogadni, hogy a Quaestor ügyben is ez lesz!
Béla333
@egyvandor: 20.03
A Postabank ügyben annakidején kommentelgettünk egy eléggé benfentes emberkével. Gondolom nem haragszik meg, ha az egyik beírását ide idézem:

Népszabadságban írogattunk erről:
"paragrafus 2010. szeptember 25. 11:33:46
Időnként olyan ügyek, vélemények, döntések képviseletére is kötelezte az ügyészség a rendőrséget, amelyeket pl. nem a rendőrség fedett fel. Ez történt pl. a Postabank ügyben. Négy éven keresztül folyt szoros felügyelet alatt a nyomozás, majd a határidő lejárta előtt egy hónappal az ügyészség alapjaiban változtatta meg a vádra vonatkozó tényállást és más bűncselekmény miatt emelt vádat a bíróság előtt, mint amire folyt a nyomozás. A rendőrség többször kérte az ügyészséget, hogy közölje velük, mire alapozza a vádirati tényállást és a minősítés megváltoztatását, de az ügyészség rendre azzal utasította el a rendőrséget, hogy ennek kiderítése a nyomozóhatóság feladata. Amely nyomozást ugyanezen ügyészség a nyomozás alatt folyamatosan és részleteiben is alaposan felügyelt.

Nem csoda, hogy mire az ügy a bírósághoz ért, a bíró kénytelen volt azzal kezdeni: megkéri az ügyészt, ugyan már közölje a bírósággal, hogy milyen bűncselekmény miatt emelt vádat, mert hogy ez nem derül ki a vádiratból"

Erről van szó. Kihallgatni az ügyészség embereit kell erről!
Béla333
Egy másik vélemény a kimondottan Fideszes disznóságok ügyészségi kezelésére, ugyanonnan:

"paragrafus 2010. szeptember 25. 11:38:17
Nyomozott a rendőrség az Országimázs Központ, a Happy End, a Mert 2000 ügyeiben is. Pl. az Országjáró nevű kiadvány ügyében is, amely bár valójában 868 millióba került, a Mert 2000 azonban a Happy Endnek, az pedig tovább az Országimázs Központnak 1,7 milliárdot számlázott és inkasszált.

Az Állami Számvevőszék azt írta: 2000-ben az Országimázs Központ 3,7 milliárdot költött megrendelésekre, ebből 3,2 milliárd ment a Happy Endnek, 243 millió pedig az Ezüsthajónak. Az ÁSZ szerint a szerződések után a teljesítés tényét számvitelileg egyértelműen bizonyítható mellékleteket azonban kérésünk ellenére bemutatni nem tudtak.

A rendőrség valamennyi ügyet megalapozottan vádemelési javaslattal adta át az ügyészségnek, amely megszüntette valamennyit.

A Deutsch Tamás-féle stadion beléptető rendszer miatti feljelentésre indult nyomozás megállapította: a Siemens 3 milliárdos ajánlatával szemben a T System Dataware Kft. kapott 4,8 milliárdos megrendelést Deutsch Tamás jóváhagyásával.

A rendőrök leírták: EZ BŰNCSELEKMÉNY! Az ügyészek azt mondták: ez nem az. A rendőrség erre azt javasolták a nyomozás folytatását. Az ügyészség azt válaszolta: a nyomozás ellentétes a büntetőeljárás céljával, nem segíti a tényállás felderítését és nem szolgálja az eljáró hatóság feladatainak teljesítését.

A rendőrség tovább vitatkozott az ügyészséggel: 38 %-os árrés volt. A 2,7 milliárdos tényleges költséghez képest 4,5 milliárdot számláztak. A leányvállalatuknál a 351 millió Ft költségre 519 millió bevétel jut.
A rendőrség tovább akart nyomozni, mire az ügyészség nemes egyszerűséggel kötelezte a rendőrséget a nyomozás megszüntetésére."

