Az igazságügyi miniszter cége képviselte az állammal szemben a 4-es metró alagútásóit – értesült a Magyar Nemzet.

A cikk szerint a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda az állami tulajdonú BKV-val szemben képviselte a 4-es metró alagútjait kivitelező Bamco konzorciumot kártérítési perekben, melyekből a legtöbb 2014 nyara után zajlott. Trócsányi ekkor már igazságügyi miniszter volt. 

A helyzet pikánsságát ezen kívül a lap szerint az adja még meg, hogy a Bamco neve többször is feltűnt az OLAF-jelentésekben. 

"Az uniós szervezet megállapításai közt szerepel például, hogy a kivitelező által az alagútfúrásra megadott határidők és tervezett költségek kifejezetten eltúlzottak voltak. Mint írták, az alagútfúrás 126 hétnyi késedelmet szenvedett, s ebből csupán 35 hét, vagyis nagyjából 9 hónap késés volt a beruházó BKV Zrt. hibája, a többi pedig a Bamco konzorciumé."

Trócsányi egyébként szünetelteti ügyvédi praxisát miniszteri kinevezése óta, és állítása szerint osztalékot sem vesz föl cége után, amely elég sok állami megrendelést nyert el a második és harmadik Orbán-kormány idején (Magyar Nemzeti Bank, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Miniszterelnökség).

A Nagy És Trócsányi Ügyvédi Iroda volt az, amelyik a Seuso-kincsek tárgyalását lefolytatta 2013-ban, az ügyletért a cikk szerint 43 millió forintot kaptak.

A Magyar Nemzet megkereste Trócsányi minisztert is, akit arról kérdeztek, mekkora kártérítést kell  fizetnie a magyar államnak ügyvédi irodája szakértelme nyomán. Az igazságügyi tárcánál elismerték, hogy a jelzett ügyvédi iroda védte a Bamco konzorciumot, ám a válaszban leszögezték, Trócsányi 10 éve szünetelteti ügyvédi munkáját, így nem tudnak másra válaszolni.

(Címlapi kép: Igazságügyi Minisztérium/Véssey Endre)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Várom Trócsányi mikor mond legközelebb beszédet a hazaárulásról...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Itt jön a látókörbe a Momentum bakker!
DR Eric CARTMEN
Ez nem összeférhetetlenség. ááááááááááááááááááááááááááááá dehogy !!!
F_Viktor
semjenzsooti, most lehet(ne) hazaaruloznod B+!
quadrocopter
Mi van a hazaárulózással, szarházi Tömjén? " A magyar emberek" érdeke smafu? Miközben a Csíki Lóhugyért megy a fénykardvívás, nehogy megsérüljön valaki, de választás lesz és muszáj keménycsávót játszani?
Szarházi piti balf@szok!
justhpeter
Várom Trócsányi mikor mond legközelebb beszédet a hazaárulásról...
Desischado
Hányadék ez az alak. Most is bebizonyosodott, hogy csak a saját érdekeik számítanak. Ezt nem úgy hívják, hogy összeférhetetlenség, és esetleg nem büntetendő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.