Hiába ítélt úgy a Fővárosi Ítélőtábla, hogy 15 napon belül részletes adatokkal ki kell adnia az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, honnan érkeztek a tao-pénzek, a kormány nem szeretné ezt teljesíteni.

Lázár János kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón mondta el, hogy a kormány a Kúriához fordul, mivel fenntartják azt az álláspontjukat, miszerint a tao-pénz nem számít közpénznek.

"A két illetékes minisztériumnak (...) azt kell közölnie: mely támogatásban részesülő szervezetek mely támogatási időszakokban mely támogatóktól pontosan mekkora összegű támogatásban részesültek.

A pert a Transparency International indította. Az ítélet szerint a kikért adatok közérdekűek, és közpénz felhasználását érintik. A támogatások a bíróság szerint közvetett állami támogatásnak minősülnek, a támogató cégek az államtól olyan kedvezményben részesülnek a támogatásért cserébe, mely „közpénzjelleggel bír”. Az ítélet indoklásában azt is kimondták: aki állami támogatást vesz igénybe, vagy közpénzt használ fel a tevékenysége során, annak számolnia kell a nyilvánossággal" – olvasható a hvg.hu cikkében.

A cikk szerint a tao-pénzek legnagyobb nyertese egyértelműen a felcsúti fociakadémia, ahová 2011 és 2016 között 11 milliárd forintnyi tao-pénz jutott.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
A stadionok KÖZPÉNZBŐL épülnek, akármit is mond a tokmányorrú.
Jogilag csűrhetik, csavarják, de a logika, és az erkölcs minden szabálya szerint ez közpénz.
Ha egy cég tartozik az államnak X millió adóval, és az állam azt mondja, hogy oda is adhatod stadionra, és akkor elengedem a teljes tartozásodat, akkor valójában az állam adja a pénzt a stadionokra.
Normális országokban az ADÓALAPBÓL és nem az ADÓBÓL lehet leírni az ilyen támogatások. Az adóalap esetén igaz lennek, hogy a cég, bizonyos társadalmi cél támogatása érdekében többletköltséget vállal, és ezt az állam is honorálja, adókötelezettsége egy részének az elengedésével.
nevemnick
@Perwool: jó :D
de az utolsó kép igen jellegzetes (zsebhoki)
vagy valami másra gondolt?

:D
Perwool
@nevemnick: Na de kérlek alássan, csak nem molesztálja a gyerekeit-:))
quadrocopter
@Perwool: Van egy kis szolíd perverziója a csávónak, birkákra izgul, nincs is izgatóbb, mint egy szép, formás, gyapjas birkafenék.
vonotok
@Perwool: A második kurva jó. Küld el a FIDESZ honlapjára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.