Tarlós István főpolgármester szokásos pénteki sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte, hogy mostanában úgy bünteti a közterület-felügyelet a fővárosi autósokat, hogy új KRESZ-táblákat helyez ki a már megszokottak helyett, az adott helyszínre pedig kamerát irányít. Tarlós István kifejtette: a felügyelet csak akkor bírságolhat, ha ellenőre a helyszínen tartózkodik, kamerafelvétel alapján nem – írja a hirtv.hu.

A városvezető a bírság ötvenezres összegét is sokallja, ezért arra biztatta a sofőröket, hogy senki ne fizesse be a büntetést, később, az ügy következő szakaszában ugyanis a rendőség sokkal racionálisabban jár majd el.

„Ez egy tarthatatlan állapot, ilyen a világon nincs, különösen azért, és a jelenleg rendelkezésemre álló információk alapján arra biztatom azokat, akik ilyen papírt kapnak, hogy ha kamera alapján megbüntetik ötvenezer forintra, ne fizessék be, ugyanis ehhez csak akkor lenne joguk, ha a közterület-felügyelő ott állna, megállítaná, lepapírozná és adminisztratív módon legalizálná a dolgot, csak akkor lennének jogosultak büntetni”

– mondta a városvezető.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Az "új KRESZ-tábla" mit jelent? A korábbival ellentétes utasítású, vagy gyártásában, anyagában új

Amúgy Tarlós jól beszél, kizárlag helyszíni birsággal sújthat a közteres, azaz jelen kell lennie a szabs. elkövetésekor és azonnal intézkednie.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@egyvandor: Nálad a pont, itt van a kutya elásva. tarlós meg csak adja a jófiút (választások közelegnek), de nekem hiteltelen, viszont abban igaza van, hogy mivel nem személyesen történt a büntetés, ergo: nem kell fizetni!
Eladott Ország
Polgári engedetlenségre buzdít Tarlós, mert közeleg a választás.
karma1
@Eladott Ország: Igen, de ha bizunk abban, hogy nem letezik tomeges amnezia tarlos szemelyet ismerve, akkor o is repul, mint a gyozelmi zaszlo...:)
Béla333
Ez csak amolyan elterelés! Addig sem az orosz metrószerelvények katasztrófális állapotáról beszélünk!
Egyébként meg majd Tarlós kifizeti a nam kis összegű pót büntetést, amit azért kapnak a delikvensek, mert az előírt határidőre nem fizették be az eredeti büntetést?
Az általa vezetett Főpolgármesteri Hivatal ad jogi védelmet az ügy során?
Ja? Nem? Csak terelgetünk, maszatolunk?
lenn
Polgári engedetlenség: NE FIZESS A 3-AS METRÓN!
Az életeddel játszanak, miért fizetnél?

Nem alacsony padlós busz jön?
Miért fizetnél?

Meghalt a kijelző? Emiatt azt sem tudod merre jársz?
Miért fizetnél?

Sőt, pereld be a várost, és még ők fizessenek neked!!!
Béla333
""Ne kövessék Tarlóst, mert a végrehajtó viheti az autót”
Tarlós úr is elindult a népszerűség irányába, de nagyon rossz az üzenete annak, hogy a büntetés befizetésének megtagadására szólít fel a főpolgármester, mert a jogkövetkezményeket nem Tarlós István, hanem a megbüntetett viseli majd - állította az Egyenes beszédben Magyar György."
www.atv.hu/belfold/20170325-ne-kovessek-tarlost-mert-a-vegrehajto-viheti-az-autot

Ad a Főpolgármesteri Hivatal jogi védelmet azoknak, akik szót fogadnak Tarlósnak és nem fizetnek?
Nem? Ja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.