Ha mindezeket lenyeltük úgy, hogy még csak fel sem hördültünk ekkora disznóságok láttán, hát ne csodálkozzunk, hogy vérszemet kaptak!
Gyuri Géderről
Ennyi erővel betolhatták volna a monetáris tanácsba Matolcsi mellé.
Szókrakész
Az ügyészeket, bírókat kéne életfogytiglanra ítélni a hozott ítélet miatt!!!
Béla333
Azt mondja egy hölgy at ATV-n éppen, hogy azért tartott 14 évig ez az egész, mert az igazságszolgáltatás nem volt felkészülve az ilyen ügyekre!
Mondja ezt akkor, amikor előtte volt egy teljesen hasonló ügy: a Postabank ügy!
Majd 10 év múlva ugyanezt fogják mondani a Quaestor ügy befejezése után is!
Cinikus dolog, hogy ez a t@ketlen (vagy esetleg bűnpártoló) igazságszolgáltatás képes ilyen mondani az őket eltartó adófizetőknek!
Szókrakész
@Béla333: Írd ki nyugodtan, hogy töketlen!
Ne szépítsd!
Ha ők ilyen arrogáns, párt- és bűnpártoló módon néznek hülyének, akkor mi is nyugodtan kimondhatjuk azt, amit gondolunk!
Sajtó, média, ...ide, vagy oda.
Mert ez már túlzás, ami ebbenm a rohadt maffiaországban történik. módon
Béla333
@Szókrakész: 08.04
Elképesztő ami itt folyik.
Az is elképesztő, hogy a fene nagy, magát demokratikus-nak hazudó ellenzéki szurkolóknak egy rossz szava nincs erre a színjátékra, mert akkor ki kellene mondani, hogy nem csak a Fidesz érintett a bűncselekményben, hanem "ezen" oldali pártok és politikusok is.
Ezért inkább hallgatnak mint az a bizonyos a fűben.
Inkább elnézik ezt az egész disznóságot, ne is beszéljünk róla!
Ezért nem lessz itt soha se normális ország, mert mindent, még az abszolut igazságot is csak a pártpolitika szemüvegén keresztül képesek nézni!
Szókrakész
@Béla333: Csak nézd én mit kapok a sok idiótától, mert szidni merem a tolvaj baloldalt is.
Igaz nem hat meg.
Viszont ami idegesít, hogy az ilyen agymosottak tartják életben ezt a tolvaj rendszert.
Ahelyett, hogy elzavarnánk az összes mocsok tolvaj, sikkasztó, zsaroló, hatalommal, állami pénzekkel visszaélő megélhetésieket, ezek vagy ide, vagy oda szavazgatva éltetik, sőt felbátorítják a további lopásokra.

Beteg társulat.
Az egész magyar társadalom beteg.
Béla333
@Szókrakész: 08.19
Az, hogy az igazságot is képesek úgy nézni, hogy az mennyire felel meg a saját pártjuknak, az mutatja, hogy erkölcsileg deficitesek.
Nem szeretem, ha birkázzák a Fideszes szurkolókat, mert akkor őket is le kellene birkázni, hiszen ugyanazt csinálják, csak a másik oldalon: fanatikusan, gondolkodás nélkül szolgálják a pártjukat.
Hogy Kulcsár 20 milliárdot elsikkasztott az nem gond, hiszen a Gyurcsány vezette MSZP is érintett volt az ügyben, a Fidesz mellett. Ezért inkább tekintsünk el ettől az egész országnak káros és mindenkit amortizáló ügytől! Mint a mindkét oldalt érintő Gripen ügytől, autópálya felülszámlázási ügyektől, Postabank ügytől, és igen, a jelek szerint a Quaestor ügy ilyen lehet!
Sehova nem jutunk ezzel a mentalitással szerintem!
Szókrakész
@Béla333: Ha ilyen kettős mércés, szellemi deficites a baloldal, akkor ne is ajvékoljanak, hogy mit tesz a jobboldal.
Mert vagy mindkettőt elítélem, vagy egyiket se.
De akkor a sirám se jöjjön tőlük!!!
gazdag dezső
Mondottam már korábban is! A régi bírákat nem kellett volna a helyükön hagyni !! Kádárnak is volt annyija,hogy mindenkit lecserélt,és hozzá hűséges embereket tett mindenhova. De forradalom nélkül nem is lehet igazi politikai váltást végrehajtani! ,,Tetszettek volna forradalmat csinálni"Mondotta Antall József ! Csak Ő annyira akart minisztere elnök lenni ,hogy mindent megígért a régi hatalomnak,csak adják át a hatalmat részére!Megígérte azt is ,hogy nem lesz elszámoltatás senkinek. Hát nem is lett ! Sőt ! Titkosítottak sok olyan ügyet amiben több pártis benne volt! Olajügyek ... sok -sok hasonlóak! Minden akkoriban szereplő nagy pártok benne voltak.. Sándor papa kiderítette az ügyet,és halálosan megfenyegették! Csak túljárt sok maffiavezér eszén ,és nem merték bántani tovább! Titkosítottak mindent ! Ha lenne egy igazi váltás ,és nyilvánosságra kerülhetne sok minden! Talán nagyon sok ember elcsodálkozna !! Hogy mik voltak,és vannak a nagy politikusok mögött !!
Béla333
@gazdag dezső: 12.17
"Ha lenne egy igazi váltás ,és nyilvánosságra kerülhetne sok minden! "

