A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű. Csapadékra a Duna-Tisza közén és keleten lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön napközben a Dunántúlon és az ország középső részén a gomoly- és fátyolfelhők mellett alapvetően már napos idő valószínű, ugyanakkor főként az északkeleti, keleti országrészben több és vastagabb felhőzetre számíthatunk, majd estére mindenütt csökken a felhőzet.

A Duna-Tisza közén és keleten helyenként zápor, egy-egy zivatar előfordulhat. Több helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati felén időnként meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken is a változó vastagságú felhőzet szűrheti a napsütést, emellett többnyire gyenge gomolyfelhő-képződés is várható. Legfeljebb északkeleten, északon fordulhat elő néhol futó zápor.

Az Észak-Dunántúlon az északnyugati, északi szél megélénkül, másutt kezdetben délnyugati, nyugati lesz a szél, majd délutántól egyre többfelé északkeletire fordul, és estétől elsősorban az Alföld északi részén többfelé meg is erősödik.

A reggeli órákban elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben ködfoltok lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Szombaton is változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Napközben csapadék nem valószínű, majd estétől helyenként zápor már előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.