Mick Jagger és bandája lenne a látványelem a 3,5 milliárd forintra saccolt megnyitón.

Hatalmas eseménnyé akarja fokozni a kormány a nyári budapesti vizes világbajnokságot, gyaníthatóan az olimpiai álmok "legyilkolása" felett érzett bánat vezet a közpénzek milliárdjainak elköltéséhez.

Az Index terjedelmes cikke (érdemes elolvasni, némi kormányzati összefonódás is kiderül belőle) szerint ugyanis csak az ünnepségekre 4 milliárd forintot szán a kormány, amiből közel 3,5 milliárd forint csak a megnyitóra mehet el. 

A lap forrásai szerint a szervezők a Duna vizére álmodták meg a színpadot, amin nem kisebb banda, mint a Rolling Stones lépne fel egy másfél órás show-val – bár a helyszín még változhat. A rocklegendákra azért lenne szükség, hogy az egész világ odafigyeljen a világbajnokság megnyitójára, mivel általában a vb-megnyitókon sok minden látványosság nem történik. (Inkább csak az olimpiák megnyitóit szokták világszerte közvetíteni, azt meg ugye a kormány-Budapest-MOB trojka visszamondta a Momentum aláírásgyűjtése után.)

Az Index két, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy nem áll rosszul a Rolling Stones-szal folytatott tárgyalás. A banda amúgy 430 millió forintnyi dollárért vállal általában fellépéseket, de az árat nagyban befolyásolja a fellépés milyensége.

A Rolling Stones miatt a CNN is felkapta a fejét, bár ők az Index információi szerint úgy vállalnák a közvetítést, ha fizetnek nekik 200 millió forintnak megfelelő dollárt. 

Valószínűleg van az a közpénz. 

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
A költségeket el kell fogadtatni!
Bármi áron!
Donáld Tramp
Európán, az Usán, Ausztrálokon kívül senki nem fogja nézni a közvetitéseket. Tényleg ekkora hepaj kell megnyitóra !?
human
Legalább Kósa Lalának nem kell most 1 milliót kiperkálnia nehezen megkeresett fizetéséből egy Rolling Stones koncerthez, mint legutóbb.
Jozefina
Majd katinka bedobja az aranyait!!! Ez a fidesz-kdnp saját szórakoztatására készül!!!
kiskun
Azoknak szerintem már egy évvel előbre le vannak kötve a programjaik!!
Fradigege
Ákos? Balázs Fecó? Varga Miki? Mándoki? Egy vízes vb-re már büdös a nemzeti érzelem? Pedig nem utasítanák vissza a milliárdokat, hogy a zsebükben csörögjenek. A Rolling Stones tud a party-ról? Szóljatok az utolsó pillanatban, aztán mehet a fejetlenség és a katasztrófális bukás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.