Váci Mihály
Még nem elég!
...
Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell!
A jószándék kevés!
Több kell: - az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell: - az érzelem! ...
nemfideszes
@Béla333: Az a szellemi maszturbációt amit Szókrakész "haveroddal" nap mint nap itt előadtok, azért az nem semmi.
Kulcsár 98 és 2002 között "ügyködött", mikor is igen jó viszonyt ápolt többek közt Tónival és köteles Laca testvérével.
2003-ban tehát a „csúnya” ballib kormányzás alatt vették őrizetbe, majd 2008-ban elítélték 8 évre.
A fideszes hatalom átvétel után a Fővárosi Ítélőtábla új eljárás lefolytatására kötelezte a bíróságot. Ebből lett aztán 2015-ben 6 és fél év, amit most tovább csökkentettek 5 évre.
És mind ebből mi jön le nektek… „Gyurcsány”!
„gyurcsányozhattok” napestig, az a jelenlegi helyzeten akkor sem fog változtatni semmit, és ha ezt képtelenek vagytok felfogni, akkor bizony semmivel sem vagytok jobbak, mint a korlátolt fidesz hívők. (…. és nem a gyurcsányozás miatt)
nemfideszes
@Szókrakész: A „szellemi deficites baloldal” a 2010-es választáson „megbüntette” politikusait. Ugyan ezt a jobb oldal mikor fogja megtenni a sokkal nagyobb, és pofátlanabb rablásokért felelős fidesszel szemben?!
Ha ez megvolt utána járhat a szád kettős mércéről.
nemfideszes
@Béla333: „Nem szeretem, ha birkázzák a Fideszes szurkolókat, mert akkor őket is le kellene birkázni, hiszen ugyanazt csinálják, csak a másik oldalon”
Igen?!!!
Akkor mesélj mikor írta át a baloldal választási törvényt a maga előnyére?!
Mikor zsarolta meg a legfőbb ügyészt és ültetett helyére egy pártkatonát?!
Mikor ültettek egy baloldali politikus feleséget az OBH elnöki székébe?
Mikor rakták tele az alkotmánybíróságot a saját pártkatonáikkal?
Mikor gyengítették szándékosan a forintot, csak hogy utána a sortoláson keresett milliárdokkal családtagjaik és haverjaik zsebét kitömhessék, miközben a devizahitelek sorra dőltek be a gyenge forint miatt?
Mikor zsaroltak meg cégtulajdonosokat, hogy eladják érdekeltségeiket, cégeiket?(welt2000)
Mikor csináltak, a másik oldal teljes kizárása mellett, pártmédiát a közmédiából?
Mikor vették el a földet azoktól, akik azt megművelték?
Mikor nyúlták le az emberek MANYUP pénzét?
Mikor vették el 50 ezer trafikos megélhetését?
Mikor tartották félelembe az országot azzal, hogy bárkit, bárhonnan kirúgatnak, ha csak szakmai alapon is kritizálni meri a kormányt vagy annak emberét.? lásd csak a legutóbbi esetet a lovardával
Mikor biztosítottak kizárólagosságot az állami beruházásoknál lényegében két emberhez köthető cégcsoportnak? Padlóra küldve ezzel több száz céget.
Mikor üzleteltek arab terroristával?
Mikor üzleteltek letelepedési kötvénnyel, vízummal?!
Mikor adtak ki egy gyilkosságért elítélt muszlimot csak, hogy pénzt kapjanak?
A lopott pénzen mikor vásároltak fel ellenzéki médiumokat, csak hogy utána bezárják?!
Mikor adták a szerencsejátékot, vagy a dohány koncessziót egyetlen egy haver kezébe?
Melyik baloldali politikus építtetett magának kisvasutat, vagy stadiont a földjén az adófizetők pénzén?
Mikor rakták tele a külügyminisztériumot hozzá nem értő futsalistákkal?
Mikor rabosítottak embereket, csak mert megosztottak egy cikket a facebookon?!
Ha szerinted a kettő „ugyanaz” akkor bizony súlyos gondok vannak az ítélő...
Béla333
@nemfideszes: 14.27
Te úgy hamisítod a közelmúlt történetét, hogy az csak füstöl! Mondhatni hazudozol!
Először is Kulcsár jogerős ítélete tegnap született meg, korábban nem volt elítélve, hanem 14 éven keresztül tartott az egész herce-hurca. Legalább a cikket olvasd el!
Másodszor: ha már tőlem nem fogadod el a tényeket, legalább olvasd el a Kulcsár ügyről korábban írt cikkeket, mondjuk az Átlátszó cikkét:

