Míg Romániában miniszterek lábán kattan a bilincs, itthon a Polt Péter vezette ügyészség a legfontosabb korrupciógyanús ügyekben teljesen láthatatlan.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Erre a szervezetre nagy szükség lenne. A korrupció szerintem még az oktatás vagy az egészségügy problémájánál is nagyobb gond.
Azon kívül hogy a szükséges forrásokat egészen egyszerűen ellopják, a visszaosztás miatt a megvalósuló államilag finanszírozott beruházások is silány minőségben készülnek el.
Az embereket, az országot meg erkölcsileg is amortizálja, amit a politikusainktól látunk!
Tehát szerintem akinek nincs konkrét elképzelése a korrupció elleni harcra vonatkozóan, azokra nem is lenne szabad szavazni!
Béla333
Na! Szükség van vagy nincs szükség?!
Demokraták! Nem volt a pártközpontban eligazítás?
Jozefina
Nagy sükség lenne rá, de vajon kik lennének a tagjai???
Én inkább az EU által létrehozandó korrupció ellenes ügyészségben bíznék!!!
Béla333
@Jozefina: 10.22
Mindkettőre szükség lenne!
Ugyanis a tervek szerint az Uniós ügyészség csak az Uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos bűncselekmények miatt vizsgálódhatna. A másik, a korrupciómentes hazai ügyészség meg a hazai adóforintok ügyeiben vizsgálódhatna.
De semmi pánik! A Fidesz inkább kivezetné az országot az Unióból, de ők az Uniós ügyészséget nem engedné Magyarországon dolgozni! Még mit nem! Hogy majd a teljes Fidesz (mondjuk a 4-es metró története jó példa) és az MSZP/Gyurcsányék disznóságai is kiderüljenek? Inkább elhagyjuk az Uniót!
Mocskos korrupt bagázs!
Béla333
A jelek szerint ez nem olyan fontos kérdés, amit meg kellene tárgyalni!
Az itteni DK-s áldemokratáknak jól van ez a rendszer így, ahogy van, csak Gyurcsány legyen a főnök, igaz?!
nemfideszes
@Béla333: Mert ha nem Gyurcsány lesz a "főnök" akkor azonnal föl fogják állítani a korrupciós ügyészséget ugye? Te tényleg azt gondolod, hogy ez csak a nulla politikai hatalommal bíró ellenzéken múlik?! Mert ha igen akkor te "barátom" korlátoltabb vagy, mint a fidesz hívők!
mszp.hu/hir/ha_a_fidesz_nem_tamogatja_az_europai_ugyeszseg_felallitasat_akkor_elismeri_hogy_egy_tolvajpart
Ezen kívül mit is tehetne az ellenzék egy Polt felett álló ügyészség létrehozataláért?
Konkrétan írd már le, hogy hogy is jönne össze a parlamenti többség egy ilyen ügyészség elfogadásához?! Segítség a számoláshoz, 66 ellenzéki és 133 fideszes ül a parlamentben.
Béla333
@nemfideszes: 17.36
Az Uniós ügyészségi szervezethez való csatlakozáshoz elég egy Parlament által hozott törvény szerintem.
A hazai korrupciómentes ügyészséghez felállításához meg lehet hogy egy népszavazással meg kellene kérdezni a választókat, nem gondolod?
Egyébként azt senki nem mondta, hogy ezekért ma kell kardoskodni az ellenzéknek, elég lesz akkor, ha megnyerik a választást! Mondjuk lehet a választás központi témájává tenni hogy akarjuk-e vagy sem?!
nemfideszes
@Béla333: Az Uniós ügyészségi szervezethez való csatlakozáshoz vélhetőleg valóban elég lenne egy Parlament által elfogadott törvény, de ehhez parlamenti többségre lenne szükség ami ugye fidesz nélkül nem menne. Ami meg ugye elképzelhetetlen, főleg most, hogy kiléptünk a korrupció ellenes programból, és újabb szabadságharcot hirdettek, nemzeti konzultáció formájában Brüsszel ellen, többek közt az Uniós ügyészség miatt.
A népszavazás kiírását pedig Patyi elvtárs helyből lesöpörné a napirendről.
ha győzne is az ellenzék akkor csak minimális különbséggel, ami azt jelentené, hogy igen hamar elvéreznének a fidesz által hátrahagyott "aknákon" melyek hatástalanításához 2/3-ra lenne szükség. A fidesz pedig turbó üzemben művelné mind azt amit 2002 és 2010 között.
Maximum akkor jöhetnének ki jól ha a csuti megint bekattanna, mint 2002-ben, de legalábbis ki tudnák "lökni" a védett kis "komfort zónájából", hogy megmutatkozhasson a valódi paraszt énje. A lényeg, hogy a fidesz nem tudna fennmaradni a vezérük nélkül...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.