Házon belül akarja tartani a problémát a Szent János Kórház a Magyar Nemzet értesülései szerint, ezért nem kér a külsős rezidensek felajánlásából. A kórházban négy sebész-rezidens mondott fel nemrég, miután állításuk szerint a főorvosok a hálapénz reményében nem hagyták őket eleget műteni.

Nemrég négy rezidens sebész mondott fel a fővárosi Szent János Kórházban, miután azt állították, a főorvosok nem hagyják őket eleget műteni a hálapénzek miatt. 

A Magyar Nemzet értesülései szerint a hiányt a kórház házon belülről akarja megoldani, pedig több orvos és rezidens is jelentkezett más helyekről, hogy besegítenek a munkában, mivel nincs áprilisi ügyeleti beosztás a kórházban.

A lap információi szerint "más osztályokról irányítanának át rezidenseket a 24 órás sebészeti ügyeletbe, hogy biztosítva legyen az ellátás. Ilyen megterhelő ügyeletet egyébként a felmondott rezidensek közül többen akár tízszer is végeztek egy hónapban. Az üres helyeket várhatóan olyan rezidensekkel töltik fel, akik egyébként nem a felnőttsebészeten dolgoznának, így az ellátás színvonala is kétséges lehet.

Azok a sebészek egyébként, akik jelenleg is a János-kórházban dolgoznak, már januárban jelezték a vezetőségnek, hogy nagyon sokat kell ügyelniük a felmondások miatt, de megoldás még nem született. Az orvosok korábban két hetet adtak a kórháznak a helyzet rendezésére; ez letelt, de úgy látszik, még mindig nincs tartós, hosszú távú megoldás."

Mindezek mellett a felmondott rezidensek az áldatlan állapotokról, elavult eszközökről és a kórházban uralkodó feudális viszonyokról is beszámoltak anno. Ezt a lap egyik forrása is megnevezte, mint a problémák gyökerét, és arra is kitért, hogy a kórházban dolgozó rezidensek szakmai fejlődésére is kihatással van a munkakörülményük.

Távolról sem csak a hálapénz a baj, össze se tudom vetni az ott folyó munkát a modern orvoslással, sebészettel, és emberileg sem a legjobb a helyzet

- mondta el a lapnak egyik forrásuk.

A Magyar Nemzet megkereste a Szent János Kórházat is az ügyben, azonban onnan egyelőre semmilyen választ sem kaptak.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
mit old meg a jánoskóház hiszen ott is hiány van a szakorvosokból míg a szarorvosokból túl kínálat van.
elnyomott
Egy rokonunk Németországban él már sok éve.
Minap beteg lett, operálni kellett. Nagyon kellemes élmény volt számára az, hogy sok magyar orvos vette körül a német kórházban. Magyar orvos operálta, magyar orvos jelent meg nála a műtét utáni első viziten. A műtét jól sikerült, nemsokára haza is engedik. (Persze nem Magyarországra!)
Egész otthon érezte magát.
Mi meg idehaza egészen a harmadik világban. :-(
Nessy
Megoldják házon belül. Jó szöveg! Mondjuk egy belgyógyász rezidenst küld sebészeti ügyeletre? Rendben van, hogy sebészetet is tanult elméletben, de más a gyakorlat!
human
Ebből arra következtetek, hogy nagy az összetartás a vezetés és a hálapénzből gazdagodó orvosok közt. Most pedig kiderült, hogy miket is csinálnak, hát próbálják elhallgatni, szőnyeg alá söpörni. Igazuk is van, hisz pár hétig lesz csak téma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.