"Előző Polt-cikkünkben példaképp szerepelt a Kulcsár-ügy is, amelyhez kapcsolódóan az Országgyűlés parlamenti vizsgálóbizottsága is foglalkozott azzal 2003 őszén, hogy a volt K&H-s bróker húszmilliárdos sikkasztásának egyik kedvezményezettje lehetett Rogán Antal mellett, illetve adott esetben javára Kertész Balázs, Rogán egyik bizalmasa. Végül a politikához közel állók közül senki nem került bíróság elé a ma is tartó büntetőügyben. Ezt politikus- és jogászkörökben is sokan annak tulajdonítják, hogy paktum születhetett a politikai ellenfelek között. Ugyanis „blokkolódtak büntetőügyek a fideszes mutyik ügyében, de nem indultak eljárások vezető MSZP-s, SZDSZ-es politikusok, holdudvaroncok ellen sem.”
Így a Kulcsár által bemószerolt Baja Ferenc környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter, majd államtitkár és Puch László MSZP pártpénztárnok ellen sem. "
atlatszo.hu/2016/09/19/gyulnek-a-csontvazak-polt-peter-szekrenyeben-igy-zullott-az-ugyeszseg-a-politika-kiszolgalojava/

Közösen mutyizták ki, hogy az MSZP hozzájárul Polték helyzetének a bebetonozásához, cserébe a mocskos ügyeiket nem vizsgálják!
És valóban! A tegnapi ítéletben egy szó sincs egyetlen politikus érintettségéről sem!
nemfideszes
@Perwool: Ezért is áll a fidesz tolvajokból és jogászokból.
Béla333
@nemfideszes: 14.27
"A szocik is szerették Pétert: a Lex Polt története
Ami azonban 2005 őszén történt, arra nincsen józan érv azon kívül, hogy az első Gyurcsány-kormány szépen lepaktált a színfalak mögött Polttal.
„Nem akarunk sittre menni a Kulcsár-ügyben” – nem ez volt a miniszteri indokolása az ügyészségi törvény 2005 novemberében a parlamentnek benyújtott módosításának. Hanem ez a semmi: a változtatással közelebb hozzák a bírák és az ügyészek jogállására vonatkozó regulákat, ami „a magyar jogfejlődés folyamán minden esetben irányadó volt”.
A változtatás lényege, hogy a volt legfőbb ügyész és helyettese, ha kedve tartja, a Legfőbb Ügyészségen maradhat dolgozni, megilleti a címzetes legfőbb ügyészségi főtanácsos titulus, ami pedig a pénzt illeti, megkapja a beosztási pótlékon felül – választása szerint – a főosztályvezetői (helyettese a helyettesi) címpótlékot vagy az új munkaköre szerinti vezető jussát.
Ez volna a Lex Polt/Lex Varga Zs. Emlékeztetőül: 2005 novemberét írjuk, az MSZP-SZDSZ koalíciója kormányoz. Polt Péter mandátuma 2006 májusában járt le."
"A felszíni hadakozások – némi cinizmussal szemlélve – korrektnek mondható együttműködést takartak a 2002-2006-os parlamenti ciklusban: igaz, hogy blokkolódtak büntetőügyek a „fideszes” mutyik ügyében, de nem indultak eljárások vezető MSZP-s, SZDSZ-es politikusok, holdudvaroncok ellen sem. "
atlatszo.hu/2016/06/27/az-orban-rendszer-legfontosabb-pillere-polt-peter-legfobb-ugyesz-palyaive/

Nem kötelező tájékozottnak lenni, de legalább ne hazudozz, hogy az MSZP-nek és az akkori vezetőjének Gyurcsánynak semmi köze nem volt az egészhez!
Béla333
@nemfideszes: 14.32
Nyugodjál le!
"„Nem szeretem, ha birkázzák a Fideszes szurkolókat, mert akkor őket is le kellene birkázni, hiszen ugyanazt csinálják, csak a másik oldalon”
Ez nem azt jelenti, hogy a Fidesz és a DK ugyanazt csinálta/csinálja, hanem hogy a fanatikusai csinálják ugyanazt.
Ha elolvastad volna teljesen azt a beírást, amiből ezt kiragadtad, az ugyanis így folytatódik:
" ...fanatikusan, gondolkodás nélkül szolgálják a pártjukat."

Tehát nem a pártokat hasonlítottam össze, hanem a fanatizált DK és Fidesz rajongókat.
Remélem így már világos!
nemfideszes
@Béla333: Először is funkcionális analfabétaságod okán jó lenne ha nem engem vádolnál hazudozással.
"Kulcsár Attilát 2008-ban sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt az akkori Főváros Bíróság 8 év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte."
Az, hogy a végleges ítélet most emelkedett jogerőre az más kérdés, de én nem is arról beszéltem, hanem arról hogy már 2008-ban elítélték. Vagy látsz olyat az írásomban, hogy "jogerősen"??!! Mert ha nem akkor talán csippents vissza az arcodból!
Béla333
A Kulcsár ügy és Polt Péter bebetonozásához való szocialista hozzájárulás szorosan összefügg!:

"Kínos apropót szolgáltatott – a kormányoldal számára mindenképpen – a lövészárok-barátkozáshoz nem csak Polt mandátumának lejárta, de a közelgő választási kampány is. Amitől az MSZP-ben sokan tartottak, egyebek mellett azért, mert éppen közeledett a nyomozás vége az addigi idők legnagyobb volumenű brókerbotrányának 2003-ban kezdődött nyomozásában.
Kulcsár Attila büntetett zalaegerszegi pénzváltóból lett K&H-s sztárbróker nyomozati vallomásaiban megemlítette Puch László akkori MSZP-s pártpénzgurut, illetve Baja Ferencet, mint akik részesültek a feketepénzekből. Semmi okunk azt hinni, hogy a simlis Kulcsár minden szava szentírás (éppenséggel ellenkezőjét föltételezni sincs). A jegyzőkönyvbe mondottaknál azonban gyengébb állítások is szolgáltatták már okot nyomozás elrendelésére.
Az egykori érintettek, az akkori kancellária és a szocialista pártfrakció emberei most egymásra mutogatnak, kinek az ötlete volt az alku. Ismerve azonban Gyurcsány és Puch közötti történelmien feszült viszonyt, valószínűbb, hogy a pártból jött a kérés, még ha nem is elvárás, inkább óhaj formájában – a közös érdek, a 2006-os választási kampánybéke miatt közösen eszelhették ki a megoldást.
Még az egykori SZDSZ-ben sem akarnak emlékezni, holott a korabeli dokumentumokból az derül ki, hogy Horn Gábor (SZDSZ) miniszterelnökségi államtitkár koalíciós egyeztetést kért a törvénymódosítás miatt.
Az ügy mindenesetre egészen bizonyosan Szilvásyra lett kiszignálva a kancellárián – minden érintett őrá emlékezik, mint aki intézkedett az új regula elfogadása érdekében."
atlatszo.hu/2016/06/27/az-orban-rendszer-legfontosabb-pillere-polt-peter-legfobb-ugyesz-palyaive/

Ezért van most is agyonhallgatva az MSZP és Gyurcsányék részéről egyaránt ez a felháborító ítélet, mert mindannyian nyakig sárosak ebben a disznóságban IS!
Perwool
@nemfideszes:Igen, a parlamentünk zöme jogász végzettségű... Nem véletlen, hogy nem a szakmájukból élnek.Még egy fülemüle perben sem tudnának senkit védeni, mert alkalmatlanok jogászként!(is)
Eladott Ország
"A törvény olyan, mint a pókháló, amely megfogja a kisebb állatokat, a nagyobbak azonban átjutnak rajta. A dongó beléje jutva széttépi, s kirepül belőle, a kis légy azonban fennakad benne.” (Temesvári Pelbárt )
Béla333
@nemfideszes: 14.51
Szerinted ítéletnek lehet nevezni azt, amit a bíróság hatályon kívül helyez?:

"A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla május 27-én megalapozatlanság és súlyos eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte az FB két évvel ezelőtti ítéletét, és új elsőfokú eljárásra utasított a 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében. "
hvg.hu/itthon/20101003_kulcsar_per_december

Úgyhogy amit te idéztél az csak egy azóta már hatályon kívül helyezett valami, nem ítélet!
Béla333
De a lényegről nem mer/akar beszélni senki?:
Miszerint azért húzták ilyen sokáig Kulcsár ítéletét, azért kapott ilyen semmi büntetést a 20 milliárdhoz képest, mert az MSZP és a Fidesz politikusai egyaránt érintettek voltak az ügyben. Azért hogy ez ne legyen még kimondva sem az MSZP mocskossága miatt hozzájárult ahhoz, hogy Polt helyzete betonbiztos legyen.
Aljas mocskos politikai játszma volt, éppen ezért hiteltelen minden olyan mondat Gyurcsányék és az MSZP politikusok szájából, ami Polt erkölcstelenségét, bűnpártolását és a betonbiztos pozícióját kritizálja! Hiszen őnekik is köszönhető a mai helyzet!
Béla333
Jogerősen 5 millió Forint pénzbírság, amikor az okozott kár 20.000.000.000,-Forint azaz HÚSZMILLIÁRD FORINT!!!
Kulcsárnak már egy napot sem kell többet börtönben tölteni, az eddigi szobafogság már elég volt!
Ekkora mocskosság láttán csak köpni lehet egyet!
Béla333
Bocsánat, nem is szobafogságon volt eddig szegény Kulcsár:

"Az ítélőtábla az új eljárás elrendelésekor Kulcsár Attilát kiengedte az előzetes letartóztatásból, a bróker azóta a főváros területére vonatkozó lakhelyelhagyási tilalom alatt áll."
hvg.hu/itthon/20101003_kulcsar_per_december

Mivel BP területét nem hagyhatta el, ezért aztán jogos, hogy ezt beszámítják a büntetésébe, hogy e miatt nem kell már 1 napot sem kaptárban tölteni!
Majd ezentúl mindenki aki legalább 20 milliárdot elsikkasztott jogosan kérheti, hogy ne csukják előzetesbe, megígéri, hogy Budapestet nem hagyja el!
Döbbenetes!
nemfideszes
@Béla333: "Ez nem azt jelenti, hogy a Fidesz és a DK ugyanazt csinálta/csinálja, hanem hogy a fanatikusai csinálják ugyanazt."
De Te mégis inkább az ellenzéket szapulod, mint a fideszt. Arról pedig már a múltkor írtam neked, hogy Gyurcsány és Orbán ugyan olyan megosztó személyiség, azaz az emberek többsége vagy utálja vagy imádja őket. Ezért is próbáltam neked már akkor elmagyarázni, hogy Gyurcsány hiába állna félre, attól még a szavazói többsége nem szavazna át mondjuk az LMP-re, max. távol maradnának a szavazástól.
Amúgy Gyurcsányt nem kéne azért teljesen összemosni az MSZP-vel, hiszen ha akkora nagy lenne az "összefonódás" akkor a pártja nem "csinálta" volna ki az öszödi beszédet követően, és nem hozta volna létre a DK-t. Puch elvtárs sokkal nagyobb szarkavaró mint Gyurcsány.

"Szerinted ítéletnek lehet nevezni azt, amit a bíróság hatályon kívül helyez?:"
Azt, hogy te mit tartasz ítéletnek és mit nem, az a te szuverén véleményed, ettől az még jogilag ítéletnek minősül, csak éppen nem jogerős. "Bocs", hogy amikor azt írtam, hogy 2008-ban elítélték 8 évre nem a te nézőpontod alapján fogalmaztam át a tényeket.
Béla333
@nemfideszes: 16.13
Leírtam már számos alkalommal: aki részt vett személyesen az elmúlt évtizedekben az ország kifosztásában, vagy olyan pozícióban volt, hogy rálátott a bűncselekményekre, de ennek ellenére nem tett semmit, az mind felelőse az ország jelenlegi helyzetének.
Bocsánatot kértek, tettek beismerést, tettek feljelentést, ami kötelességük lett volna? Kizárták a pártjuk soraiból a bűnbeesetteket? Visszafizettek egy fillért is az ellopott pénzekből?
Ha erre mind nemleges válasz adható, akkor nem is értem miért írzs olyat, hogy az a gond mindösszesen Gyurcsánnyal, hogy megosztó személyiség?!
Hogy meg miért az "ezen" oldali politikusokat csépelem, arra az a válaszom, hogy a Fidesz disznóságait is mindig szóvá teszem, csak az neked (is) természetes, hiszen azt te is ugyanúgy gondolod, ezért az fel sem tűnik. Másrészről meg lehet, hogy én is úgy gondolom, ahogy Bartus mester is leírta egy korábbi cikkében:

". De az ellenzéki elit nem képes tolvajt kiáltani, mert lóg a zsebéből a saját rablott holmija. Ismerjük a szövegeket, hogy az miért nem volt lopás, de ezek senkit nem érdekelnek. Nevetséges, hogy egy kiépült fasiszta államban négy év alatt nem volt képes az ország értelmes része elkergetni saját ellenzéki vérszívóit, akik a nyakukon ülnek, és most ellenzék néven várják, hogy rájuk szavazzanak."
"Nem fognak rájuk szavazni, hanem inkább a bunkóra fognak, mert jól látják, hogy ennek a pióca rétegnek távoznia kell. A komplett felcsúti hülyét már nem lesz nehéz elzavarni, ha lesznek, akiket becsülni lehet. De amíg ezek itt vannak, addig Orbán azt csinál, amit akar. Soha nem fogják leváltani. "
nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-a-felcsuti-paraszt.html

Nos valahogy így!
nemfideszes
@Béla333: Igen, mindenki tudja, hogy az előző garnitúra is lopott. Igen mindenki tudja, hogy korábban (már az olajszőkítések idején is) valamilyen szinten összejátszottak a "nagyok". De ha ezt naponta ezerszer is leírod akkor sem fog változni semmi. Antallt idézve "tetszettek volna forradalmat csinálni". Én pedig ezerszer is elfogom mondani, hogy a magyar emberi lélek már csak olyan, hogy ha most a baloldali politikusok kiállnának és a fejükre hamut szórnának, azzal a baloldal nem nyerne, csak vesztene, a fidesz nagy örömére. Legalább ennyit tanulhattatok volna az öszödi beszédből!
A baloldal azt b@szta el de nagyon, hogy azt hitte, 4 max. 8 évente majd szépen váltogatni fogják egymást a hatalmon a jobboldallal. Azonban nem számoltak a potrohos hataloméhségével. Hagyták, vagy nem vették észre, hogy a kis törpe szép lassan kiépíti a hálózatát, gazdasági és média hátterét, az alvilági, rendőrségi, titkosszolgálati kapcsolatait, egyszóval a maffia rendszerét, amivel a baloldal most már nem tud mit kezdeni. Úgy is mondhatnám ugyan úgy besétáltak a csuti csapdájába, mint az MDF vagy a kisgazdák.
Csak hát a baloldalra azért még szüksége van, mert kell a biodíszlet a parlamentbe , hogy megőrizhesse a demokrácia látszatát.
Béla333
@nemfideszes: 17.12
Nem forradalom kell ahhoz, hogy becsületesen éljünk szerintem!
Jogos az elvárás, hogy a politikusaink ne éljenek vissza a bizalmunkkal.
Ha meg visszaéltek, akkor meg takarodjanak el a közéletből! Ha kell, ezerszer is felhívom erre a figyelmet, hátha legalább egy választó elolvassa és elgondolkodik, hogy igaz-e?!
Ha nincs Mea Culpa, akkor nincs is esély a megbocsátásra. Szerintem!
A csapda dologban valószínűleg igazad van, de a bűnözők közötti torzsalkodás nem hiszem, hogy bárkit is, bármelyik választót meghatja!
Bűnözőkben nem fognak mégegyszer az emberek bízni.
"Ezen" az oldalon nem elég a győzelemhez annyi, hogy "Folytatjuk!".
Az a Fidesz oldala!
Béla333
@nemfideszes: 17.12
Még egy! Ezt a hamuszórást nem most kellene ám megtenni, 1 évvel a választások előtt, hanem 2010-ben kellett volna a 2/3-al elveszített választások után!
Én akkor is ezt írtam!
Azóta már rendezhették volna a sorokat. Így meg csak ellenzékben elvesztegettek eddig 7 évet.
Most már az lenne a legjobb az országnak, ha összeszednék az eddig ellopott cuccot és elmennének Hawaii-ra kagylót szedegetni és hagynák végre az országot észhez térni az évtizedes országdúlás után!
nemfideszes
@Béla333: "bűnözők közötti torzsalkodás nem hiszem, hogy bárkit is, bármelyik választót meghatja"
Nekik nem is az a szerepük, olajszőkítés, Clodo, kopaszok, fradi ultrák, 2006, NVI iroda, Városliget, T. Csaba, Sz. Ferenc mint fidesz székház védő, Vizoviczki, Kubatov... a részletekbe inkább nem mennék bele, nézz utána a neten.
A forradalom nem is ahhoz kell, hogy becsületesen élj! De hiába élsz Te becsületesen, attól még nem lesz változás, és a politikusok sem lesznek becsületesebbek. És hiába van igazad (legalább is részben) 2 millióan biztos, hogy nem fogják olvasni amit leírsz, elgondolkodni pedig még kevesebben fognak rajta... márpedig a fidesz eltakarításához kell legalább 2-2.5 millió ember. Ennyi pedig összesen nincs az ellenzéki pártoknak nem, hogy egynek, és főleg olyannak amelyik még soha nem korrumpálódott. Szóval csak az a baj, hogy álmokat kergetsz...
Hiába volna Mea Culpa az átlag ember már nem hisz a politikusoknak, max. csak a pártjukkal szemben elfogultak, és akkor megint ott vagyunk ahonnan elindultunk.
kukac50
Farkas Flórián büntetése jobban érdekelne? Meg azoké akik falaznak Neki. Azok is bűnsegédek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.